top of page

Akaa-Volley voiton päässä välieräpaikasta

Akaa-Volleyn taival kohti Mestaruusliigan mitalipelejä otti Alajärven maanantai-illassa jälleen askeleen eteenpäin. KyKy-Betset kaatui lukemin 0 - 3 (18-25, 22-25, 20-25).

Ottelu pelattiin siis Alajärvellä, koska Kyyjärven kotisali Kyy York Areena oli Mestaruusliigan päätöksellä mataluutensa vuoksi pelikelpoinen vain runkosarjapeleissä. Akaa-Volleylle päätös oli sikäli mieleinen, että joukkueen kapteeni Panu Pitkänen on lähtöisin Alajärven Ankkureista. Panu pääsi siis pelaamaan ikään kuin kahden kotiyleisön edessä - Akaastakin oli luonnollisesti fanibussi liikkeellä. Panun alajärveläistausta tuli selväksi myös ottelun pelaajaesittelyssä, mutta ei paikkakunnalle sentään liputuspäivää oltu määrätty.

Alajärvellä asustaa myös Viialan Pyryn lentopallojoukkuetta aikoinaan edustanut Janne Mikkonen. Olli Kunnari halusi joukkueensa tutustuvan kunnolla peliareenaan, joka oli Panua lukuunottamatta uusi tuttavuus kaikille muille pelaajille. Tästä syystä paikalle matkustettiin jo edellisenä päivänä. Jannen ja perheensä vieraanvarisuutta on kiittäminen siitä, että joukkue oli hyvin ravittu ja levännyt ennen ottelun alkua.

Yksi selvä erä ja kaksi tasaisempaa

Ottelun ensimmäinen erä oli Akaa-Volleyn hallinnassa heti alusta alkaen. Ainoa hetki, jolloin KyKy-Betset pääsi hieman horjuttamaan vieraiden menoa, oli Renars-Pauls Jansonsin syöttövuoro tilanteessa 5-10. Kyyjärveläisten kolme perättäistä pistettä antoivat Kunnarille aiheen ottaa aikalisä. Jälleen kerran 30 sekunnin tauko toi toivotun tuloksen ja Akaa-Volley sai taas pelinsä käyntiin. Molemmat joukkueet panostivat vahvaan syöttöpeliin. Se näkyi vastaanottoprosenteissa, jotka vajosivat normaalia heikommiksi; Akaa-Volley 33 ja KyKy-Betset 25. Ontuvasta vastaanotosta huolimatta akaalaiset veivät hyökkäysten tehot prosenttilukemin 52-23.

Toinen erä oli alusta lähtien tasaista vääntöä. Pisteitä tehtailtiin vuorotahtiin, kunnes erän puolivälissä Akaa-Volley hiipi kolmen pisteen etumatkalle. Isännät eivät 773-henkisen katsomon edessä lannistuneet. KyKy-Betsetin ennätysyleisö kannusti omiaan niin, että joukkue sai lisäenergiaa ja tilanne oli tasan vielä lukemissa 21-21. Muutama onnistunut suoritus ratkaisuhetkillä käänsi erän akaalaisten hyväksi.

Pitkälle erätauolle mentiin siten Akaa-Volleyn johtaessa ottelua 0-2. KyKy-Betset oli liiaksi hakkuri Jansonsin varassa (10/+6). Isäntien muu hyökkäyskalusto oli miinuksilla. Akaa-Volley sen sijaan pystyi päättämään palloja usealta paikalta. Etenkin keskipelaajien Pitkäsen ja Petteri Tyynismaan onnistumiset pitää huomioida. Kun ensin mainitun tappoprosentti oli täydet 100 ja jälkimmäisen 67, KyKy-Betset ei voinut keskittyä vain laitahyökkäysten torjuntaan.

Kolmas erä lähti liikkeelle kuten ensimmäinen: Akaa-Volley johti muutamalla pisteellä. Erän puolivälissä KyKy-Betset sai jälleen lisää virtaa ja tuli hienojen puolustusten ja torjuntojen myötä tasoihin lukemiin 17-17. Enempää akaalaiset eivät enää siimaa antaneet, vaan veivät jälleen loppuerän pistein 3-8.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Ilja Ivanov, joka sai hyvän passipelin lisäksi nautiskella peräti kuudesta hyökkäyspisteestä. Tyynismaa sai pelin jälkeen ottelun ratkaisijan palkinnon.

Kunnari kiitteli tällä kerralla joukkeensa puolustuspelaamista.

- Hienosti pelaajat löysivät asemansa puolustuksessa. Syöttöön lähdimme pienellä riskillä. Siinä emme onnistuneet toivotulla tavalla. (Kolmeen erään 18 syöttövirhettä.) Hyökkäyksemme oli tänään pykälän verran vastustajaa tehokkaampi. Se ratkaisi tämän ottelun.

Akaa-Volley johtaa nyt tätä ottelusarjaa voitoin 2-0 ja paikka välierissä on enää yhden voiton päässä. Kyyjärveläiset saapuvat Akaa Areenalle jo huomenna keskiviikkona.