top of page

Akaa-Volley sai syöttöpelinsä kuntoon Kyyjärvellä

Akaa-Volleyta on hehkutettu kovana syöttöjoukkueena. Tuo maine on kuitenkin saanut ajoittain kolhuja. Mutta nyt pudotuspelien kynnyksellä näyttää todella hyvältä. KyKy-Betsetiä vastaan joukkue teki peräti 15 pistettä suoraan syöttöviivalta. Niistä yhdeksän kirjattiin ottelun kolmannen erän tilastoon. Loppulukemat ottelussa olivat Akaa-Volleyn hyväksi 3 - 1 (25-27, 25-22, 25-11, 25-23).

Ottelun alussa Akaa-Volley sortui hyökkäysvirheisiin. KyKy-Betset pääsi matalassa kotisalissaan paremmin peliin kiinni ja Olli Kunnarin oli turvauduttava aikalisään jo lukemissa 9 - 5. Tauko auttoi ja loppuerä oli tasaväkisempi. Kotijoukkueen voitto ratkesi muutamaan akaalaisten syöttövirheeseen ratkaisuhetkillä.

Kakkoseräkin alkoi kyyjärveläisten painostaessa. Suurimmillaan piste-ero oli betonimiesten eduksi 11 - 3. Akaan kapteeni Panu Pitkänen otti tuossa vaiheessa näkyvän roolin. Keskipelaaja poistui syöttöviivalta vasta lukemissa 11 - 8. Akaa-Volleyn loppukiri oli alkanut ja se eteni tasatilanteesta 17 - 17 erävoittoon. Kuin kolmoserää ennakoiden viimeisen pisteen teki Petteri Tyynismaa ässäsyötöllä.

Kolmas erä oli Akaa-Volleyn syöttöpelin näytös. Useampikin pelaaja onnistui rikkomaan kyyjärveläisten vastaanoton. Mutta kentän kuningas oli Jere Heiskanen, joka tykitti erän loppuun neljällä perättäisellä ässäsyötöllään.

KyKy-Betset ei masentunut kolmannen erän ryöpytyksestä, vaan ryhdistäytyi tasapäiseen taisteluun neljännen voitosta. Kotijoukkue oli jopa hieman niskan päällä aivan erän lopulle saakka. Tällä kerralla Akaan sankariksi nousi hakkuri Matéj Šmídl, joka moukaroi kyyjärveläisten torjunnan puhki tärkeällä hetkellä. Ottelun viimeinen piste tuli kotijoukkueen nuoren Manu Asikaniuksen hyökkäysvirheestä.

Akaa-Volley onnistui Kyyjärvellä koko rintamallaan. Smidl teki eniten pisteitä (25), mutta Heiskanen (17) ja Tyynismaa säestivät hienosti omilta pelipaikoiltaan. Myös Pitkänen ja Sebastian Pozo Hernandez onnistuivat molemmat yhdeksän pisteen edestä. Näistä asemista on hyvä lähteä runkosarjan viimeiseen otteluun sarjakärki Hurrikaania vastaan ensi lauantaina Loimaalla.

Runkosarja on siis lopuillaan. Jo nyt on varmaa, että Akaa-Volleyn vastustaja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella on juuri kohdattu KyKy Betset.

Kapteeni Panu Pitkänen sai tuulettaa runkosarjan kakkospaikan varmistuttua.