top of page

Ei näkynyt sen paremmin Anssia kuin revanssiakaan ; )

Akaa Areenan lauantai-iltaan saapuneet Akaa-Volleyn ja Hurrikaani Loimaan kannattajat saattoivat jopa pettyä. Odotettavissa oli tasainen kamppailu, mutta kotijoukkue oli lopulta selkeä ykkönen lentopallon Mestaruusliigan ottelussa lukemin 3 – 0 (25-23,25-20,25-17).

Ensimmäinen erä näytti päättyvän Akaa-Volleyn selkeään voittoon Greg Pettyn vietyä kovilla hyppysyötöillään joukkueensa johtoon 22-19. Mutta mitä vielä. Lentopallo on pyöreä. Hurrikaanin kuusikkoon kuntoutunut hakkuri Kristers Dardzans tykitti kaksi peräkkäistä ässää verkkonauhan kautta akaalaisten kenttään. Näin erän loppuun saatiin ottelun arvolle sopivaa jännitystä. Eräpallon takoi Akaan hakkuri Ali Fazli vastustamattomasti kakkospaikalta aivan Hurrikaanin kenttäpuoliskon rajalle.

Kakkoserässä Akaa-Volley otti isännän roolin alusta lähtien. Piste kerrallaan se eteni vieraistaan eroon. Tilanteessa 17-10 Hurrikaanin valmentaja Jani Niskakangas otti aikalisän kääntääkseen ottelun kulun. Kotijoukkueen etumatka oli kuitenkin kasvanut liian suureksi. Pari varsin näyttävää torjuntapistettä vieraat ottivat, ensin Panu Pitkäsestä ja sitten Anton Välimaasta. Mutta seitsemän pisteen etumatkaa ei niin vain umpeen kurota. Tällä kerralla eräpallon päätti kokenut Sauli Sinkkonen keskeltä verkkoa.

Pitkälle erätauolle mentiin siis lukemissa 2 – 0. Pisterohmuna oli jälleen kerran ollut Fazli (12/+5). Hurrikaanin hakkuri Dardzans kirjautti kahteen erään lukemat 9/+5. Akaa-Volleyn vastaanotto oli toiminut huikeasti paremmin kuin vieraiden, mikä osittain selittää kahden ensimmäisen erän kulkua.

Akaa-Volleyn syöttö hyvässä kuosissa

Kolmatta erää loimaalaiset veivät alussa muutama pisteen erolla aina tilanteeseen 9-9, jossa tuli erän ainoa epäselvä tilanne. Menikö Hurrikaanin hyökkäys antennin kentän vai katsomon puolelta. Tuomio päättyi Akaan hyväksi ja siitä kotijoukkue näytti saavan lisää energiaa. Greg Pettyn syötöt purivat vastustajan hihamiehiin ja Fazli hyökkäsi viisaasti eikä turvautunut pelkästään voimaan. Ottelupallo lähti Dardzansin kädestä – syöttö karkasi pari metriä pitkäksi.

Hurrikaanin kokenut keskipelaaja Mikko Suomalainen kaipaillee vielä kotietua pudotuspeleihin.

- Oli kyllä liian tyly matsi tänään. Ekassa erässä oltiin vielä hyvin mukana, mutta muutoin selkeästi perässä. Neljän joukkoon meillä on vielä hyvät mahdollisuudet ja siitä pidetään kiinni.

Akaan libero Elijah Risso on vakuuttunut Akaa-Volleyn pelin kehittymisestä

- Oikeaan suuntaan mennään koko ajan.

Hurrikaanin Niskakangas laittoi tappiosta ison osan Akaan syöttöpelin piikkiin.

- Kaikki kunnia Akaalle. Saivat syötöllä meidän vastaanoton (60%-37%) rikki ja siinä se sitten oli.

Tilastot tukevat Niskakankaan näkemystä. Akaa-Volley nosti Hurrikaanin syötöt 60 prosentin tarkkuudella, kun vieraiden onnistumisprosentti oli vaatimaton 37.

Akaan valmentaja Olli Kunnari nyökytteli vieressä.

- Tyytyväinen pitää selkeään voittoon olla. Meidän syöttö oli riittävän hyvä tänään.

Lentopalloliigan runkosarja lähestyy loppuaan. Akaa-Volley on taulukossa VaLePan jälkeen kakkosena. Ensi keskiviikkona akaalaiset matkaavat Kokkolaan Tiikereiden vieraaksi. Jäljellä on enää yksi kotiottelu. Lauantaina 4.3. Akaa Areenaan saapuu Vantaan Ducks.

"Mää kyllä tiedän, kuinka tässä käy", selittää Tammen Sami perheelleen - ja oikeassa oli!