top of page

Akaa-Volley kesytti Tiikerit

Akaa-Volley kohtasi lentopallon Mestaruusliigan sunnuntain kierroksella Kokkolan Tiikerit. Ottelusta odotettiin tasaista vääntöä, mutta kun tuomari vihelsi pelin päättyneeksi, taululla luki akaalaisten hyväksi 3 – 0 (25-21,25-18,25-17).

Akaa-Volleyn passari Anton Välimaa oli flunssatoipilaana poissa lauantain Savo-pelistä, mutta oli toipunut valmentaja Olli Kunnarin valitsemaan avauskuusikkoon. Useimmissa otteluissa Akaan toisena yleispelaajana nähty Mohammadreza Beik sai huilivuoron ja A-Volleyn kasvatti Nico Nurmesniemi sai pelivastuuta.

Ensimmäisen erän tasatilanteessa 6-6 Nurmesniemi astui syöttöviivalle ja vei joukkueensa 11-6 johtoasemaan. Sen jälkeen erässä nähtiin useita hienoja ja pitkiä taistelupalloja. Akaa-Volley oli kuitenkin hankkinut riittävän etumatkan ennen ratkaisuja. Erän tilastot olivat lopulta hyvin tasaiset kaikilta osiltaan.

Keskisipilälle varoitus

Toisessa erässä nähtiin muutama sekava tilanne ja Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilän kaksi keltaista korttia. Ensin tuli viivytysvaroitus, kun aikalisäpyyntö tuli liian myöhään ja sen jälkeen keltainen vielä purnaamisesta. Jälleen Akaa-Volley karkasi Nurmesniemen syöttövuorolla lukemiin 13-6 eikä enää luovuttanut johtoasemaansa. Erä päättyi Greg Pettyn onnekkaaseen ässäsyöttöön. Pallo suorastan kiipesi verkkonauhan yli vastustajan kenttäpuoliskolle.

Kolmanteen erään Kunnari vaihtoi hakkuria. Kovan kuorman lauantaina Siilinjärvellä kantanut Ali Fazli sai tehdä tilaa Joel Itäselle. Nuori hakkuri selvästi nautti saamastaan vastuusta. Tällä kerralla kotijoukkue ei kyennyt pisteputkiin, vaan hivuttautui karkuun vähitellen. Tiikerilauma menetti pelinrakentajansa tilanteessa 19-15, kun passari Joska Försti nyrjäytti nilkkansa verkolla.

Vanhaa seuraansa vastaan pelannut Välimaa oli tyytyväinen omaan panokseensa.

- Olihan se ihan jees. Olin viikolla flunssassa ja sen vuoksi ehkä hiukan hapotti. Ei tämä meiltä kuitenkaan paras hyökkäyspeli ollut. Kehuisin ennemmin torjuntaa ja puolustusta.

Keskisipilä vahvisti Välimaan havainnon.

- Akaan torjunta vaimensi hyökkäyksiä hyvin. Oma puolustuksemme ei toiminut niin hyvin kuin normaalisti. Akaa oli kyllä selvästi parempi tänään.

Kunnari kiitteli Nurmesniemen, Välimaan ja itäsen otteita.

- Nurmesniemi ja Välimaa ovat pitkin kautta täyttäneet paikkansa mainiosti. Itäsellä oli se paha sormivamma alkukaudesta ja on siksi joutunut pääosin katselemaan otteluita sivusta. On hyvä, että onnistui nyt, kun sai peliaikaa.

Akaa-Volleyn kokoonpanosta ei löytynyt yhtään epäonnistujaa. Erityismaininnan ansaitsee Nurmesniemi, jota Tiikerit painosti syötöillään. Yleispelaaja nosti 28 aloitusta ja niistä yli puolet hienosti passarin hyppysiin. Lisäksi mies oli paikallaan puolustuksessa ja yhdeksästä hyökkäyksestä kuusi johti pisteeseen.

Ali Fazli hyökkää yhden 12 pisteestään runsaan 400 katsojan riemuksi.