top of page

Akaa-Volley oli vaisu liigan kärkitaistossa

VaLePa ei antanut Akaa-Volleylle sarjapistettäkään, vaan vei joukkueiden kohtaamisessa pidemmän korren selkeästi 0 – 3 (14-25,14-25,21-25). Akaa Areenan ennätysyleisö, 832 silmäparia, sai nähdä kotijoukkueelta vaisun esityksen.

Olli Kunnari luotti jälleen kerran tuttuun ryhmitykseen: passarina aloitti Saku Tuomivaara, hakkurina Ali Fazli, yleispelaajina Mohammadreza Beik sekä Greg Petty ja keskipelaajina aloittivat Panu Pitkänen ja Sauli Sinkkonen. PROlibero-tilastoa johtava Elijah Risso hoiti liberon hommia.

Ottelun ensimmäinen erä meni Akaa-Volleylta täysin vihkoon. Syitä heikkoon lopputulokseen on kaksi. Isännät epäonnistuivat sekä syöttöviivalla että hyökkäyksissään molemmissa viisi kertaa ja vastaanotossa kaksi palloa lipsui pisteen arvoisesti vieraille. Aivan liian monta virhettä VaLePan tasoista joukkuetta vastaan. Se toinen syy löytyy VaLePan Jacob Ekmanin syöttökädestä. Keskipelaaja viihtyi viivalla peräti 12 syötön ajan.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi. Akaa-Volleylle kuusi syöttövirhettä ja peräti kahdeksan suoraa hyökkäysvirhettä. Erän puolivälissä Kunnari lähti pelaajavaihdoilla herättelemään joukkojaan. Valmentaja otti Anton Välimaan rakentamaan hyökkäyspeliä. Myös alavireinen hakkuri Fazli sai tehdä tilaa Joel Itäselle. Ja edelleen Pitkänen siirtyi penkille Petteri Tyynismaan hypätessä kehiin. Ja vielä erän lopulla Pettykin vaihdettiin Nico Nurmesniemeen. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut peliään käytiin millään konstilla.

Pitkä erätauko piristi

Pitkältä erätauolta palasi uudesti syntynyt ja taisteleva Akaa-Volley. Kotijoukkue oli ilmeisesti tehnyt illan virhesaldonsa täyteen kahden ensimmäisen erän aikana. Etenkin Fazli oli löytänyt pelikassistaan jonkin uuden energiapatukan. Hakkuri nakutti pisteen toisensa jälkeen ja parhaimmillaan kotijoukkue johti 16-12. Karli Allikin kovien hyppysyöttöjen vauhdittamana VaLePa nousi kuitenkin tasoihin ja lopulta erävoittoon.

Ottelun jälkeen median eteen tulleet joukkueiden liberot vahvistivat sen, mikä oli katsomoonkin nähtävissä.

- Akaa-Volleylla ei ollut paras päivänsä. Syöttöjen merkitys oli todella iso. Kolmannessa erässä Akaa sai syöttöpelinsä kulkemaan, mutta onneksi kokenut passarimme Mikko Esko saa rakennettua peliä heikommistakin nostoista, kiitteli VaLePan libero Eetu Pennanen.

Kangaskokko oli tyytyväinen etenkin yleispelaajien otteisiin.

- Karlin syöttöpeli on hyvässä kuosissa. Ja miehen hyökkäysten onnistumisprosenttikin oli tänään 77. Ja kun toisella laidalla on Mäkisen Sakari, niin Mikko voi rakentaa peliä monipuolisesti.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Risso, joka vastaanotti suurimman osan vieraiden syötöistä. Onnistumisprosentti oli tasan 50.

Akaa-Volleylla on viikko aikaa harjoitella virheistä eroon. Ensi viikonvaihteessa pelataan Tampereella Suomen Cupin lopputurnaus neljän joukkueen kesken. VaLePan ja Akaa-Volleyn lisäksi finaaliin ovat tiensä raivanneet Hurrikaani Loimaa ja Savo Volley.

Aapo Soilammi ei sortunut virheeseen VaLePa-pelissä. Avauspallo lähti varmoin ottein oikeaan suuntaan.