top of page

Akaa-Volley otti revanssin Savo Volleysta

Vain puolitoista viikkoa sitten savolaiset pudottivat Akaa-Volleyn Suomen Cupin loppuottelusta. Ystävänpäivänä oli revanssin vuoro. Akaa Areenan 522-päinen yleisö sai todistaa Olli Kunnarin valmennettavien 3 – 0 (25-15, 25-15, 26-24) voittoa.

Savo Volleyn avauskuusikkoon kuuluivat keskipelaajat Petteri Härkönen ja Jakub Kovac, yleispelaajat Michael Michelau ja Alvi Shurdhi, hakkuri Joonas Jokela ja passari Kevin Rodriguez. Liberopaidassa kentälle astui Jackson Holland.

Akaan valmentaja Olli Kunnari luotti kuusikkoon, jossa pelasivat Antti Taponen ja Petteri Tyynismaa keskellä, Pozo Hernandez ja Jere Heiskanen laidoilla, Matěj Šmídl hakkurina ja Lasse Jäntti passarina. Kokoonpanossa ei tällä kerralla ollut kuin yksi libero. Louis Pineau otti siis sen tontin. Jyri Niemi oli kotona sairastamassa flunssaansa.

Akaa-Volley sai otteluun todella lentävän lähdön. Joukkueen syöttöpeli onnistui riittävän hyvin ja antoi torjunnalle mahdollisuudet menestyä. Kun tulostaululla loisti lukemat 13–6, akaalaisilla oli mittarissa jo neljä torjuntapistettä. Kaikkiaan niitä kertyi avauserässä viisi kappaletta. Akaan oma vastaanotto oli lähes timangia (71 %) ja sen myötä myös hyökkäysten onnistumisprosentti nousi 70:ään. Savon hyökkäys hyytyi 32 prosenttiin.

Kun akaalaiset olivat vauhtiin päässeet, miksi ei jatkaa samassa tahdissa. Myös toiseen erään viisi torjuntaa ja hyökkäysprosentti peräti 77. Savon hyökkäystehot olivat ilmeisesti vielä matkalla Akaa Areenaan edellisen päivän pelistä Loimaalta. Toiseen erään savolaiset takoivat 33 prosentin tehoilla. Pitkälle erätauolle mentiin Šmídlin tilastolukemilla 12/+7. Heiskasen sarakkeessa luki 10/+8, Tyynismaalla 8/+6 ja Taposella ja Pozolla molemmilla 7/+6. Savolaisten pistenikkarina oli häärännyt Jokela (7+1) ja toinen plussapuolella oli Härkönen lukemin 4/+4.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut savolaisnippu. Nyt torjuntaroolit näyttivät vaihtuvan. Tilanteeseen 4-7 vieraat olivat napanneet jo kolme blokkia, kun kahteen ensimmäiseen erään niitä oli merkitty vain yksi. Vähitellen kotijoukkue sai juonesta kiinni ja Šmídlin komea torjunta tasoitti lukemiksi 9-9. Erää mentiin hetken tasaisesti, mutta toisella puoliskolla Savo johti parhaimmillaan 16-19, 17-21, 19-22, 20-23 ja 21-24. Erässä nähtiin myös pelaajavaihtoja. Tolvasen tiimissä Kovac sai tehdä tilaa Tommi Siirilälle ja Kunnari vaihtoi Jäntin tilalle Ilja Ivanovin. Tilanteessa 24-24 nähtiin episodi, jossa Tyynismaan torjunnan jälkeen tuomittiin lopulta kiistapallo. Ottelu päättyi Jere Heiskasen näyttävään nelospaikan hyökkäykseen.

Tolvanen pahoitteli kahden ensimmäisen erän ontumista.

-          Housut putos kinttuun heti alussa. Kaksi erää olimme aivan hukassa. Emme pystyneet ohittamaan torjuntaa emmekä muutenkaan hyökänneet normaalilla tasolla. Oli mulla kyllä luottamus siihen, että ollaan saatu pelistä kiinni, mutta pitkä erätauko tarvittiin heräämiseen. Ottelun viimeiset pallot olivat vaikeita, kuten kovin usein syksyllä. Kyllä tässä valmentajaa hieman korpeaa.

Kunnari puolestaan kiitteli kahden ensimmäisen erän suorittamista.

-          Kaksi todella hyvää erää. Kuten Tiikereitä vastaan viimeksi, hyökkäystehot putosivat pitkän erätauon jälkeen. Onneksi torjunta toimi koko ottelun ajan. Toivottavasti oli kevätkauden normaalipäivä, kun oikeastaan kaikki onnistuivat.

Akaa-Volley ei voi pitkään naatiskella savolaisten kaadolla. Lauantaina pitää matkata Sastamalaan VaLePan vieraaksi.

Jere Heiskanen teki kolmeen erään hienon saldon 14/+9. Kuvassa yleispelaaja lyö palloa yli savolaistorjunnan.