top of page

Akaa-Volley on tiukan paikan edessä

VaLePan kaataminen edellyttää lauantain jälkeen Akaa-Volleylta aivan uutta vaihdetta. Voittamaan tottunut sastamalalaisryhmä pitäisi kaataa neljä kertaa perä jälkeen. VaLePa vei kolmannen kohtaamisen Akaa Areenalla selkeästi 0 – 3 (21-25,19-25,23-25) ja sai mahdollisuuden päättää mestaruuskamppailun kotisalissaan ensi tiistaina.


Avauserässä Akaa-Volleyn syömähampaat olivat ruosteessa. Hakkuri Ali Fazlin tilalle otettu Joel Itänen hoiti tonttinsa kelvollisesti. Nuori hakkuri sai kolme passia ja teki kolme pistettä. Myös Mohammadreza Beikin korvannut Nico Nurmesniemi oli pelaaja paikallaan. Kun Fazlin ohella myös Greg Petty oli alavireessä, Akaa-Volleyn paukut eivät vain riittäneet ennakkosuosikin tulituksessa. Edellisen pelin mukaisesti Karli Allik oli erän kunkku lukemin 7/+6.


Toinen erä oli tasaisempi. Mutta Akaa-Volley olisi tarvinnut Mestaruusliigan ehdottomaan eliittiin kuuluvan hakkurinsa parhaita otteita VaLePan kaltaista lentopallokonetta vastaan. Kun Fazli oli otettava heti alussa vaihtoon, loppu oli Akaa-Volleylta luvalla sanoen rimpuilua. Yksi ValePan voiton takuumies oli perjantaina varjojen mailla kulkenut Urpo Sivula. Hakkuri takoi pisteitä ihan vanhaan malliin: saldo kahden erän jälkeen oli 13/+8 ja hyökkäysprosentti 60 prosentin tuntumassa.


Pitkältä erätauolta saapui hieman aiempaa pirteämpi Fazli. Nurmesniemen otteet olivat vakuuttaneet Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnarin ja yleispelaaja sai jatkaa Beikin tontilla. Erää mentiin tasaväkisesti alusta lähtien, kunnes Nurmesniemen ässä vei kotijoukkueen kolmen pisteen johtoon 17-14. VaLePa ei sitä hätkähtänyt, vaan kiipesi akaalaisten hyökkäysvirheiden säestämänä ensin tasoihin ja sitten ohi lukemiin 19-21. Sivulan hyökkäysvirhe nosti Akaa-Volleyn tasapisteisiin 22-22 ja kotijoukkueen liekki sai lisää happea. Sakari Mäkinen puhalsi liekin sammuksiin ottelupallon ässäsyötöllään.


Nurmesniemelle kiitosta


Tilastoista löytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia. Vaihdosta kentälle tullut Nurmesniemi hoiti hienosti tonttinsa (9/+9) ja Panu Pitkänen näytti esimerkkiä (8/+8). VaLePan puolella vastuunkantaja vaihtui perjantaista. Edellinen ykkönen Mäkinen vajosi hienoisesti miinuksen puolelle (7/-1), kun sen sijaan vaisuna toisessa finaalipelissä ollut Sivula pisti Akaa-Volleyn puolustukselle jauhot suuhun lukemin 20/+14.


VaLePan voittokulun takuumies Mikko Esko myönsi Akaa-Volleyn ajoittain horjuttaneen ennakkosuosikin peliä.

- Akaa-Volleyn vaihdot aiheuttivat meille vaikeuksia. Emme olleet ajan tasalla kaikkien pelaajien hyökkäyssuunnista ja muusta. Onneksi oma keskittyminen kuitenkin riitti positiiviseen tulokseen.


Akaa-Volleyn parhaana palkittu Nurmesniemi ja valmentaja Kunnari olivat ottelun kulusta samaa mieltä.

- Ajoittain olimme pelissä mukana, mutta ote ei riittänyt yhdessäkään erässä loppuun asti.


Kunnari myös kiitteli Nurmesniemen positiivista panosta.


Perjantain ennätysyleisömäärään ei Akaa Areenalla ylletty, mutta 1014 maksanutta katsojaa lämmitti varmasti paitsi pelaajia niin Akaa-Volleyn seurajohtoa.


Suomen mestaruus on katkolla VaLePalle ensi tiistaina Sastamalan Vexve Areenalla. Fanibussikin on peliin lähdössä. Paikkoja kannattaa kysellä Ullalta (ulla.soilammi@tilijatarkastus.com).Sauli Sinkkonen kunnostautui lauantaina paitsi hyökkäyksissään niin myös syöttöviivalla: 16 syöttöä, yksi virhe ja yski ässä.


141 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page