top of page

Akaa-Volley ei saanut puhallettua Loimua sammuksiin

Akaa-Volleyn ja Raision Loimun ensimmäinen välieräkoitos päättyi Akaa Areenalla lukemiin 2- 3 (25-22,18-25,25-22,18-25, 10-15). Näin Loimu otti ensimmäisen kiinnityksen loppuottelupaikkaan.

Akaa-Volleyn päävalmentajaksi otteluun nimetty Ossi Heino passitti kentälle todella nuoren kuusikon. Kun hakkurin tontille astui Ali Fazlin tilalle Joel Itänen, toisena keskipelaajana aloitti viime syksyn abiturientti Petteri Tyynismaa ja kokeneen yleispelaaja Greg Pettyn paikalle astui niin ikään viime vuonna valkolakin päähänsä painanut Jere Tikkala.

Akaan pelinrakentajana hääräsi tutusti Anton Välimaa, toisella laidalla aloitti kovassa pudotuspelivireessä oleva Mohammadreza Beik ja Tyynismaan kollegana verkon keskellä nähtiin kuusikon konkari Sauli Sinkkonen.

Akaa-Volleyn ainutlaatuisen aloituksen takana oli joukkueeseen iskenyt flunssapöpö. Petty, Saku Tuomivaara ja Nico Nurmesniemi olivat jääneet kotiin vällyjen alle ja Fazli ilmestyi puolikuntoisena vaihtonurkkaukseen. Todellinen yllätys niin yleisölle kuin Loimulle paljastui Akaan valmentaja Olli Kunnarin hupparin alta – pelipaita numerolla kymmenen!

Akaa-Volleyn hyökkäyspeli ailahteli

Ottelun ensimmäinen erä kääntyi kotijoukkueelle etenkin Sinkkosen ja Beikin vahvojen aloitusten ansiosta. Jälkimmäisen saldo erässä oli hieno 8/+5 62 prosentin hyökkäystehoilla. Myös Itäsen urakka sujui hyvin (6/+4). Erän pistekuningas löytyi kuitenkin verkon toiselta puolelta. Maajoukkuehakkuri Joonas Jokelan kohdalla luki 9/+9.

Toista erää Loimu vei alusta lähtien. Kotijoukkueen hyökkäystehot putosivat 35 prosenttiin ja etenkin jatkopallojen päättämisessä tilasto oli akaalaisittain onneton (7% - 31%).

Kolmas erä eteni tasaisesti pitkään. Akaa-Volley kiri kuitenkin erän loppua kohden karkuun. Akaan nuoret takoivat palloa ennakkoluulottomasti ja tuloksekkaasti. Suurimmillaan ero oli kuusi pistettä 22-16.

Neljättä erää lähdettiin viemään kuten toista. Loimu oli hienoisesti kuskin paikalla koko ajan ja tilanteessa 9-13 Heino vaihtoi myös hakkuria. Toipilas Fazlin ensimmäinen ja ainoa piste tuli kuitenkin vasta, kun pöytäkirjassa luki 17-22. Erän päätti Jokelan näyttävä hyökkäys Akaan kolmen miehen torjunnan yli.

Akaa-Volley jatkoi viidenteen erään edelleen samalla nuorella miehistöllä. Loimu oli saanut hengen päälle ja otti heti 1-4 johtoaseman. Tuon jälkeen pisteet menivät tasan, mutta hankittu kolmen pisteen keula riitti Loimulle. Lopulta se venyi akaalaisten omien virheiden saattamana viiteen pinnaan.

Välieräsarja jatkuu jo lauantaina Raisiossa

Joel Itänen palkittiin Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Hakkuri tuli median eteen leveästi hymyillen.

- Halusin tietenkin näyttää parastani tänään, kun tilaisuuden sain.

Ilman peliaikaa jäänyt Kunnari harmitteli hyökkäyspelin ailahtelua.

- Erät eivät olleet veljeksiä keskenään. Varsinkin meidän hyökkäyspeli ailahteli erästä toiseen. Iso kiitos kuitenkin nuorille pelimiehille. Pärjäsivät hyvin paineen alla. Toivottavasti kuitenkin miehistö täydentyy lauantaiksi, jotta meillä on silloin enemmän vaihtoehtoja käytössä.

Akaa-Volley matkaa lauantaina Raisioon. Toinen välieräkamppailu alkaa Kerttulan liikuntahallissa klo 18.

Päästä nyt kentälle, kertoo Olli Kunnarin katse. Mutta valmentaja Ossi Heinon ilme on päättäväinen: nuoret hoitakoon homman tänään.