top of page

Jere jatkaa, Jyri palaa, Lasse muuttaa etelään ja Tino lähtee hakemaan toista kultaa

Akaa-Volleyn johto julkaisi neljä uutta pelaajasopimusta. Nyt voidaan jo sanoa, että joukkue uudistuu tulevalle kaudelle lähes kokonaan.


Viime talven kokoonpanosta mukana ovat jo aiemmin julkistetut keskitorjujat Panu Pitkänen ja Petteri Tyynismaa. Nyt myös yleispelaaja Jere Tikkala on allekirjoittanut sopimuksen seuran kanssa. Varusmiespalvelusta urheilukoulussa yhdessä Tyynismaan kanssa suorittava Tikkala on A-Volleyn kasvatteja.


Kokkolan Tiikerit julkisti Nico Nurmesniemen siirtyvän keltamustien palvelukseen. Näin Akaa-Volleyn hopeajoukkueesta ainoastaan kolme jatkaa Olli Kunnarin ja ryhmänsä ohjauksessa. Valmentajakuviot Akaa-Volleyssa ovat entiset. Kunnarin apuna jatkavat Hasse Mattila, Ossi Heino ja Niko Rouvali.


Vuori VaLePasta ja Jäntti PerPosta Akaaseen


Hakkuri Tino Vuori on tulevalla kaudella Akaa-Volleyn toinen hakkuri. Aiemmin julkistettu tsekki Matĕj Šmidl saa rinnalleen JyväsLentiksen kasvatin. Mestaruusliigassa Hurrikaani Loimaan (2019-21), TUTO Volleyn (2021-22) ja viimeksi VaLePan valmennuksessa (2022-23) kokemusta hankkinut Vuori saapuu Akaaseen siis SM-kultamitali taskussaan.


Passari Ilja Ivanov on Tyynismaan ja Tikkalan tavoin armeijan harmaissa. Toivottavaa on, ettei asepalvelus liiaksi häiritse kolmikon keskittymistä myös lentopalloiluun. Akaa-Volleyn pelinrakentajaksi on nyt värvätty myös Mestaruusliigataipaleensa tällä erää päättäneen Perungan Poikien Lasse Jäntti.


Jäntin entiset pelikaverit Savo Volleyn Olli-Pekka Ojansivu ja Antti Siltala kehuvat passarin työmoraalia ja kimmoisuutta.


- Minulla on ollut kova halu kehittyä ja mennä eteenpäin lentopalloilijana. Sieltä se lisäenergia on tullut ja tulee. Kun lajivalinta on tuntunut oikealta, motivaatiota ei ole tarvinnut sen kummemmin kaivaa esiin, myöntelee lentopalloilijaksi lyhyt vain 182-senttinen Jäntti.


Kuten niin monet muut Akaa-Volleyn pelaajat, myös Jäntti odottaa pääsevänsä Kunnarin oppiin.

- Olen kuullut Akaa-Volleyn valmentajasta paljon hyvää. Odotan innolla, mitä uuttaa saan häneltä pelaamiseeni.


Aikoinaan myös Leka Volleyssa peliä rakentanut passari muistelee aiemmista valmentajistaan ennen kaikkea Lauri Hakalaa ja Jukka Tuovista. Molempien ohjauksessa Jäntti kokee kehittyneensä isoin askelin.


Jyri Niemi haastaa Louise Pineaun


Päättyneen kauden liberotilaston ykkönen oli Louise Pineau, joka allekirjoitti sopimuksensa Akaa-Volleyn kanssa pari viikkoa sitten. Todellinen ’lentopallokiertolainen’ Jyri Niemi ei kilpailua kaihda, vaan saapuu Akaaseen haastamaan Pineaun. Akaatakin muutama vuosi sitten edustaneen Niemen historiasta löytyvät myös Reisjärven Voima, Kyyjärven Kyky, Kokkolan Tiikerit, Kalajoen Liigasärkät, Team Lakkapää, Lempäälän Kisa ja viimeksi Lempo-Volley.


Joissakin arvioissa Niemi erottuu muista liberoista erityisesti puolustuspelaamisessa. Saattaa olla, että Akaa-Volley pelaa ensi kaudella kahdella liberolla pelistä toiseen. Mutta joukkuekaverit kehuvat 30-kymppistä Niemeä myös erinomaisena hengenluojana.


Panu Pitkänen taitaa saada haastajan musiikkikapteenin pestille, sillä Niemen muiden lempinimien joukkoon kuuluu myös joukkueen DJ. Muita ovat esimerkiksi Jyrzä ja Jyrgen. Myös 007:stä on kuultu. Siinä on Akaa-Volleyn Fan-Clubille valinnan varaa.Akaa-Volleylla on tulevallakin kaudella kilpailukykyinen joukkue kasassa - on aika pöyhistellä rintakarvoja!1 183 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page