top of page

Ensi kauden joukkue rakentuu

Akaa-Volley lähtee seuraavaan Mestaruusliigakauteen vahvasti uudistuneella miehistöllä. Päättyneellä kaudella joukkuetta edustaneet neljä ulkomaalaista ovat palanneet kotimaihinsa ja etsivät itselleen pelipaikkaa ensi syksylle.


- Joukkueemme ei suinkaan heikkene, vaan haussa on vieläkin kilpailukykyisempi rosteri, paljastaa Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen.


Keskitorjuja Petteri Tyynismaa, joka sai kutsun myös maajoukkuerinkiin, oli ainoa, jolla oli sopimus voimassa myös kaudelle 2023-24. Näin Mahlanen joukkoineen ei todellakaan ole saanut levätä laakereillaan hopeamitalit kaulassaan. Neuvotteluita on käyty ja työ on vieläkin kesken. Jokaiselle tontille on kuitenkin jo liigatason pelaaja valmiina.


Fazlin tilalle Matĕj Šmidl


Hakkurin rooli lentopallo-ottelussa ei ole suinkaan vähäisin. Kovakätinen ja korkealta palloon ulottuva hyökkääjä pystyy päättämään niin sanotut roskapallotkin oman joukkueensa eduksi.


Ali Fazli on nimenomaan ulottuva hakkuri. Kun iranilainen pomppuihme malttaa lyödä harkiten, maailmanluokan torjunta on vaikeuksissa. Fazli ei kuitenkaan jatka Akaassa, vaan hänen pelipaikkansa valtaa 26-vuotias tsekki Matĕj Šmidl.


- Olen viime vuodet viihtynyt Viron liigassa erittäin hyvin. Merkittävänä syynä tähän on virolainen tyttöystäväni, hymyilee 205 senttiä pitkä Šmidl.


Eikä kyse ole pelkästään viihtymisestä. Aina 365 sentin korkeudelta palloa lyövä atleettinen pelaaja auttoi päättyneellä kaudella edustamansa Bigbank Tartun Viron Cup -mestariksi ja sikäläisen liigan hopealle. Lisäksi kaulalle ripustettiin Baltian liigan mestaruusmitali.

Letovicessa jo 6-vuotiaana lentopalloilun aloittanut Šmidl pelasi aluksi keskitorjujana, mutta pääosan urastaan ja myös maansa maajoukkueissa esiintynyt pallontappaja on tehnyt hakkurin vaativalla tontilla.


Päättyneen Mestaruusliigakauden ykköslibero Akaaseen


Louis Pineau nähtiin Akaa Areenalla päättyneelläkin kaudella. Ranskalainen libero edusti Vantaa Ducksia ja oli tilastojen valossa liigan paras omalla vastuualueellaan.

Toulousesta uransa passarina aloittanut vasta 22-vuotias libero on toisen polven lentopalloilija.


- Isäni pelasi aikoinaan ammattilaisena. Hän on minua pidempi ja pelasi keskitorjujana. Myös kolme vuotta nuorempi veljeni on aiemmin pelannut, paljastaa Pineau.


Ranskan liiga on yksi Euroopan kovimpia ja kilpailu maajoukkuepaikoista on kireää.


- Siellä on muutama libero itseäni edellä. Mutta Akaa-Volley on kova joukkue, jolla on hyvä valmennus ja tähtäin europeleissä. Uskon kehittyväni tässä ryhmässä entistä paremmaksi, perustelee Pineau seurasiirtoaan.


Abiturientti Taponen astuu suuriin pelikenkiin


Akaa-Volleyn viime kaudelta tutut pelaajat Panu Pitkänen ja Petteri Tyynismaa saavat kilpailijakseen Isku-Volleyn kasvatin Antti Taposen. Vuonna 2004 syntynyt 205 senttinen torni astuu siis tavallaan kokeneen Sauli Sinkkosen suuriin pelikenkiin.


- Erittäin hyvältähän se tuntuu, vastaa Taponen Sinkkosen jättämään haasteeseen.

Ensi syksyn abiturientti teki Akaa-Volleyn kanssa suoraan kaksivuotisen sopimuksen.


- Ylioppilaskirjoitusten jälkeen edessä on armeija – toivottavasti urheilukoulussa. Akaan sijainti, kehuttu valmennus ja suorastaan ylisanoja kerännyt kannustajakunta kallisti vaakakupin Akaa-Volleyn hyväksi, kertoo 137 koripallomaaottelua aikanaan pelanneen Heikki Taposen jälkeläinen.


Räsänen korvaa Greg Pettyn


Akaa-Volleyn yleispelaajana päättyneellä kaudella nähty Greg Petty erottui järkevillä hyökkäyksillään ja väkevillä hyppysyötöillään. Petty poistui Suomesta hopeamitali laukussaan ja Akaan seurajohdon piti löytää amerikkalaisen tilalle liki saman profiiilin laituri. Sellainen löytyi Joensuusta.


- Viides vuosi Mestaruusliigassa on nyt edessä. Aiemmin olen edustanut Savo Volleyta ja nyt viimeksi Karelian Hurmosta. Akaa-Volleyn organisaatiosta on kuulunut pelkkää positiivista: joukkue ja koko seura on mennyt joka vuosi eteenpäin ja homma toimii. Päätös Akaaseen siirtymisestä oli helppo tehdä, myhäilee Mikko Räsänen.


Kun Petty oli päättyneellä kaudella tilastojen valossa liigan toiseksi menestynein yleispelaaja, Räsänen löytyy ykköstilalta. Etenkin syöttöviivalta 197-senttinen ja elokuussa 23 täyttävä pelimies horjutti vastustajia kelpo lailla. Räsänen valittiin liigan kuukauden tähdistöön viiteen otteeseen.


Miehen sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta, mutta siihen jätettiin niin sanottu ulkomaan pykälä. Mikäli Räsänen löytää mieleisensä pelipaikan ulkomailta, hän on vapaa lähtemään.


Ilja Ivanov pelinrakentajaksi


Myös Anton Välimaan ansiokas ura Akaa-Volleyn passarina on tällä erää ohi. Savo Volleyssa varsin monipuolisesti esiintynyt Ilja Ivanov on pestattu ruokkimaan Räsästä ja kumppaneita parhaaseen tulokseen. Kevään pudotuspeleissä toisen polven lentopalloilija nähtiin jopa Savon hakkurina.


Parikymppinen Ivanov on Raision Loimun ja Pielaveden Sammon legendaarisen passarin Sergei Ivanovin nuorempi poika. Vanhempi veljeksistä Fedor Ivanov nähdään Suomen maajoukkueen pelinrakentajana kesän kultaisessa liigassa. Passarin veri virtaa vahvana Ivanovien suonissa.


Akaa-Volleylla on siis sopimukset nyt seitsemän pelaajan kanssa. Neuvottelut jatkuvat kiivaina ja rosteri on tarkoitus saada valmiiksi ennen kesälomia.Mikko Räsänen sai Akaan Keilahallin (https://www.akaankeilahalli.fi/) illassa poseerata monen muunkin kuin Riston kanssa.
1 930 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page