top of page

Akaa-Volley Challenge Cupin kolmannelle kierrokslle

Akaa-Volley voitti viime viikolla Akaa Areenalla serbialaisen Ribnica Kraljevon CEV Challenge Cupin toisen kierroksen avausottelussa lukemin 3 – 2. Näin se sai etulyöntiaseman joukkueiden toiseen kohtaamiseen.

Toinen osaottelu pelattiin eilen. Nyt Kraljevon kaupungissa serbialaisten kotisalissa. Nihkeän alun jälkeen Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley selvitti tiensä turnauksen seuraavalle kierrokselle lukemin 1 – 3 (25-17, 13-25, 19-25, 21-25).

Ottelun kaksi ensimmäistä erää herättivät epäilyn, että Kraljevossa pelataan Akaa Areenan kamppailun tapaan täydet viisi erää.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, mutta tilanteesta 7 – 7 eteenpäin kotijoukkue oli koko ajan niskan päällä. Ribnican vastaanotto oli ensiluokkaista ja sen turvin hyökkäysten onnistumisprosentti nousi 64:een.

Toista erää mentiin puolestaan Akaa-vetoisesti alusta lähtien. Mielenkiintoista oli havaita akaalaisten hyökkäystehojen nousu (71 %), vaikka vastaanotto romahti alle 40 prosentin. Seitsemästätoista hyökkäyksestä syntyi 12 pistettä. Kotijoukkue sortui peräti yhdeksään suoraan virheeseen. Akaa-Volley syötti neljä ässää ja otti yhden pisteen torjunnalla. Tarvittavat 25 pistettä oli kasassa.

Kolmas ja neljäs erä päättyivät Akaa-Volleyn voittoon, vaikka kolmannessa kotijoukkue pyristeli tasoissa tilanteeseen 12 – 12 ja neljännessä se otti hyvän loppukirin pisteistä 15 – 21 lukemiin 21 – 25.

Akaa-Volleyn joukkueesta voidaan nostaa esiin Matěj Šmídl (24/+14) ja keskipelaajat Panu Pitkänen (viisi torjuntapistettä) sekä Petteri Tyynismaa (viisi ässäsyöttöä). Kotijoukkue oli ehkä liiaksi hakkuri Mladen Bojovicin varassa. Hakkuri sai kaikkiaan 43 passia, josta hän onnistui 24 pisteen verran., mutta ei juuri saanut tulitukea muilta hyökkääjiltä.

Kunnari kiitteli ottelun jälkeen jälleen syöttöpelin onnistumista.

- Hyvä peli meiltä kokonaisuudessaan. Saimme kaverin vastaanoton hyvin rikki. Vaikka Ribnica tuli hyvin pelin alun, en ollut huolissani lopputuloksen suhteen. Seuraava vastustaja tulee sitten Tsekistä. Kova nippu varmasti, mutta siihen perehdymme hieman myöhemmin.

Akaa-Volleyn europelitaival jatkuu vielä ennen vuoden vaihdetta. Otteluparin päivämäärät varmistuvat viikon kuluessa.

kuvateksti: Olli Kunnari opasti joukkuettaan tappiollisen ensimmäisen erän jälkeen. (Kuva: Teemu Salminen)