top of page

Akaa-Volley voitti Tiikerit toistamiseen

Akaa-Volley oli löytänyt jostain Asterix-sarjakuvista tuttua Akvavitixin voimajuomaa Kokkolassa koetun tappion jälkeen. Joukkue lähti Tiikereitä vastaan kuin pyörremyrsky. Koko kuusikko oli ensimmäisen erän jälkeen reilusti plussalla. Todellinen onnistuja oli Greg (7+5), joka rankaisi Tiikereitä peräti neljän ässäsyötön verran. Vastaavasti Tiikerien tilastot loistivat punaisena – ainoastaan Rami Rekomaa ylsi plussalle (3/+2). Olisiko myrskyssä mennyt hiekkaa silmiin?

Toiseen erään Akaa-Volleyn lataus taisi mennä hieman yli. Useiden verkko- ja syöttövirheiden avustamana kokkolalaiset pysyivät pelissä mukana. Kun ensimmäisen erän sekä vastaanotto- että hyökkäysprosentit menivät selkeästi Akaa-Volleylle (67-26 ja 69-25), nyt mentiin tasaisemmin lukemin (71-52 ja 49-40). Hakkurit ottivat ’oman paikkansa’ tilastoissa: Ali (10/+6) ja vastustajan Daniel Thiessen (5/+5) olivat joukkueidensa tehokkaimpia.

Pitkän erätauon jälkeen Tiikerit paransi edelleen. Se oli erän alussa kuskin paikalla ja kotijoukkue ontui vähän joka alueella. Alkushokista selvittyään Akaa-Volley kiipesi tasoihin 6-6 ja Beikin syötöillä johtoon 9-6. Sen jälkeen Ollin valmennettavien peli rauhoittui ja hyökkäyksetkin alkoivat upota. Voitosta käytiin lopulta tasainen vääntö, joka päättyi akaalaisyleisön taputuksiin, kun Sinkon syöttö nousi vastapalloksi Alin pitkien käsien ulottuviin.

Tiikerien Jere Mäkinen kehui akaalaisten syöttöpeliä.

- Eka erä oli aika tyrmäys. Akaan syöttö oli vastustamaton ja toimi oikeastaan koko pelin ajan hyvin. Mielestäni se oli ottelun ratkaisevin seikka. Pari erää olisi voinut päättyä toisinkin päin. Ei meillä ole mitään syytä pistää päätä pensaaseen.

Sinko palasi hänkin syöttöjen tärkeyteen.

- Molemmat joukkueet näyttävät syöttävän kotona hyvin. Vastaanottoon meidän pitää perjantaina Kokkolassa panostaa.

Mikko Keskisipilä tunnusti kotijoukkueen paremmuuden.

- Aikia rumat lukemat oli ensimmäisessä erässä – ja sekin on aika varovaisesti sanottu. Akaa ansaitsi voittonsa, vaikka kaksi viimeistä erää olivatkin tasaisia.

Ottelu päättyi Akaa-Volleyn voittoon 3-0 (25-8,26-24,25-22). Puolivälierät ratkeavat paras viidestä menetelmällä. Akaa johtaa sarjaa nyt 2-1, joten sarja on sille katkolla jo perjantaina Kokkolassa. Tiikerien voittaessa kotonaan, joukkueet kohtaavat vielä sunnuntaina Akaassa.

Tiukka kolmen miehen torjunta ála Anton, Sinko ja Greg toi Akaa-Volleylle ottelun avauspisteen. Rekomaan Rami ei voinut kuin ihmetellä...