top of page

Ailahtelevien vaiheiden jälkeen kaksi pistettä jäi Akaaseen

Lauantain myöhäispelinä saatiin nauttia kahden Suomen Cup -välierässä hävinneen kohtaamisesta. Jännitystä ei illasta todellakaan puuttunut, sillä värikkäiden vaiheiden jälkeen peli venyi lopulta viiden erän väännöksi jatkopallojen kera. Akaa-Volley onnistui lopulta hyödyntämään vasta neljännen ottelupallonsa (Tiikereilläkin niitä ehti olla jo kaksi kappaletta) ja päätti täten ottelun lukemiin 3-2 (25-15, 25-21, 23-25, 17-25, 18-16).

Akaa-Volleyn syöttöpeli aiheutti Tiikereille vaikean startin

Peli käynnistyi varsin tasaisissa merkeissä ja jatkuikin sellaisena aina tilanteeseen 17-15 asti. Tässä kohti syöttöviivan taakse asteli ässätilaston kärkinimi Matej Smidl ja tsekkihakkuri osoitti 573-päiselle yleisölle, miksi hänen nimi kyseisen tilaston kärjessä komeilee: muutama ässä parkettiin ja lopuista syötöistä pelin kautta joukkue takoi pisteitä omaan sarakkeeseen, joten Smidl saikin syöttää erän loppuun asti. Huikealla kotijoukkueen 88% hyökkäysteholla ensimmäinen erä päättyi vakuuttavasti lukemiin 25-15.

Toisessa erässä Akaa-Volley jatkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi. Smidl aiheutti jälleen syöttöruudusta päänvaivaa kokkolalaisten vastaanotolle, mutta vastapainoksi Tiikerit paransivat omaa hyökkäystään. Erä eteni koko ajan Akaa-Volleyn hienoisessa johdossa, Tiikereiden päästessä lähimmillään pisteen päähän tilanteessa 19-18. Pitkälle erätauolle lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Tiikerit heräsi mukaan peliin

Lentopallossa ottelu on taputeltu vasta siinä kohti, kun kolme erää on voitettu ja niin se päti tälläkin kertaa. Tasaisena vääntönä edennyt erä muuttui loppua kohden kiihkeämmäksi, kun epäselvä torjuntatilanne kääntyi lopulta Akaa-Volleyn tasoituspisteeksi 23-23 ja heti seuraavan pallon jälkeen Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilän keltaiseksi kortiksi. Tiikerit eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan veivät Jere Mäkisen hienolla torjunnalla kolmannen erän nimiinsä 23-25.

Erävoitosta extravirtaa saaneena, tiikerilauma rallatteli 4. erää alusta loppuun asti. Samalla Akaa-Volley sortui kerta toisensa jälkeen hölmöihin virheisiin antaen vastustajalle roppakaupalla ilmaisia pisteitä. Kotijoukkueen pelaava kokoonpano vaihtui päävalmentaja Olli Kunnarin toimesta tiuhaan tahtiin, mutta pelin laatu oli suoraan sanottuna surkeaa kaikista vaihdoista huolimatta. Loppulukemat 4. erässä selvästi Tiikereille 17-25 ja ratkaiseva 5. erä oli tosiasia.

5. erän voitosta taisteltiin toden teolla, vaikkakaan ei koko aikaa kovin korkealuokkaisesti. Kummatkin sortuivat ratkaisupaikoissa virheisiin ja pallo tuntui polttelevan sormissa itse kullakin. Molemmat saivat ottelupalloja, mutta vasta kuudes niistä toi lopullisen ratkaisun peliin. Sitä pääsi syöttämään illan tähti Matej Smidl, joka sai myös kunnian lyödä sen tiikerikäsistä katsomoon. Kotiyleisö pääsi lopulta piinasta varsin vaikeaksi muodostuneen kamppailun jälkeen.

Treenisaleilla riittää työsarkaa

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueelta Matej Smidl (38/+24) ja Tiikereiltä Lauri Jylhä (17/+13).

-        Ärsyttää toki hävitä, mutta mukavaa, että saatiin kahden vaikean erän jälkeen ottelusta vielä tiukka peli. Luotettiin omaan peliin ja maltettiin odottaa omaa aikaamme ja sitten saatiin väännettyä 3. ja 4. erä voitoksi, analysoi Tiikereiden Lauri Jylhä.

Valmentajat Mikko Keskisipilä ja Olli Kunnari totesivat kumpikin, että treenisaleilla riittää vielä työtä.

-        Pelillisesti on edelleen juttuja, joita pystytään tekemään paremmin. Kahden erän jälkeen noustiin hyvin peliin ja ensimmäisetkin erät olivat ennen kaikkea Akaan hyvyyttä erityisesti syötössä, Mikko Keskisipilä pohti.

-        Kaksi erää meiltä oli tosi hyvää peliä. Sen jälkeen oma syöttö helpottui ja kaveri sai vastaanoton kuntoon. Tehtiin itsellemme vaikea ilta ja toisen kosketuksen laatu oli 3. ja 4. erässä umpisurkeeta, jos passarin sijasta olikin joku muu passaamassa. Tietää vain töitä harjoitussalille ja seuraavissa treeneissä harjoitellaan sitten passaamista koko joukkueen voimin, kertoi Kunnari.

Akaa-Volleyn pelit jatkuu heti ystävänpäivänä kotisalissa kello 18.30, kun vastaan asettuu tuore Suomen Cup -mestari Savo Volley.

Illan tehokkaimpana hääri jälleen hakkuri Matej Smidl.

Teksti: Jenna Koivu

Kuva: Harri Mattila