top of page

Akaa-Volley ja Kokkolan Tiikerit antavat tekojen puhua puolestaan sunnuntaina

'Paljon mahtuu puhetta maailmaan, tekoja sopii aina odottaa.'


Tämän kertainen Akaa-Volleyn kotiottelun ennakko tutkii lentopalloa suomalaisten sanontojen kera. Niissä on totuuden siemen…


Runkosarja lähestyy loppuaan ja kisa pudotuspelien kotikenttäedusta käy kuumana. Sarjataulukossa lukee 8.2. pelattujen otteluiden jälkeen Karelian Hurmos 39, Kokkolan Tiikerit 39, Hurrikaani Loimaa 39 ja Savo Volley 35 pistettä. Nyt ei saa jäädä tuleen makaamaan! Huono työ tulee kalliiksi. Niinpä Tiikerilauma on mitä ilmeisemmin teroittanut hampaansa viikonloppua varten. Sarjakakkonen Akaa-Volley saa muun muassa supernopeasta hyökkäyspelistään tunnetut villikissat vieraakseen sunnuntaina.

Akaa-Volley haki täydet sarjapisteet Kokkolan Hollihaan liikuntahallista lokakuun lopulla. Tuolloin kanadalainen hakkuri Daniel Thiessen ja molemmat keskipelaajat Antti Leppälä ja Rami Rekomaa olivat kotijoukkueen terävimmät. Akaa-Volleyn tehoista vastasi pääosin hakkuri Ali Fazli. Mutta paljon on tapahtunut kuluneen kolmen ja puolen kuukauden aikana. Se, mikä on ollutta, se on mennyttä. Eteenpäin, sano mummu lumessa.


Akaa-Volley sai VaLePalta lentopallon oppitunnin Suomen Cupin finaalissa. Mutta Ei niin pahaa, ettei jotakin hyvääkin. Kuta koulu kovempi, sitä oppi selkeämpi.


- Ei puu ensi lyönnillä kaadu. Se on näet niin, että Helposti saatu on helposti menetetty, lainaa Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti suomalaisia sananlaskuja.


Ja näinhän se on. Tekevälle sattuu. Ei Roomaakaan päivässä rakennettu. Lahden käynnistämä ja monien muiden edistämä projekti kohti Suomen miesten lentopalloliigan kärkipaikkaa on toiminut kuin junan vessa (joka uusissa junissa hieman ’yskii’ välillä). Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.


Tiikerit ja Akaa-Volley ovat viime vuosina pelanneet tasaisia ja yleisöön meneviä otteluita. Molemmilla on loistavat kannustusjoukot ja mökää riittää. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Akaa Areenan seinät pullistelevat lauantainakin kuin täyteen puhallettu ilmapallo. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.


Tiikerivalmentaja Mikko Keskisipilän motto taitaa kuulua pohjanmaalaisittain: Hyvään pyritään, mutta priimaa pakkaa tulemahan. Sen verran taistelevaksi joukkueeksi mies on nuorehkon tiikerilaumansa johdattanut. Valmennusmetodinsa ovat tätä ennakkoa kirjoittavalle vieraat, mutta menisivätkö sanonnan Joka kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee mukaisesti?


Akaa-Volleyn Olli Kunnari on vielä valmentajataipaleensa alussa. Jos maratonjuoksuun verrataan, niin olisiko ensimmäinen vitonenkin vielä kesken. Mutta Jäljestään jäniskin tunnetaan. Kunnari ei tappioita lähde puhumalla muuksi muuttamaan eikä paukuttele henkseleitään voitettujen otteluiden jälkeen. Se on nimittäin niin, että Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.


Toivottavasti valmentajat eivät vedä hernettä nenäänsä, jos tässä lähtee muutama neuvo molempien joukkueiden passareille ennen sunnuntain koitosta: 1. Kuuntele valmentajaa, sillä Kana on munaa viisaampi., 2. Molemmissa joukkueissa on keskellä tulivoimaa, joten Kun hätä on suurin, on apukin lähellä. ja 3. Nyt pitää löytää se kuuluisa kuuma pelaaja, nimittäin On taottava silloin, kun rauta on kuumaa. Mutta 4. Älä laita kaikkia munia samaan koriin!


Ja lopuksi: Akaa-Volley odottaa yleisöryntäystä Areenan lehtereille sillä Luulo ei ole tiedon väärti ja varmaa tietoa pelin kulusta saa vain paikan päältä. Muutoin on toisen käden tiedon varassa. Vanha sanonta kuuluu: Ei kukaan ole kuurompi kuin se, joka ei halua kuulla.


Siispä sunnuntaina 12.2. klo 17 huopikkaat kohti Akaa Areenaa ja jokin kurkkua raikastava pastilli suuhun. Kaikkien kannustus on tarpeen – molemmille joukkueille. Näkeehän pelin töllöstäkin (Ruutu + palvelu), mutta muistattehan: Vierivä kivi ei sammaloidu! ja Kotiinsa on moni kuollut.


Lippuja saa ennakkoon Kuin apteekin hyllyltä Toijalan Nesteeltä ja Viialan puolelta Kuntoaskeleen iloiselta porukalta. Otteluisäntänä on Ortopet (www.ortopet.net), joka taistelee vanhaa sanontaa Ei ole koiraa karvoihin katsominen vastaan.Lokakuun matsissa Beik oli selkeästi tiikeritorjuntaa korkeammalla. Maasta se pienikin ponnistaa ; )74 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


bottom of page