top of page

Akaa-Volley tyynnytti Loimaan Hurrikaanin


Viime vuoden Akaan hopeajoukkueen takuumiehistä jenkki Greg Petty siirtyi täksi kaudeksi Hurrikaanin vahvuuteen. Ennen peliä haastattelussa Greg iloitsi tuttuun halliin palaamisesta ja tuttujen fanien ja Akaan joukkueen taustojen näkemisestä sympaattiseen tyyliinsä:

- Rakastan tätä hallia, muistelen ilolla viime kevään play off-pelien hienoja voittoja täällä. Tuntuu hyvältä palata tänne tuttujen ihmisten eteen pelaan. Minusta tuntuu, että vaikka joukkueeni on vaihtunut, en ole täällä pelaamassa Akaan faneja vastaan. Toivottavasti pystymme vain tarjoamaan kaikille katsojille hienon taistelun ja lentopalloelämyksen – toki teemme kaikkemme viedäksemme pisteet ysitien eteläpäähän.


Ottelun ensimmäisen erän kotijoukkue aloitti hermoillen. Erityisesti hyökkäyksissä malttia ei juurikaan ollut ja pallot tuli Hurrikaani-torjunnasta takaisin akaalaisten varpaille. Ensimmäisen erän torjuntapisteet meni Hurrikaanille 5-1 ja Akaan koko joukkueen hyökkäystehot jäivät alle kolmeenkymmeneen prosenttiin. Ainoastaan aloitussyötöt loimaalaisilla oli hakusessa. Syöttövirheitä tuli vieraille erään kaikkiaan 8 kappaletta ja näiden ansiosta kotijoukkue pysyi edes jonkin verran mukana pelissä. Tasoltaan heikoksi jääneen erän vei Hurrikaani lopulta selvästi 17-25.


Toisen erän peli osoitti, että kotijoukkue oli saanut ensimmäisestä erästä totaalisen herätyksen. Ensimmäisen erän lopulla kentälle yleispelaajaksi vaihdettu Mikko Räsänen rauhoitti kotijoukkueen peliä. Myös Akaan hakkuri Matej Smidl nousi ensimmäisen erän synkkyydestä täyteen loistoonsa. Ensimmäisen erän 7 passista Matej teki vain 2 pistettä. Toisessa erässä 9 passista Matej teki 8 suoraa pistettä tekemättä yhtään suoraa virhettä tai torjuntaan lyöntiä. Kotijoukkueen ryhtiliike toi selvän 25-16 erävoiton.


Kolmas erä tarjosi yleisöön menevää lentopalloa. Erä oli äärimmäisen tasainen ja molemmat joukkueet esitti parastaan vuoronperään. Pisteen – kahden erolla ja vuorovedolla edettiin aina tilanteeseen 20-20 saakka. Tämän jälkeen nähtiin useampi todellinen taistelupallo, joista kotijoukkue onnistui useamman itselleen kääntämään. Erä lopulta Akaalle 25-22.


Neljännen erän alussa kotijoukkue tuntui hieman vetävän happea tiukan kolmoserän jäljiltä. Hurrikaani eteni 3-5 johtoon, mutta Akaan miehistö ei tästä hätkähtänyt. Kotijoukkue vei 4 seuraavaa pistettä ja pääsi jälleen rytmiin mukaan. Erän loppupuolella molempien joukkueiden peli muuttui etenkin syöttöviivalla hermostuneeksi ja virheitä tuli vuoronperään. Erä eteni aina jatkopalloille asti. Tilanteessa 24-24 Akaan Petteri Tyynismaa syötti ässän ja seuraavassa pallossa ottelupallon kenttään löi Smidl. Näin neljäs erä päättyi kotijoukkueelle 26-24 ja koko ottelu 3-1.


Akaan parhaana palkittu Ilja Ivanov oli luonnollisesti tyytyväinen illan antiin:

- Hyvä peli ja hieno voitto. Ensimmäisen erän jälkeen löydettiin voiman lisäksi myös järki. Omasta pelistä en uskalla arviota sanoa, ennen kuin soitellaan isälle Pielavedelle ja kysytään arvosanaa otteista, mies virnuili.


Greg Petty puolestaan oli tappiosta huolimatta mielissään vierailusta vanhalla kotiareenalla:

- Pelattiin tosi hyvin mutta niin pelasi Akaakin. Pettymyksestä huolimatta oli mahtava pelata jälleen Akaassa.


Uhrautuva puolustustaistelu käänsi kolmannen erän kotijoukkueelle.


Teksti: Harri Ahonen

Kuva: Markku Ruonala


119 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page