top of page

Akaa-Volley kesti ennakkosuosikin paineen


Akaa-Volleyn kotivoittojen sarja ei katkennut syyskauden lopussakaan. Joulukuun viimeinen ottelu Akaa Areenalla toi joukkueelle täydet kolme pistettä, kun Karelian Hurmos kaatui 3 – 0 (25-20, 25-19, 25-22).


Hurmos aloitti ottelun ennakkosuosikkia vastaan iloisesti ja teki kolme ensimmäistä pistettä. Muutoinkin ottelu pysyi tasaisena aina lukemiin 12-12 asti. Erän loppu olikin sitten kotijoukkueen hienoista hallintaa. Passari Lasse Jäntti sai rakentaa joukkueensa hyökkäyspeliä melko rauhassa, kun Akaan vastaanotto toimi kuin unelma. Tilastoista löytyvät komeat lukemat: Louis Pineau 100 %, Pozo Hernandez 100 %, Antti Taponen 100 % ja Mikko Räsänen 50 %. Eräpallon päätti Akaan hakkuri Matěj Šmídl tutun karjahduksen kera.


Kakkoserää Akaa-Volley lähti viemään heti startista. Hurmoksen valmentaja Daryl Tay haki uutta juonta joukkueensa peliin vaihtamalla kentälle Ville Järnvallin ja Roope Haapojan, mutta ottelun kokonaiskuva ei siitä muuttunut. Tilanteessa 20-10 Hurmoksen torjuntapeli alkoi purra ja kotijoukkueen hyökkäysten terä tylsyi. Tuota pikaa vieraat olivat nousseet lukemiin 21-18. Tuosta eteenpäin pisteet menivät kuitenkin 4-1 kotijoukkueelle. Erän hahmo oli Šmídl kolmella ässäsyötöllään ja teholukemin 10/+7. Hurmoksen Atte Rissanen oli myös onnistuja lukemin 4/+4.


Kisamakkaroiden ja -kahvien jälkeen palattiin kentälle. Hurmoksen taukoeväät sisälsivät hyvää energiaa. Joukkue tuli kolmannen erän alkuun vahvasti ja johti pinnalla ja parilla, kunnes Šmídl pääsi syöttöviivalle. Hakkuri takoi kolme ässää perä jälkeen ja nosti Akaa-Volleyn keulapaikalle. Mies poistui takarajalta lukemissa 9-7. Tässä vaiheessa ottelua nähtiin muutama erikoinen pallo, joiden aikana pelaajat törmäilivät toisiinsa ja Räsänen oli pudottaa päätuomarinkin tornistaan. Hurmos sai useita onnistumisia ja nousi 10-13 johtoon. Siitä edettiin vierasvetoisesti aina lukemiin 16-18. Ratkaisuhetkillä Akaa-Volley kuitenkin terästäytyi parhaimpaansa. Ottelupallon takoi Hurmoksen kenttään kukapas muukaan kuin Šmídl.


Hurmoksen parhaana palkittu Järnvall tunnusti kotijoukkueen olleen vahvempi.

-          Liigan kovin syöttöjoukkue kun on vastassa, niin tulos ei ole mikään yllätys. Eihän häviäminen tietenkään kivaa ole. Oma syöttö pitää saada varmemmaksi, jotta nuo hyvät vaiheet kantavat erävoittoihin asti.


Vahvaa syyskautta pelannut kotijoukkueen Räsänen oli tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen.

-          Saatiin kolme pinnaa, kuten haluttiin. Ihan siis ok ottelu. Mutta muutamia heikompiakin jaksoja otteluun tuli ja niistä pitää päästä eroon.


Daryl vahvisti sen, mikä katsomoonkin näkyi.

-          Akaan vastaanotto oli selkeästi parempi (71% / 40%) ja se avasi sille voiton avaimet.


Olli Kunnari toivoo joukkueeltaan parempaa tekemistä onnistuneiden vastaanottojen jälkeen.

-          Tasollisesti ei mikään huippupeli. Vaikka vastaanotto oli loistava, niin hyökkäystehot jäivät luvattoman alas (48%). Epäonnistuneiden vastaanottojen jälkeinen hyökkäys oli yhtä tehokas ja jatkopallojen päättäminen jopa tehokkaampaa. Töitä on vielä tehtävänä.


Akaa-Volleyn keskipelaaja Petteri Tyynismaa on hyvässä vireessä ja sen Kunnarikin todisti.

-          Petteri oli kentällä vain viimeisen erän ratkaisuhetkillä, otti pari koppia ja tappoi pallon siitä passista, minkä sai. Kyllä mies on hyvässä kunnossa.Katsojia ottelussa oli kiitettävät 675.


Myös perinteikäs Luolajan Kajastus (miesten 4 SM-kultaa, 3 hopeaa ja 2 pronssia) oli saapunut katsomaan Akaa-Volleyn otteita.123 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page