top of page

Akaa-Volleylle Suomen Cup -hopeaa

Aika monesta suusta Kaupin Sport Centerin sunnuntai-illassa kuuli kommentin: VaLePan tasoista joukkuetta vastaan ei saa tehdä noin paljon virheitä. Se tasan pitää paikkansa. Kun lentopallossa jokainen pallo tuo pisteen, omat virheet kartuttavat vastustajan saldoa. VaLePa on viime vuodet ollut niin laadukas joukkue, että jokainen ilmainen piste sen sarakkeeseen on liikaa.


Akaa-Volley sai Suomen Cupin finaalissa todistaa esitetyn väitteen paikkansa pitävyyden. Kun akaalaiset tekivät sastamalalaisten pisteistä 25 ja saivat vastalahjaksi 16, lopputuloksena oli tappio cupin loppuottelussa lukemin 3 – 0 (25-14,25-19,25-20). VaLePa sai nostaa ilmaan jo seitsemännen kerran voittajan pokaalia.


Olli Kunnarin valmentamalla Akaa-Volleylla ei loppuottelun tappiosta huolimatta ole mitään syytä ripotella tuhkaa päälleen. Suomen Cupin hopeamitali on seuran ensimmäinen. Kävi Mestaruusliigan kevään kahinoissa kuinka vain, joukkue on jälleen ottanut yhden askeleen eteenpäin.


VaLePa oli edellä kaikilla pelin osa-alueilla


Greg Petty aloitti pirteästi ja teki Akaa-Volleyn kaksi ensimmäistä pistettä. Mutta kun ensimmäinen erä todella lähti käyntiin, VaLePa otti torjumalla akaalaisilta luulot pois. Ja kun se sai oman hyökkäyspelinsäkin toimimaan, erä oli lopulta niin sanotusti yhteen maaliin pelaamista. Ensimmäisen erän tilastot olivat akaalaislinssien läpi katseltuna todella tylyt. VaLePa vei esimerkiksi hyökkäysprosentit 68–37, torjunnat 5-0 ja ässäsyötöt 3-0.


Toista erää mentiin alussa tasaisissa merkeissä. Sinivalkoisen katsomon riemuksi Akaa-Volley siirtyi johtoon 11-9 Pettyn otettua Mikko Eskon toisen kosketuksen jujun kiinni. Sen jälkeen akaalaisille tuli heikompi jakso, jota omat virheet sävyttivät. VaLePa vei seitsemän seuraavaa palloa 6-1 ja piti saavuttamansa edun erän loppuun saakka. Erän ratkaisi sastamalalaisten virheettömämpi peli.


Pitkän erätauon jälkeen Akaa-Volleyn peli lähti hienosti liikkeelle. VaLePaan Akaasta siirtynyt hakkuri Urpo Sivula torjuttiin kahdesti ja Akaa-Volleyn hakkuri Ali Fazli syötti kaksi ässää. Johtoasema 5-1 ei kauaa lämmittänyt, kun virhesuma antoi VaLePalle mahdollisuuden, jonka se ansiokkaasti hyödynsi. Tuota pikaa taululla loistivat numerot 5-6. Tässä erässä Akaa-Volley taisteli loppuun saakka, mutta ei voinut paremmalleen mitään.


Akaa-Volley ei pelannut tasollaan


Akaa-Volleyn kokenut keskihyökkääjä Sauli Sinkkonen kaipasi oman peruspelin kuntoon saattamista.


- Emme päässeet omalle tasollemme. Meidän syöttöpeli on pitkin kautta ollut paljon parempaa. Tänään VaLePan painavat syötöt pakottivat Antonin pelaamaan korkeata passia laitaan, jolloin he saivat rakennettua tiiviin torjunnan.


Yksi VaLePan menestysvuosien avaintekijä on virtuoosimainen passari Mikko Esko, joka korosti joukkueensa onnistuneen jokaisella pelin osa-alueella.


- Oli kyllä meiltä tiukkaa tekemistä koko viikonlopun ajan. Tänäänkin Akaata vastaan aivan kauden parhaita pelejämme. Joka osa-alueella löytyy riittävää agressiivisuutta.


Vaikka Akaa-Volleyn puolustus - kuvassa Elijah Risso ja Ali Fazli - kaivoi palloja peliin aivan lattian pinnasta, VaLePa vei cupin loppuottelun näytöstyyliin.81 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page