top of page

Akaa-Volley pelaa Suomen Cup -mitalista

Päivitetty: 5. helmik. 2023

Akaa-Volley eteni sunnuntain Suomen Cupin mestaruustaistoon voittamalla Hurrikaani Loimaan lukemin 3 – 1(19-25,26-24,25-18,25-23).

Pelaajaesittelyä odotettiin molempien kannattajakatsomoissa jännityksellä. Akaa-Volleyn passari Anton Välimaa oli ollut sivussa muutaman ottelun ajan sormivamman vuoksi. Hurrikaani Loimaan hakkuri Kristers Dardzans puolestaan oli parannellut nyrjähtänyttä nilkkaansa. Viimeiseen asti oli epävarmaa, ilmestyvätkö herrojen nimet pöytäkirjaan.

Molemmat kuulutettiin kentälle suosionosoitusten saattelemana. Dardzansia sairastelun aikana tuurannut Aleksi Muukkonen aloitti kuitenkin loimaalaisten avauskuusikossa. Hakkurin tontille hienosti kotiutunut Muukkonen olikin ensimmäisen erän kuningas tehoilla 7/+6.

Akaa-Volley aloitti ottelun vahvasti ja otti neljä ensimmäistä pistettä tililleen. Lennokasta alkua seurasi kuitenkin heikko jakso, joka sisälsi verkko- ja vastaanottovirheitä. Tuon jälkeen mentiin tasapäisesti ratkaisupalloihin asti. Akaalaisten harmiksi erän toinen heikko jakso osui juuri erä loppuun.

Toinen erä puolestaan alkoi akaalaisittain murheellisesti. Valmentaja Olli Kunnari joutui ottamaan ensimmäisen aikalisän Hurrikaanin 3 – 6 johtoasemassa. Siihen mennessä Akaa-Volley oli tehnyt vastustajalle jo neljä pistettä, kaksi syöttöviivalta ja kaksi hyökkäysvirheen seurauksena. Erässä nähtiin molemmilta rohkeata syöttöpeliä. Akaa-Volleylle ässäsyöttöjä kirjattiin neljä ja Hurrikaanille kolme. Jatkopalloille venyneen erän päätti Sauli Sinkkonen komealla torjunnalla.

Pitkän tauon jälkeen Akaa-Volley otti isännän paikan ja onnistui lähes joka tontilla. Tällä kerralla akaalaisten notkahdus osui erä puoliväliin. Reilu 16 – 9 johtoasema suli tilanteeksi 17 – 15. Akaa-Volleyn kannattajien, riemuksi kokeneet Sinkkonen ja Greg Petty pitivät hyvin paikkansa. Ja kun lisäksi sekä Mohammadreza Beik ja Ali Fazli tekivät molemmat järkevän jujupisteen, lopputulos oli selkeä.

Neljännessä erässä palloa taottiin tasapäisesti aina pisteisiin 20 – 20 saakka. Sitten Petty astui syöttöviivalle ja amerikkalaisen kolme perättäistä ässää veivät Akaa-Volleyn ratkaisevaan johtoasemaan. Ottelupallon löi vastustamattomasti Hurrikaanin kenttäpuoliskolle Ali Fazli.

Sunnuntaina klo 16.15 pelataan Kauppi Sport Centerissä cupin loppuottelu, jossa Akaa-Volley kohtaa odotetusti VaLePan, joka löi toisessa lauantain välierässä Savo Volleyn. Loppuottelua voi seurata myös YLEn TV2:n suorana lähetyksenä.

Greg Petty oli jälleen Akaa-Volleyn tehokkaimpia pelaajia. Kuvassa yleispelaaja ohittaa Miro Leinosen ja Santeri Välimaan rakentaman torjunnan.