top of page

Akaa-Volleyn taistelu riitti yhteen erävoittoon

VaLePa otti Akaan perjantai-illassa toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen. Akaa-Volley oli kotisalissaan ensimmäiseen peliin verrattuna kuin uudesti syntynyt ennätysyleisön edessä. Ottelu oli tasainen, mutta Akaa-Volleyn riskirajalle viritetyt syötöt antoivat turhan monta suoraa pistettä sastamalalaisille. VaLePa vei pelin lukemin 1 – 3 (20-25,25-19,23-25,18-25). Syöttövirheet menivät Akaa-Volleyn tappioksi 19-8.

Ottelu alkoi akaalaisittain riemukkaasti, kun Urpo Sivula jäi Akaa-Volleyn torjuntaan. Piste pisteeltä sastamalalaiset kuitenkin hivuttautuivat karkuun. Karli Allik, Severi Savonsalmi ja Jakob Ekman suoriutuivat tasaisesti muutaman pisteen plussalle. Vaikka joukkueen muut syömähampaat Upi Sivula ja Sakari Mäkinen jäivät varjoon, Janne Kangaskokon valmennettavat korjasivat ensimmäisen erän potin selkeästi. Akaa-Volley oli heikompi jatkopallojen päättämisessä, muutoin erä kulki melko tasaisissa merkeissä.

Toiseen erään Akaa-Volley tuli isännän ottein ja kiipesi kuskin paikalle. Suurimmillaan akaalaiset johtivat Mohammadreza Beikin kovan hyökkäyksen ja Greg Pettyn ässän jälkeen lukemin 18-11. Erän kuningas oli Akaan hakkuri Ali Fazli (10/+9). Nyt myös Mäkinen heräsi verkon toisella puolella: yleispelaaja oli nyt joukkueensa paras (5/+3).

Tasainen kolmas erä kääntyi vieraille

Kolmas erä lähti tasaisesti liikkeelle. Pitkät taistelupallot saivat 1311-päisen katsomon kannustamaan omiaan todella mahtavasti. Erä pysyi tasaisena aina lukemiin 17-17. Sen jälkeen vieraat onnistuivat muutamaan otteeseen ratkaisevasti ja ottivat neljän pisteen johdon 17-21. Kolmas eräpallo toi tuloksen Ekmanin löydettyä reiän akaalaistorjunnasta. VaLePan yleis- ja keskipelaajat löysivät jälleen tasonsa, mutta Akaa-Volley onnistui edelleen pitämään Sivulan kurissa. Fazlin saldo kolmen erän jälkeen oli 21/+16.

Neljännen erän alussa Akaa-Volley ei ollut saada syöttöpeliään rullaamaan, kunnes kapteeni Panu Pitkänen näytti joukkueelleen mallia. Ensin ässä ja sen jälkeen VaLePan vastaanotto rikki. Kotijoukkueen puolustus kuitenkin epäonnistui ja tilanne pysyi tasaisena. Karli Allik vei syöttövuorollaan vieraat kahden pisteen johtoon 11-13 ja näin mentiin, kunnes yleispelaaja pääsi jälleen esittelemään kovaa hypäriään - tilanteeksi 17-20. Ratkaisuhetkillä Fazlille sattui ensin kaksi hyökkäysvirhettä ja sen jälkeen VaLePan torjunta otti miehestä kolmannen pisteen. Kun vielä ottelupallossa Beikin hyökkäys karkasi pitkäksi, loppulukemat eivät kerro kunnolla ratkaisuerän koko kuvasta.

Akaa Areena sai kehuja

Sekä Mäkinen että Pennanen ylistivät Kallikin syöttöpeliä (22 syöttöä, 5 ässää, yksi virhe).

- Mitalipeleissä syötöt ovat aina kovia. Tänään Karli oli vielä tavallistakin terävämpi, kiteytti Mäkinen.

Lisäksi Mäkinen muisti kehua Akaa Areenan.

- On kyllä Akaa rakentanut hienon hallin. Tämä ilta näytti, että lentopallo kiinnostaa – olisiko katsomo saanut olla vieläkin isompi.

Sinkkonen kaipasi omalta joukkueeltaan vielä parempaa vastaanottoa.

- Liian usein joudumme tekemään sellaisia varmanpäälle-ratkaisuja. Emme pääse antamaan pallolle kunnolla kättä.