top of page

Akaa-Volley kiusasi Projekt Warszawaa


Projekt Warszawa meni CEV Challenge Cupin loppuotteluun kukistamalla Akaa-Volleyn toistamiseen. Akaa-Volley onnistui kuitenkin voittamaan yhden erän 3 - 1 (25-20, 18-25, 25-18, 25-17) päättyneessä kamppailussa. Ottelu pelattiin puolalaisten kotikentällä reilun 1300 katsojan edessä.


Akaan valmentaja Olli Kunnari laittoi avaukseen passariksi Lasse Jäntin, yleispelaajiksi Jere Heiskasen ja Pozo Hernandezin, keskelle verkkoa Panu Pitkäsen ja Petteri Tyynismaan ja hakkuriksi Matěj Šmídlin. Liberona palloja haki peliin Louis Pineau.

 

-          Kaikki pelaajamme ovat näyttäneet olevansa luottamuksen arvoisia. Lassen pelitapa oli puolalaisille vieras, kun eivät olleet häntä nähneet kuin videoilla. Tällä yritin sekoittaa heidän peliään, perusteli Kunnari passarivalintaa.


Toisessa erässä Akaa-Volley oli vahvempi


Toisessa erässä Akaa-Volley oli kuskin paikalla alusta lähtien. Varsovalaisten otteisiin hiipi hermostuneisuutta ja vuoden 2012 olympiavoittaja Kevin Tilliekin kypsyi kiukuttelemaan tuomarille. Mies malttoi kuitenkin lopettaa ajoissa ja vältti varoituksen.


Tätä erää leimasivat Akaa-Volleyn tehokkuus hyökkäyksissä (68%) ja peräti kuusi torjuntapistettä maailmanluokan hyökkääjistä. Ottelussa oli käytössä myös arvoturnauksista tuttu videohaastemahdollisuus. Kakkoserä päättyi Kunnarin onnistuneella haasteella. Pozo Hernandezin syöttö tuomittiin pitkäksi, mutta videotarkistus muutti tuomion.


Ensimmäinen ja kolmas erä olivat tuloksellisesti toistensa kopioita. Akaa-Volley sinnitteli tasapäisesti aina erien puoliväliin ja ylikin, mutta varsovalaisten kovuus tuli esille erien lopussa. Erityisesti Bartlomiej Boldaz huudatti kotiyleisöä. Hakkurin vasen käsi tavoitti pallot korkealta ja kovat iskulyönnit menivät usein akaalaistorjunnan yli.


Kaksi voitettua erää ratkaisi isännille loppuottelupaikan. Niinpä Kunnari vaihtoi neljänteen erään lähes koko miehistön. Ainoastaan kapteeni Pitkänen ja Pineau jatkoivat kentällä. Vaihdosta tulleet eivät arastelleet, vaan pelasivat kovatasoista isäntäjoukkuetta vastaan tasapäisesti.


Hieno tulos europeleistä


Kunnari oli tappiosta huolimatta ylpeä joukkueestaan.

-          Meillä on ollut menestyksekäs europelitaival. Ne joukkueet, joiden laskettiin olevan voitettavissa, myös kaadettiin. Varsovaakaan vastaan emme lähteneet tappio mielessä. Meidän oli pakko pelata kovalla riskillä tällaista joukkuetta vastaan. Toisessa erässä se onnistui, korosti Kunnari.


Projekt Warszawa kohtaa Challenge Cupin finaalissa italialaisen Vero Volley Monzan. Akaa-Volley voi jatkossa keskittyä kotimaisen liigan kevääseen. Seuraava ottelu on jo nyt lauantaina. Akaa Areenalle saapuu aina hyvin taisteleva Kokkolan Tiikerit


Akaa-Volley sai Puolassakin hienosti kannustusta omilta faneiltaan.

152 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page