top of page

Herkkua tarjolla: VaLePa Akaa Areenaan!

Päivitetty: 28. syysk. 2022

Akaa Areena korkataan kolmannen kerran


Akaa-Volleyn uusi kotiluola on melkoisen avara. Ehkä luola sanana jopa aliarvioi Akaa Areenaa. Kotisalikin kuulostaa vaatimattomalta 1500 katsojaa vetävälle areenalle. Miltä kuulostaisi kotistadion? No, ehkä se on jo liioittelua. Joka tapauksessa Akaa-Volley pääsee aloittamaan Mestaruusliigakauden 2022-23 uudessa salissa, joka on kuitenkin korkattu lentopallon merkeissä jo kahteen otteeseen. Ensimmäisenä Suomi-Unkari maaottelu toukokuun lopulla ja toisena harjoituspeli Hurrikaania vastaan syyskuun alussa.


Mutta ei kahta ilman kolmatta. Tulevana perjantaina kello 18.30 kansaa vaeltaa Akaa Areenan ovista sisään yhtenäisenä jonona. Näin ainakin, jos Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlasen uni toteutuu. Mahdollisuudet siihen ovat olemassa. Areenalle saapuu kotimaisista vastustajista etukäteen ajatellen paras mahdollinen yleisömagneetti, moninkertainen Suomen mestari VaLePa.


Akaa-Volley osoitti viime sunnuntaina olevansa melko valmis liigakauteen. Valmentaja Olli Kunnari toivoi parannusta lähinnä syöttöviivalle ja taisi antaa hieman sapiskaa myös puolustuspelaamisesta. Mutta hyökkäykset puhkoivat yli 60 prosentin tehoilla sarjatulokas KyKy-Betsetin torjuntaa. Kunnarin laskutaito ei joutunut koetukselle hyökkäysvirheitä ynnätessään. Niitä tuli tasan yksi. Akaa päihitti kyyjärveläiset näiden historian ensimmäisessä liigapelissä lukemin 0 – 3.


VaLePan sarja-avaus siirtyi Savo-Volleyn pelaajapulan vuoksi muutamalla päivällä. Tämä ennakko syntyy tiistain 27.9. illalla ja teksti-TV kertoo VaLePan kaataneen savolaiset lukemin 3-1. Niinpä kahden pelatun liigapelin jälkeen Akaa-Volley on sarjakärjessä ja VaLePa kakkosena!


Perjantain illassa on paljon tunnetta pelissä. Akaa Fan Clubille mieluisat Upi Sivula ja Eetu Pennanen palaavat Akaaseen – väärän värinen paita päällään. Ja Kunnari puolestaan kamppailee entistä kotiseuraansa vastaan hymy huulillaan. Hän jos kuka tietää ValePan Janne Kangaskokon ajatukset mitä tulee peliin nimeltä lentopallo.


Allekirjoittaneen ei tarvitse soittaa Kunnarille tietääkseen vastausta kysymykseen, mitä hän odottaa peliltä.

- VaLePa on meille kauden tässä vaiheessa hyvä tason mittari. Perjantain jälkeen tiedetään, missä mennään ja VaLePa tietää, mitä osa-aluetta niiden tulee vahvistaa menestyäkseen meitä vastaan keväällä. (toim. huom. Mitään ei siis ole valmentajalta kysytty.)


Hevosmiesten tietotoimiston mukaan kaikki rostereissa olevat miehet ovat pelikunnossa. Ja pikkulinnut vahvistavat tiedon. Tulossa on mielenkiintoinen ilta, joka on nähtävä paikan päällä. Jos kansa ei ole sitä huomannut, niin muistutettakoon, että Tampereelta ajaa junalla Akaa Areenan tietämille parissa kymmenessä minuutissa. Hämeenlinnasta ei juuri sen pidempään. Toki kamppailua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.


Olli Kunnarilla on taito harkita sanansa huolella, vaikka niitä ei edes kysytä ; )

Otteluisäntänä on valtakunnan hunajapääkaupunki Akaa.

180 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page