top of page

Akaa-Volley ja Karelian Hurmos pelasivat tasaisen kamppailun

Akaa-Volleyn osalta lentopallon Mestaruusliigan runkosarja päättyy Itä- ja Pohjois-Suomen kiertueeseen. Keskiviikkoiltana joukkue kohtasi Karelian Hurmoksen ja perjantaiksi bussi suuntaa Rovaniemelle. Hurmos laittaa kaikki panokset lauantain otteluun Raision Loimua vastaan. Siinä pelissä ratkeaa, kumpi on runkosarjan kolmonen ja nelonen. Tuo panostus näkyi siitä, että maajoukkueenkin valmennukseen valittu Hurmoksen komentaja Matti Alatalo jätti yleispelaaja Mikko Räsäsen avauskuusikon ulkopuolelle.


Akaa-Volleyn valmennus päätti huilauttaa Mohammareza Beikiä ja lähetti yleispelaajan hommia hoitamaan Nico Nurmesniemen.


Akaa-Volley vei tasaiseksi äityneen kamppailun lukemin 1 – 3 (21-25,22-25,25-21,23-25).


Hurmos aloitti vahvasti


Karelian Hurmos aloitti ottelun vahvasti. Etenkin hakkuri Eetu Häyrinen oli liekeissä ja teki pisteen toisensa jälkeen. Ennen pitkää Hurmos oli kirinyt jo 18-12 johtoon. Tuossa tilanteessa tapahtui ottelun käänne. Epäselvä pallo, joka tuotti Hurmokselle epämieluisan tuomion, saattoi kotijoukkueen pois raiteiltaan. Kuinka monta kertaa lentopallopelissä kuulee valmentajan huutavan: ”Seuraava pallo, seuraava pallo”. Mutta melkein yhtä monta kertaa pelaajat jäävät murehtimaan mennyttä tilannetta ja fokus katoaa.


Akaa-Volley ei sortunut samaan hieman myöhemmin sattuneen epäselvän tilanteen jälkeen, vaan jatkoi erän lopun kuin mitään ei olisi tapahtunut. Yksi ratkaisevia pelaajia tuloksen takana oli syöttövaihdossa kentälle otettu Jere Tikkala. Ässäsyöttöjä ei nähty, mutta riittävän vaikeita, joilla akaalaiset nousivat parin pisteen takamatkalta johtoasemaan. Varjojen mailla viihtynyt Ali Fazli (8/+4) sai kunnian päättä erän nelospaikan tyylikkääseen hyökkäykseen.


Yleispelaajat näkyvässä roolissa


Kakkoserän hahmot olivat Akaa-Volleyn Greg Petty ja Nico Nurmesniemi sekä kotijoukkueen Mikko Räsänen. Yleispelaajat tekivät varmaa jälkeä sekä vastaanotossa että hyökkäyksissä. Räsänen oli kentälle päästyään tilanteessa 6-11 kääntää koko ottelun kulun kotijoukkueen hyväksi. Vähitellen Akaa-Volley menetti johtoasemaansa, mutta lopulta hankittu etumatka piti. Eräpallon hyökkäsi Hurmoksen kenttään Sauli Sinkkonen.


Räsänen näytteli merkittävää roolia myös Hurmoksen voittoon päättyneessä kolmannessa erässä. Edes Nurmesniemen ja libero Elijah Risson hyvä puolustuspeli ei auttanut akaalaisia voittoon. Fazli oli edelleen pimennossa ja teki ensimmäisen hyökkäyspisteensä vasta tilanteessa 14-10.


Tikkala onnistui Nurmesniemen tavoin


Neljäs ja ottelun ratkaissut erä alkoi sekin kotijoukkueen hallinnassa. Se johti parhaimmillaan viidellä pisteellä tilanteissa 9-4 ja 13-8. Jälleen Akaa-Volley terästäytyi erän puolivälissä ja kiri tasoihin 15-15. Vaihtoon siirretty Nurmesniemi korvattiin Jere Tikkalalla, joka esiintyi ennakkoluulottomasti eikä ujostellut sen paremmin syöttöviivalla kuin hyökkäyksissään. Nurmesniemi oli kuitenkin akaalaisjoukkueen hahmo täss vieraspelissä lukemin 12/+11.


Kun VaLePa samaan aikaan voitti TUTO Volleyn suoraan 3 – 0, Akaa-Volleyn kakkospaikka kauden runkosarjassa sai lopullisen sinetin. Lauantain peli Perungan Poikia vastaan Rovaniemellä auttaa lähinnä pudotuspelien kuvioiden viimeistelyssä. Lopputuloksella ei ole kummallekaan joukkueella merkitystä.


Pudotuspelit alkavat lauantaina 18.3. Akaa-Volley saa kotiotteluun vastaansa joko Hurrikaani Loimaan tai Kokkolan Tiikerit.Akaa-Volleyn passari Anton Välimaa palkittiin Hurmos-pelissä joukkueensa parhaana pelaajana. (Kuva on Hurmosta vastaan kotisalissa tammikuussa pelatusta ottelusta.)
60 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page