top of page

Akaa-Volley kaatoi Savo Volleyn 3 – 1

Akaa-Volley esiintyi voitokkaasti Akaa Areenan sunnuntai-illassa. Savo Volley kaatui toistamiseen kuluvalla kaudella lukemin 3 – 1 (25-12,25-23,22-25,25-17).

Valmentaja Olli Kunnarin avauskuusikko Savo Volleyta vastaan sunnuntaina oli tuttu. Ali Fazli hakkurina, Mohammadreza Beik ja Greg Petty yleispelaajina, Sauli Sinkkonen ja Panu Pitkänen keskellä ja Saku Tuomivaara passarina. Tuomivaara on toiminut akaalaisten pelinrakentajana Anton Välimaan hoitaessa sormeaan kuntoon. Keskipelaajia Kunnari on kierrättänyt ja sunnuntaina lepovuorossa oli Petteri Tyynismaa.

Ottelun alkoi tasaisesti, mutta vähitellen kotijoukkue nousi kuskin paikalle tehokkaamman hyökkäyspelinsä ansiosta. Ensimmäisen erän hyökkäysten onnistumisprosentit olivat Akaa-Volleyn hyväksi 64 – 44.

Toinen erä meni ykkösen tahtiin aina tilanteeseen 15 – 10 saakka ja kotiyleisö alkoi jo valmistautua pitkän erätauon kahville iloisissa merkeissä. Mutta kuten niin usein käy, kun peli näyttää selvältä, pallo alkoi lipsua akaalaispelaajien käsissä ja Savo nousi tasoihin 22 – 22. Lopulta Fazli syötti eräpallon vaikeana savolaisten kenttäpuoliskolle. Kotijoukkue rakensi tiiviin kolmen miehen torjunnan ja pallo päätyi Pitkäsen kourista savolaiskenttään.

Virheiden sävyttämä kolmas erä

Kolmannessa erässä kotijoukkue sortui helpohkoihin virheisiin, jotka kartuttivat vieraiden pistesaalista kohtalokkaasti. Pelkkiä syöttövirheitä kirjattiin seitsemän kappaletta. Panu Pitkäsen ’tuplahyökkäys’ oli yksi erän hienouksista. Pitkänen takoi pallon savolaistorjunnan kautta omaan päähänsä ja siitä pallo kimposi vastustajan kenttään.

Neljättä erää kotijoukkue lähti viemään jo tilanteesta 4 – 4. Petty takoi palloa viistoon ja Fazli torjunnan yli. Syöttövirheetkin jätettiin nyt pois. Sinkkonen jujutti ottelupallon savolaistorjunnan yli keskelle peliareenaa.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Pitkänen harmitteli kolmannen erän virheitä.

- Hyvä peli tämä oli meiltä kokonaisuudessa. Kolmanteen erään vain kasautui liikaa virheitä.

Savolaisvalmentaja Timo Tolvanen valitteli joukkueensa epätasaista suorittamista.

- Kausi on jo pitkällä ja pitäisi saada peli kuosiin. Pitää yrittää korjata pelin osa-alueita askel kerrallaan. Harjoittelemaan ei nyt juuri ehdi, joten korjauksia pitää saada aikaan pelien sisällä.

Kunnari harmitteli Pitkäsen tapaan kolmannen erän helppoja virheitä.

- Meille tuli siinä kolmannessa erässä seitsemän syöttövirhettä ja neljä vastaanottoa meni vastapalloksi. Ei siinä ollut sen jälkeen paljon tehtävissä.

Ensi lauantaina Akaa Areenaan odotetaan yleisöennätystä. Akaa-Volley saa vieraakseen sarja kärjessä jälleen kerran majailevan VaLePan. Alkusyksystä Akaa-Volley oli niukasti parempi erälukemin 3 – 2.

Ali hyökkää vahvalla kädellä ja suurella sydämellä.