top of page

Akaa-Volleylle kauden avauspisteet Tiikerien kustannuksella

Akaa-Volleyn kapteeni Panu Pitkänen saattoi kauden kotiavaukseen seurakseen kentälle Ilja Ivanovin, Antti Taposen, Matej Smidlin, Jere Heiskasen, Mikko Räsäsen ja libero Louis Pineaun.

Ottelun kahden ensimmäisen erän hahmo oli Matej. Ottelun alku oli 205-senttiselle pelimiehelle murheellinen. Komean parran kasvattanut pallontappaja jäi heti kärkeen kahdesti Tiikerien tiiviiseen torjuntaan ja kolmas hyökkäys päätyi kokkolalaisten kenttäpuoliskon rajojen ulkopuolelle. Kun neljäs yritys toi pisteen, mies sai pelinsä käyntiin. Ensimmäinen erä jatkui tasaisissa merkeissä, mutta ratkaisuhetkillä vieraat olivat terävämpiä.

Toinen erä alkoi Matejn näytöksellä. Ensin kaksi suoraa syöttöpistettä, sitten näyttävä ykköspaikan hyökkäys ja kruunuksi kolmas ässä. Tulostaulu näytti tuossa vaiheessa lukemia 8-4 eikä tiikerilauma enää toipunut tyrmäyksestä. Olli Kunnarin poppoo hiipi piste pisteeltä selkeään erävoittoon. Akaalaisten tilastoista tässä erässä erottuivat Matej (7/+5) ja Antti (4/+4). Kotijoukkue onnistui vahvasti syötöissään – kokkolalaisten vastaanotto vajosi 19 prosenttiin.

Pitkältä erätauolta saapui sisuuntunut Ilja. Passari johti kiukkuisilla syötöillään kotijoukkueen 4-0 johtoon. Tuota pikaa tulostaululla seisoi 7-1 ja siitä eteenpäin mentiin akaalaisten viedessä erää koko ajan kuuden tai seitsemän pisteen erolla - lopulta lukemiin 25-18. Tilanteessa 14-8 yleisölle tarjottiin todellinen lentopalloilun namupala, kun kumpikaan ei onnistunut päättämään hyökkäystään onnistuneesti. Lopulta Matej otti isännän otteet ja löi pallon vastustamattomasti vieraiden kenttään. Erää värittivät useat syöttövirheet, jotka kuitenkin menivät lopulta tasan 6-6.

Neljännen erän alkuun nähtiin kolme perättäistä epäonnistunutta torjuntaa. Pallot kimpoilivat käsistä rajojen ulkopuolelle. Mutta sen jälkeen akaalaisista onnistuivat torjunnoissaan ensin Jere ja sitten Matej kahdesti. Keskisipilä turvautui aikalisään jo lukemissa 5-2. Jere Mäkinen toi vieraat peliin mukaan kahdella ässällään ja aikalisän jälkeen pisteet menivätkin tiikerilaumalle 2-7. Nyt oli Ollin vuoro kutsua joukkueensa tauolle, joka ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta. Toinen aikalisä nähtiin lukemissa 7-12. Olli teki tässä tilanteessa myös pelaajavaihdon: Jere vaihtoon ja Pozo Hernandez sisään. Kotijoukkueen hetkellisesti yskinyt kone käynnistyi uudelleen. Seuraavan kerran Akaa-Volley nousi johtoon lukemissa 19-18. Pozo teki hyvää työtä kentälle päästyään (7/+6). Yleispelaajan kädestä lähti onnistuneesti myös ottelupallo.

Matej hymyili hieman vaivautuneesti tiedotustilaisuudessa.

- Olen tietenkin onnellinen lopputuloksesta. Ottelu ei tosiaankaan ollut helppo, vaikka voitto tulikin.

Tiikerien Jere Mäkinen oli mielestään Akaa Areenan vuoristoradalla.

- Olihan aikamoisia ylä- ja alamäkiä. Hyviä ja huonoja hetkiä vuorotellen.

Olli oli tyytyväinen Pozon panoksesta.

- Ei ollut peli aika ajoin sellaista kuin haluttiin. Onneksi saatiin penkiltä voimaa. Matej pelasi myös vahvasti.

Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilän kommentit komppasivat Mäkistä.

- Aika vaihtelevaa peliä oli tänään. Ihan tyypillistä näin kauden alussa. Hiukan tietenkin harmittaa tuo neljäs erä, joka oli kuitenkin tarjolla meille.