top of page

Akaa-Volley pelaa Suomen mestaruudesta!

Akaa-Volley nujersi viiden tiukan pelin jälkeen Raision Loimun otteluvoitoin 3-2. Täyden välieräsarjan viimeinen ottelu päättyi 1008 hengen ennätysyleisön edessä lukemiin 3-0 (25-22,25-23,25-16). Näin Akaa-Volley jatkaa loppuotteluihin ja Loimu saa keskittyä kamppailemaan pronssimitaleista.

Ottelun ensimmäinen erä oli juuri niin tasainen kuin oli odotettavissa. Molempien joukkueiden vastaanotto toimi hienosti ja näin myös hyökkäystehot nousivat yli 50 prosentin verkon molemmin puolin. Lopullinen ero syntyi vasta viimeisten pallojen aikana. Erän pistekuningas löytyi tällä kertaa verkon keskeltä: Akaan Sauli Sinkkosen hyökkäysprosentti oli täydet 100 ja erän saldo 5/+4.

Toisessa erässä nähtiin enemmän vaihtelua. Ensin Akaa-Volley johti parhaimmillaan kolmella pisteellä. Välillä taas Loimu kiipesi kolmen pisteen etumatkalle. Erän puolivälissä nähtiin yksi välierien pisimmistä taistelupalloista. Se päättyi akaalaisyleisön riemuksi Petteri Tyynismaan näyttävään torjuntaan.

Ratkaisuhetkille mentiin jälleen tasapistein, mutta jatkopalloja ei tälläkään kerralla tarvittu. Tässä erässä Akaan syöttö puri paremmin ja Loimun vastaanotto heikkeni selkeästi. Toisenkin erän jälkeen Sinkkonen loisti kentän ykkösenä (8/+6). Kummallakin puolella panostettiin erityisesti hakkureiden vartiointiin.

Pitkällä erätauolla Akaa-Volleyn pukukopissa oli ilmeisesti tarjolla väkevämmät liemet. Kotijoukkue vei kolmatta erää alusta lähtien muutaman pisteen johtoasemassa. Pieni notkahdus akaalaisille sattui erän puolivälissä. Loimu kiipesi kahden pisteen päähän 13-11. Olli Kunnarin ottama aikalisä tuli tarpeeseen ja ote siirtyi jälleen Akaa-Volleylle. Lopulta erän ja ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Täydet katsomot saivat kiitosta

Loimun parhaana palkittu passari Tomi Saarinen olisi mieluummin ottanut toisenlaisen palkinnon.

- Ei todellakaan ollut ensimmäinen tavoite tälle päivälle tämä pokaali. Loppuottelupaikka olisi ollut mieluisampi. Meidän oli pakko lähteä riskillä syöttämään ja se ei nyt tuottanut tulosta.

Hienoon esitykseen venynyt Sauli Sinkkonen kiitti useaan otteeseen yleisöä.

- Tasaista vääntöä oli tämä viimeinenkin koitos. Onneksi joukkueiden fanit ovat olleet hienosti mukana. Tällaista lentopallon pitääkin olla.

Akaa-Volley selvitti siis tiensä ensimmäistä kertaa Mestaruusliigan finaalipeleihin. Vastustaja selviää lauantaina 8.4., kun VaLePa ja Savo Volley ratkaisevat paremmuutensa Sastamalassa. Tulee vastaan kumpi tahansa, niin tuo historiallinen 1008 katsojan määrä jäänee todellakin historiaan. Akaa Areena on valmis ottamaan vastaan jopa 500 lisäkatsojaa.

Kilpaurheilussa ei saavuteta mitään yksin. Urheilijoiden lisäksi tarvitaan runsain mitoin talkooväkeä ja kannustajia. Akaa-Volley on yksi iso perhe! (kuva: Ira Virtanen)