top of page

Akaa-Volley kaatoi Challenge Cup -vastustajansa Espanjassa selvin lukemin, viikon päästä jatketaan

Akaa-Volleyn taival CEV Challenge Cupissa jatkuu positiivisissa merkeissä. Torstai-iltana kaatui espanjalainen Pamesa Teruel puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa 0–3 (18–25, 18–25, 21–25). Vaikka ottelu päättyi akaalaisten selkeään voittoon, vastustajaa ei pidä aliarvioida ensi viikon kotiottelussa. Pamesa Teruelin kotisalin kattoon on ripustettu toistakymmentä eri sarjojen mestaruusviiriä.

Teruel on noin 35 000 asukkaan kaupunki Espanjassa parin tunnin ajomatkan päässä Valenciasta luoteeseen. Paikallislehden ennakkoartikkeli torstain pelistä mainitsi Akaan jo otsikossaan. Myös Hurrikaani Loimaa pääsi lehdessä esiin, koska joukkueessa tällä kaudella pelaava Greg Petty on urallaan edustanut Pamesaa. Viime kaudellahan Petty nähtiin Akaa-Volleyn riveissä.

Jere Heiskanen tuntuu nauttivan europelien tunnelmasta. Kuvassa yleispelaaja puhkoo espanjalaisten torjunnan vastustamattomasti. Kuva: Hari Mattila

Kotijoukkueen syöttö petti totaalisesti

Ottelu alkoi espanjalaisittain todella huonosti. Joukkue sortui useisiin helppoihin virheisiin ja keskittyi liiaksi tuomioiden protestointiin. Keskustelut päätuomarin kanssa päättyivät lopulta punaiseen korttiin. Näin Akaa-Volley sai ylivoimaisen esityksen päälle vielä lahjapisteen kotijoukkueelta ja nousi johtoon 9–16.

Hattua pitää nostaa tuomareille, kun eivät alistuneet espanjalaisyleisön hurjiin buuauksiin ja huutoihin.

Näytti siltä, että ensimmäisen erän kiukuttelu vaikutti Pamesa Teruelin koko otteluun. Pelaajat sortuivat todella helppoihin virheisiin kerta toisensa jälkeen, eikä Akaa-Volleylla ollut hädän päivää missään vaiheessa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue haastoi vieraitaan hieman enemmän ja johti peliä vielä lukemissa 11–10. Lopussa Akaa-Volley meni kuitenkin menojaan. Ratkaisijana erän puolivälissä oli keskipelaaja Antti Taponen, joka onnistui useampaan otteeseen.

– Etenkin Pamesa Teruelin syöttötyöskentely oli luokatonta tänään. Kolmetoista suoraa virhettä ilman yhtään ässää ei todellakaan ole valmentajien mieleen, todisti Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari ottelun ratkettua.

Kotijoukkue sortui aika ajoin niin helppoihin virheisiin, että välillä tuntui kuin vastakkain olisivat olleet liigatason joukkue ja A-juniorit.

– Olihan tuo syöttö aikamoisen pehmeä. Pojat pääsivät nauttimaan hyökkäyksistä, kun vastaanottajilla ei ollut ongelmia, tuki Akaa-Volleyn kapteeni Panu Pitkänen valmentajansa kommenttia.

Heiskanen jälleen Akaa-Volleyn pistehai

Yleispelaaja Jere Heiskanen tuntuu nauttivan europeleistä. Kolmeen erään kirjatut teholukemat 14/+13 kelpaisivat varmasti kelle hyvänsä lentopalloilijalle. Heiskanen onnistui kaikilla rintamilla. Joukkueen yhteensä kahdeksasta torjuntapisteestäkin hänelle kirjattiin kolme.

Hakkuri Matěj Šmídl teki yhden pisteen enemmän mutta sai myös enemmän ratkaisupaikkoja kuin Heiskanen. Petteri Tyynismaan hyökkäysten onnistumisprosentti oli tasan sata. Kovassa nosteessa oleva keskipelaaja sai viisi passia ja hyökkäsi niistä joukkueelleen viisi pistettä.

Joukkueet kohtaavat toisessa osaottelussa ensi torstaina kello 18.30 Akaa Areenassa. Akaa-Volley lunastaa paikkansa Challenge Cupin välieriin voittamalla ottelussa kaksi erää. Mikäli lopputulos on espanjalaisille 0–3 tai 1–3, pelataan yksi ylimääräinen erä, jonka voittaja jatkaa neljän parhaan joukkoon.

Kokenut Kunnari tietää lentopallon haasteet.

– Kyllähän tämä on lyhyen valmentajaurani hienoin voitto. Mutta nyt pitää pää kylmänä ja hoitaa vielä toinen peli kunnialla, Kunnari muistutti.

Passari Ilja Ivanov pelasi Teruelissa ehjän pelin ja ruokki hyökkääjiä monipuolisesti. Kuva: Hari Mattila

Teksti: Harri Mattila