top of page

Akaa-Volleyn eurotaival jatkuu Serbiassa

Akaa-Volley voitti tiistaina Akaa Areenalla serbialaisen Ribnica Kraljevon lukemin 3 – 2 (22-25, 25-13, 21-25, 25-14, 15-10). CEV Challenge Cupin toisen kierroksen ensimmäinen osaottelu toi odotetun kotivoiton, mutta helpolla se ei tullut.


- Onneksi hakkurimme Matěj Šmídl pelasi tasollaan ja sai lopussa hyvin tukea myös nelospaikalta, puhalteli valmentaja Olli Kunnari ottelun jälkeen.


Vieraiden sarakkeeseen kirjattiin ottelun viisi ensimmäistä pistettä ja suurimmillaan ero oli kuusi lukemissa 4 – 10. Näytti siltä, että kotijoukkueella oli hieman liikaakin latausta isoon peliin. Useat serbialaisten pisteistä tulivat akaalaisten omista virheistä.


Vähitellen Akaa-Volley pääsi lähelle tasoaan ja kävi jo tasapisteissä 19 – 19. Vieraat olivat kuitenkin ratkaisuhetkillä terävämpiä. Kotijoukkue oli heti avauserässä liiaksi Šmídlin varassa.


Kakkos- ja neloserissä näkyi joukkueiden selkeä tasoero. Ribnica Kraljevossa on kolme noin 40-vuotiasta pelaajaa ja loput kahdeksan ovat syntyneet 2000-luvulla. Ennakkoon akaalaisilla ei olisi pitänyt olla vaikeuksia vieraiden kaatamisessa. Nuo kaksi erää sujuivat kuten koko ottelun olisi pitänyt edetä.


Lentopallossa kokemuksella on iso merkitys. Ribnica Kraljevon kokenein pelaaja Ivan Todorovic on syntynyt vuonna 1981 eikä miehen pomppu juuri lattiasta noussut. Mutta yllättävän usein mies pääsi ohittamaan akaalaistorjunnan. Joukkueen pistenikkariksi osoittautui vuonna 1986 syntynyt hakkuri Mladen Bojovic, joka teki ottelussa yhteensä 21 pistettä. Nuorista erottui ainoastaan keskipelaaja Vladimir Gajovic. Hän on joukkueen ainoa Serbian maajoukkueessa muutamaan otteeseen esiintynyt pelaaja.


Toisen ja neljännen erän yhteenlasketut pisteet ovat Akaa-Volleyn eduksi 50 – 27. Tuossa näkyy näiden kahden joukkueen nokkimisjärjestys. Mutta pallo on pyöreä. Kun altavastaaja saa pelinsä käyntiin ja toinen tuskailee virheiden kanssa, asetelmat muuttuvat.


Viides erä oli tasaista vääntöä aina tilanteeseen 8 – 8. Lopulta Akaa-Volleyn kapteeni Panu Pitkäsen syöttövuorolla kotijoukkue nousi kahden pisteen etumatkalle 10 – 8. Kun erän lopulla Šmídl onnistui syöttämään suoran pisteen ja Mikko Räsänen puolestaan kaksi, Akaa Areenan 655 katsojaa sai huokaista helpotuksesta.


- Eipä ollut hääppöistä lentopalloa tänään. Onneksi sentään syöttöpeli toimi, se pelasti voiton kotiin. Ensi viikolla Serbiassa saamme toivottavasti muutkin pelin osa-alueet kuosiin, analysoi Akaa-Volleyn tilastoinnista vastaava valmentaja Hasse Mattila.


Akaa-Volley teki peräti 18 pistettä suoraan syöttöviivalta. Šmídl takoi niistä yhdeksän ja Räsänen kuusi.


Joukkueet kohtaavat toistamiseen ensi viikon keskiviikkona Serbian Kraljevossa. Yleensä pelaajien syöttöpeli vaikeutuu vieraassa salissa, joten toivoa sopii, että Akaa-Volleyn virhetili muilla osa-alueilla on toisessa kohtaamisessa kevyempi. Voitto veisi Kunnarin valmennettavat seuraavalle kierrokselle ja 3-2 -tappion jälkeen jatkaja ratkaistaisiin ylimääräisessä erässä. Tulos 3-1 tai 3-0 veisi Ribnica Kraljevon eteenpäin.


Joskus pisteen voittamiseen riittää, kun seuraa pallon lentorataa tarkasti.132 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page