top of page

Akaa-Volley jälleen TUTOa vahvempi

Akaa-Volley kesti ennakkosuosikin paineet Akaa Areenalla, vaikka TUTO veikin toisen erän suvereenisti. Mestaruusliigan sarjataulukkoon kirjataan kolme pistettä lisää Akaan kohdalle lukemin 3 – 1 (25-21,16-25,25-21,25-16).

Akaa-Volleyn aloituskokoonpanossa oli yksi yllätys. Anton Välimaa ei osallistunut edes lämmittelyyn ja näin passarin tontille astui Saku Tuomivaara. Muut viisi olivat ennakoidut Greg Petty, Mohammadreza Beik, Sauli Sinkkonen, Panu Pitkänen ja Ali Fazli. Valmentaja Olli Kunnari on jo muutaman ottelun ajan jakanut liberoiden Elijah Risso ja Konsta Karjalainen peliajan.

- Etusormi otti hieman osumaa ja tarvitsee nyt lepoa, kuittasi Välimaa kyselyn penkkikomennuksesta.

Miehen oikean käden etusormi oli tuettuna keskisormeen lyhyellä pannalla. Kun kipsiä ei tarvita, niin sormi kuntoutunee parissa viikossa.

Ottelun ensimmäinen erä oli kahdenkymmenen tasaisen pallon jälkeen hyvin kotijoukkueen hallussa. TUTO kiipesi vielä pisteen päähän 15 – 14, mutta jäi sen jälkeen vauhdista. Erän pistehai oli Akaan hakkuri Fazli seitsemällä pinnalla.

Akaa-Volley hosui toisen erän vieraille

Toista erää vieraat lähtivät viemään alusta lähtien. Kotijoukkue oli koko ajan muutaman pisteen takamatkalla. TUTOn varmemmat otteet veivät sen selkeään voittoon. Ensimmäiseen erään verrattuna Akaa-Volley onnistui nimenomaan jatkopallojen päättämisessä vieraitaan heikommin.

- Ottivat toisen erän torjunnat 0 – 7. Se kertoo meidän hosumisesta hyökkäysten rakentamisessa ja päättämisessä, analysoi Kunnari pelin jälkeen.

Myös kolmas erä alkoi TUTOn hallinnalla. Tuota pikaa se oli jättänyt isännät viiden pisteen päähän lukemin 3 – 8. Vähitellen Kunnarin valmennettavat pääsivät peliin mukaan ja laittoivat vilkun päälle. Ensimmäisen kerran kotijoukkue siirtyi johtoon Pitkäsen tilalle kentälle otetun Petteri Tyynismaan torjuttua tilanteeksi 15-14. Kun heti perään Fazli syötti ässän arvoisesti, Akaa-Volley sai taisteluhengen päälle. Erä päättyi ’Sinko’ Sinkkosen keskihyökkäyksen onnistumiseen.

Kun Akaa-Volley sai vauhdin päälle, se ei enää hidastanut tahtia. TUTO ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla. Se roikkui lähes koko neljännen erän ajan aivan tuntumassa. Lopussa turkulaiset sortuivat useisiin virheisiin ja putosivat näin ratkaisuhetkillä kotijoukkueen kyydistä. Ottelupallo lähti kiukkuisesti Pettyn kädestä ja TUTO-puolustuksen kautta katsomoon.

Akaa-Volleysta median eteen saapui Risso, joka kiitteli joukkuekavereitaan PROlibero-tilin kasvusta.

- Joukkuekaverit antavat mahdollisuuden menestyä. Torjunta on kohdillaan ja kaikki tekevät hommansa sovitusti.

Seuraavan kerran Akaa-Volleyn tasoa mitataan Rovaniemellä. Joukkue kohtaa Perungan Pojat jo tulevana tiistaina. Akaa Areenalla pelataan jälleen ensi sunnuntaina ja vieraaksi saapuu Savo Volley.

Antonin etusormen lievä loukkaantuminen pitää passarin vaihtopenkillä parin viikon ajan. Helmikuun alun Suomen Cupin loppuhuipennuksen ei kuitenkaan pitäisi olla uhattuna.