top of page

Akaa-Volleyn mahdollinen vastustaja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella on nousukunnossa

Akaa-Volley haki lauantaina vauhtia huomiseen Tiikerit-peliin aina Siilinjärveltä saakka. Savo Volley otti pitkän taistelun jälkeen 3 – 2 (16-25,25-20,25-20,22-25,15-12) voiton. Tulos on merkittävä paitsi liigapisteiden kannalta niin myös siksi, että joukkueet saattavat hyvinkin kohdata toisensa kevään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Ottelu oli erittäin tasainen, kuten yhteen lasketut pisteet 103 – 102 kertovat. Mutta toisaalta ottelu oli myös erittäin ailahteleva, mikä ei imartele kumpaakaan joukkuetta näin lähellä pudotuspelejä. Koko syksy ja talvi on ollut aikaa hioa kuvioita kuntoon ja h-hetki lähestyy hyvää vauhtia.

Ensimmäinen erä meni savolaisilta niin sanotusti vihkoon aivan onnettoman vastaanoton vuoksi. Toisaalta tuo kertoo luonnollisesti myös Akaa-Volleyn syöttöjen onnistumisesta. Erän kuningas oli Greg Petty, joka syötti vahvasti ja nakutti verkolla pisteen toisensa jälkeen. Akaalaisten vastanotto toimi 86 prosenttisesti. Hihamiehet antoivat siten passarina toimineelle Saku Tuomivaaralle avaimet käteen pelin rakentelussa.

Kakkoserä oli kuin peilikuva ensimmäisestä. Ottelun Ruutu-lähetyksen kommentaattorina toiminut lentopallolegenda Antti Siltala vitsailikin, että onkohan salin valaistuksessa jotakin ongelmaa toisella kenttäpuoliskolla, kun siellä vastaanotto huiskii palloja minne sattuu. Nopeasti kotijoukkue oli karannut viiden pisteen johtoon 7 – 2 ja siitä se piti kiinni sitkeästi erän loppuun saakka.

Kolmannessa erässä ote siirtyi savolaisille erän puolivälin jälkeen. Akaa-Volleyn pelaajille tuli helpon näköisiä virheitä liian kanssa ja kotijoukkue käytti tilanteen hyväkseen.

Neljänteen erään Olli Kunnari haki uutta vaihdetta ottamalla Mohammadreza Beikin vaihtoon ja lähettämällä Nico Nurmesniemen tilalle. Akaa-Volley vei erää hienoisesti koko ajan ja numerot olisivat olleet kotijoukkueen kannalta rumemmat, jolleivat Kunnarin suojatit olisi tehneet niin montaa aloitusvirhettä erän alussa. Akaalaisten onneksi ratkaisuhetkille osui aina niin luotettavan Sauli Sinkkosen syöttövuoro.

Savo Volley vei ratkaisuerän huolellisemman työskentelynsä ansiosta. Myös savolaisten kokenut valmentaja Timo Tolvanen saa sulan hattuunsa. Hän aavisti Akaa-Volleyn tulevan pääasiassa hakkuri Ali Fazlin tontilta ja rakensi miehelle pitävän torjunnan.

Akaa-Volley pääsee kotiin pitkälti puolen yön jälkeen. Ja muutaman tunnin yöunen jälkeen pitää kotisalissa kohdata Kokkolan Tiikerit. Tiikerilauman johtaja Antti Leppälä on aina ollut akaalaisille vaikea vastus ja luultavasti miehen rintakarvat kasvoivat muutaman sentin lisäpituutta lauantaina. Tiikerit voitti VaLePan suoraan 3 – 0 sastamalalaisten kotisalissa!

Auta armias, mitä sieltä huomenna tulee! Kaikki Akaa Areenaan pitämään kotijoukkueen puolta.

Olli Kunnarilla on paljon pohdittavaa kotimatkalla Savosta Pirkanmaalle. Huomenna valmentaja on taas valmiina antamaan kommentteja Akaa Areenalla.