top of page

Akaa-Volleyn taival Challenge Cupissa jatkuu

Akaa-Volley voitti OK Mariborin toistamiseen ja jatkaa täten Challenge Cupin toiselle kierrokselle. Vastustaja tulle todella kovasta palloilumaasta. Marraskuun lopulla pelattavan cup-kierroksen vastustaja on serbialainen Ribnica Kraljevo. Pelipäivät ovat vielä avoinna. Niistä lisää myöhemmin.

Lämmin vastaanotto areenan ovella

- Tervetuloa. Tästä makkaraa, viisi euroa, tervehti OK Mariborin joukkueenjohtaja Filip Hlastec Akaa Areenan ulko-ovella.

Puhelias ja avoin Hlastec oli opiskellut suomenkieltä vain vuorokauden Akaassa oltuaan. En tiedä, montako makkaraa Hlastec onnistui myymään, mutta kun Areenan lehtereille saapui 707 katsojaa, mahdollisuus aika isoon liikevaihtoon makkarapisteellä oli.

Areenan ylätasanteen kaiteelle oli ripustettu sekä Slovenian että Suomen liput, mutta valitettavasti Challenge Cupin protokollaan eivät kansallislaulut kuulu. Joka tapauksessa ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Ei Akaassa liian usein kansainvälisiä urheilutapahtumia nähdä.

Valmentaja Olli Kunnari noudatti hyväksi koettua periaatetta eikä tehnyt Mariborissa voittoon yltäneeseen kuusikkoon muutoksia. Passari Ilja Ivanov ryhtyi jakamaan palloja hakkuri Matěj Šmídlille, yleispelaajille Mikko Räsänen ja Jere Heiskanen ja keskipelaajille Panu Pitkänen ja Antti Taponen. Liberona aloitti luotettava Louis Pineau.

Akaa-Volleyn hyökkäys tehokkaana

Akaa-Volley sai otteluun lentävän lähdön. Alkuvihellyksestä ei ollut kulunut kuin muutama minuutti ja tulostaulu näytti lukemia 5-2. Erää mentiin akaalaisten muutaman pisteen erolla aina puoliväliin saakka. Kapteeni Pitkäsen syöttövuorolla ero venähti viiteen (17-12) ja sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Lopputulos 25-17 kertoo joukkueiden tasoerosta. Hyökkäysten onnistumisprosentit olivat 68 ja 33, kotijoukkue ensin mainittuna.

Toinen erä lähti kotijoukkueen selkeässä vedossa alusta lähtien. Akaa-Volleyn syöttöpeli ei missään vaiheessa lähtenyt varsinaisesti lentoon. Vaikka pelaaja toisensa jälkeen tekaisi pisteen slovenialaisvieraiden sarakkeeseen, tämänkään erän voittajasta ei ollut kahta sanaa. Pisteet tällä kerralla 25-18. Tässä erässä torjuntapisteet tulivat Akaan hyväksi 4-0.

Jatkopaikka varmistui kahdella erävoitolla

Kun Akaa-Volley oli voittanut kaksi erää, jatkopaikka Challenge Cupin toiselle kierrokselle oli varmistunut. Näin Kunnari antoi vaihdossa olleille pelaajille näytön paikan. Räsänen ja Heiskanen saivat tehdä tilaa Pozo Hernandezille ja Jere Tikkalalle. Myös Šmídl tuli huilaamaan ja vasenkätinen Tino Vuori otti hänen tonttinsa. Nyt myös joukkueen toinen libero Jyri Niemi sai peliaikaa. Sen verran pelaajavaihdot sekoittivat akaalaiskuvioita, että erää mentiin koko ajan slovenialaisvetoisesti. Akaa-Volleyn hyökkäysteho putosi 40 prosenttiin ja pöytäkirjaan saatiin loppulukemat 20-25.

Neljänteen erään Kunnari vaihtoi vielä passariakin. Ivanov tuli penkille ja Lasse Jäntti pääsi ruokkimaan Akaan hyökkääjiä. Jäntti pääsi heti syöttämään ilkeitä leijojaan ja kotijoukkue sai erän kolme ensimmäistä pistettä. Alku sujui muutoinkin Akaa-Volleylta edellistä paremmin. Maribor sinnitteli kuitenkin takamatkalta tasoihin 11-11. Noista pisteistä kotijoukkue aloitti ikään kuin alusta ja kiri 19-13 johtoasemaan. Pozon käsi alkoi tosissaan lämmetä eikä slovenialaisten torjunta saanut yleispelaajaa millään kiinni. Viimeisen niitin Mariborin arkkuun iski Toni Vuori kakkosnurkasta.

Siinä se on - jatkopaikka Challenge Cupissa!