top of page

Akaa-Volley tarrasi tiukasti runkosarjan kakkospaikkaan

Päivitetty: 26. helmik. 2023

Odotettu otatus liigan sijoista 2 ja 3 väännettiin Kerttulan liikuntahallissa lauantaina, jonne Akaa-Volley matkasi ison faniryhmänsä kera. Yleisö saikin ansaitusti koko rahan edestä lentopallohuumaa, kun vuoristoradan lailla edennyt ottelu päättyi lopulta sinivalkoisin lasein katsottuna voitokkaasti 2-3 (23-25, 25-18, 25-21, 13-25, 9-15).

Olli Kunnarin aloituskokoonpanossa Mohammadreza Beikin paikan pelaavassa kuusikossa korvasi Nico Nurmesniemi ja keskipelaajista huilivuorossa oli Panu Pitkänen. Muilta osin miehistö pelikentällä oli aiemmista peleistä tuttu. Kierrätyksen taustalla ei kuitenkaan ole mitään sen suurempaa syytä kuin kaikkien pelaajien valmistelu tärkeään playoff-urakkaan ja levon antaminen useimmin ahkeroiville.

Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä joka osa-alueella ja muotoutui osittain myös hakkureiden, Jokela & Fazli, taistoksi. Loimu pääsi pariin otteeseen muutaman pisteen karkumatkalle, mutta syöttömaisteri Greg Pettyn syöttövuoroilla erot kurottiin kiinni. Ratkaisupallosta kunnia puolestaan hakkuri Ali Fazlille, joka ”ylisuoritti” viimeisessä pallossa ensin upean yhden käden puolustuksen ja lopulta viimeisteli erän sijoittamalla pallon huolella Loimun kenttään.

2.erässä tasainen taisto oli kuin muisto vain, kun Loimu otti komennon käsiinsä. Kunnari reagoi tilanteeseen ennen erän puoliväliä lähettäessään Beikin kentälle Nurmesniemen tilalle. Lisää vaihtoja nähtiin tilanteessa 16-10, jolloin kentälle pääsivät pyörähtämään muutamien pallojen ajaksi myös hakkuri-passari -parivaljakko Itänen-Tuomivaara. Kokonaisuudessaan erä oli selkeästi Loimun muun muassa näyttävien torjuntojen ansiosta.

Pitkältä erätauolta palattiin kutkuttavassa 1-1 tilanteessa ja ensimmäisten pallojen jälkeen näyttikin siltä, että Akaa-Volley on taas saamassa juonesta kiinni. Ote ei kuitenkaan kauaa pitänyt ja Loimu käänsi erän kulun nopeasti. Kunnari olikin täten pakotettu käyttämään molemmat aikalisät jo tilanteeseen 11-7 mennessä. Tämänkin jälkeen Akaa-Volleyn alamäki jatkui vielä tovin ollen pahimmillaan 19-11. Anton Välimaan syöttövuoro palautti kuitenkin uskon akaalaisten tekemiseen ja hetkessä ero oli enää muutaman pisteen. Loimu pystyi kiristä huolimatta pitämään erän hallussaan ja varmisti täten illan ensimmäisen sarjapisteen.

Akaalaisten edellisen erän takaa-ajo antoi selvästi uutta draivia joukkueelle tai vastavuoroisesti lannisti Loimun. 4.erä käynnistyi vahvoilla syöttövuoroilla niin Välimaan kuin Pettynkin toimesta. Loimu ei saanut missään vaiheessa peliä toimimaan ja erän loppulukemat olivat kotiyleisön kannalta tylyt 13-25. Samaan tapaan eteni myös 5.erä: Akaa-Volley hallitsi varmoin ottein kentän tapahtumia ja varmisti lopulta 2 sarjapistettä Sauli Sinkkosen syötöllä.

Ottelun parhaina palkittiin Akaa-Volleysta kovilla tehoilla palloa takonut, ex-loimulainen hakkuri, Ali Fazli (29/+20) ja kotijoukkueelta 4 ässää syöttänyt Eemeli Kouki.

Lehdistötilaisuudessa kaikki olivat samoilla linjoilla siitä, että peli oli vuoristorataa molemmilta joukkueilta.

- Syöttö- ja vastaanottopelaaminen ratkaisi paljon tässä pelissä. Me onnistuttiin niissä alussa ja vietiin peliä. Siinä kohtaa kun johdettiin kolmatta erää reilusti päästettiin kaveri mukaan. Sitten meillä syöttö vähän helpottui ja vastaanotto heikkeni”, analysoi Loimun Kouki ottelun kulkua.

Olli Kunnari puolestaan oli tyytyväinen Akaa-Volleyn hyökkäysotteen paranemiseen ottelun edetessä.

- Hyökkääminen oli ekoissa erissä huonoa ja jouduttiin toimittelemaan vaan palloa toiselle puolelle. Onneksi se parani ottelun edetessä. Fazli oli taas mies paikallaan kovilla tehoilla ja vähillä virheillä.

Ottelun lopputulos takaa suurella todennäköisyydellä Akaa-Volleylle runkosarjan 2.sijan eli kotiedun pian alkaviin playoff-peleihin. Viimeinen runkosarjan kotiottelu Akaa Areenalla pelataan tulevana lauantaina 4.3. Vantaa Duckseja vastaan. Sen jälkeen edessä on vielä 2 ottelua vieraissa Karelian Hurmoksen ja Perungan Poikien vieraina.

Nähdään siis seuraavan kerran Akaa Areenalla 4.3. – tervetuloa!