top of page

Kerttulan liikuntahalli kuumeni

Raision Loimun ja Akaa-Volleyn neljäs välieräottelu päättyi lukemin 2-3 (16-25,25-14,26-24,17-25,16-18). Kun voitot ovat nyt 2-2 ja kirkkaimmista mitaleista pääsee taistelemaan kolmella voitolla, sarja selviää vasta viidennessä kamppailussa perjantaina Akaassa.

Raision Loimu sortui ensimmäisessä erässä peräti kymmeneen suoraan virheeseen. Tuolla virhemäärällä lentopallo-ottelussa on vaikea menestyä. Erä päättyi Akaa-Volleyn keskipelaajien näyttäviin suorituksiin. Ensin Sauli Sinkkonen niittasi pallon kenttään Anton Välimaan tarkasta passista. Ja heti perään Petteri Tyynismaa onnistui torjunnassaan.

Kakkoserän alussa ensin kotijoukkue otti neljä pistettä ja Olli Kunnari turvautui aikalisään. Seuraavat neljä pistettä kirjattiin akaalaisten sarakkeeseen ja Mika Rantanen puolestaan kutsui joukkonsa aikalisälle. Hetken taivallettiin rinta rinnan, mutta erän puolivälin jälkeen Loimu repi ratkaisevan eron. Eemeli Koukin kaksi perättäistä ässää ja Akaa-Volleyn epäonnistuneet hyökkäykset veivät raisiolaiset 17-12 johtoasemaan. Tuon jälkeen kotijoukkueelta onnistui lähes kaikki, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

Pitkälle erätauolle mentiin todella kaksijakoisen pelin jälkeen. Kakkoserään Loimu puolitti suorat virheet ja nosti hyökkäysten onnistumisprosentin 32:sta 50:een. Lisäksi toisessa erässä Akaan laitapelaajat Mohammadreza Beik ja Greg Petty vajosivat miinuksille.

Kiihkeä tunnelma

Kolmas erä oli kuumeta oikein kunnolla. Beikin tuuletukset olivat liikaa Loimun kannattajille. Toki iranilaisen persoonallinen tapa reagoida onnistumisiin on värikkäämpää kuin mitä härmässä on totuttu. Siitä huolimatta oli jotenkin hämmentävää kuulla suomalaisessa lentopallo-ottelussa, kun syöttämään menevälle pelaajalle buuataan.

Neljännen erän alkuun Petty, Beik ja Tyynismaa onnistuivat syöttöviivalla ja Akaa-Volley johti lukemin 12-6. Rantanen otti jopa viivytysvaroituksen kääntääkseen pelin kulkua, mutta piste pisteeltä etumatka kasvoi. Myös Ali Fazli ja Sinkkonen kurittivat isäntiä aloituksillaan.

Ratkaisevaa erää vietiin koko ajan tasaisissa merkeissä ja jännitys salissa oli käsin kosketeltava. Kun Loimun Väinö Rahko onnistui tuuppaamaan pallon Beikin käsistä katsomoon ja taululla loisti lukemat 13-11, peli näytti jo kääntyvän raisiolaisille. Mutta kentän kokeneimmat Sinkkonen ja Petty olivat eri mieltä. Niin vain Akaa-Volley nousi ensin tasoihin ja jatkopallilla voittoon. Ottelupallo päättyi Välimaan torjuntapisteeseen.

Anton Välimaa tuuletti väkevästi torjuntansa jälkeen, mutta tuli median eteen rauhallisena.

- Hyvin tasaisia pelejä nämä ovat. Viimeisessä erässä saimme onneksi torjunnoissa hyviä vaimennuksia. Petty oli jälleen kerran vahvana. Perjantain ratkaisupeliä kohti.

Lentopalloilijat viihtyvät otteluissa, jossa on tunnelmaa, mutta Loimun hakkuri Joonas Jokelaa harmitti yleisön käytös tässä pelissä.

- On hienoa, että paljon katsojia, mutta olisi mukava, jos kannustus pysyisi asiallisena. Vittuilun voisi jättää pois. Tämä koskee molempien joukkueiden kannattajia. Nyt olemme hävinneet kaksi viisieräistä ottelua perä jälkeen. Jospa kolmas kerta sanoisi toden.

Välieräsarja ratkeaa siis pitkäperjantaina Akaa Areenalla. Ottelu alkaa klo 17. Ei muuta kuin mukaan hulinaan - asiallisesti!

Joel Itästä haukotutti makeasti vielä ennen peliä. Mutta ottelun kuumassa tunnelmassa happea riitti näyttäviin tuuletuksiin ja pelikaverien kannustukseen.