top of page

Kerttulassa koettiin todellinen pudotuspelitunnelma

Akaa-Volleyn lämmin vierailu Raision Loimun vieraana päättyi tappioon 3 – 1 (25-23,24-26,25-21,25-19). Lämmin tulee siitä, että pelaajat kutsuttiin joko tuomioista purnaamisen tai vastapuolelle tuulettamisen vuoksi puhutteluun useaan otteeseen. Joitakin tilanteita puitiin vielä ottelun päätyttyäkin.

Raision pitkät lentopalloperinteet tulivat esiin jo puoli tuntia ennen pelin alkua. Yleisöä tuli Kerttulan liikuntahalliin ’ovista ja ikkunoista’, yhtenäisenä jonona. Kun Akaastakin saapui tärkeään vieraspeliin kannattajia useita kymmeniä, hallissa oli alusta lähtien todellinen pudotuspelitunnelma. Katsojia laskettiin olevan kaikkiaan 1223.

Kaikki pelaajat mukana mutta osa vielä toipilaana

Akaa-Volleyn rosteri oli nyt täysi, mutta Greg Petty ja Nico Nurmesniemi näyttivät kovin kalpeilta eikä miehiä kentällä nähtykään kuin verryttelemässä. Lisäksi Greg kävi kerran syöttämässä.

Ensimmäisessä erässä Loimu vei peliä hienoisesti koko ajan. Parhaimmillaan se johti neljällä pisteellä lukemissa 20-16. Anton Välimaan kaksi ässäsyöttöä toi Akaa-Volleyn vielä taistelemaan erävoitosta. Loimu voitti erän etenkin hyvän syöttöpelin ansiosta. Akaalaisten vastaanoton tarkkuus vajosi 45 prosenttiin ja hyökkäys jäi liiaksi Ali Fazlin vastuulle. Hakkuri hoiti homman hienosti (10/+8), mutta laiturit jäivät miinuksille ja Välimaa sai käytettyä keskipelaajia vain kahteen otteeseen.

Toiseen erään Akaa-Volley sai hyvän alun ja johti selkeästi. Erän puolivälissä joukkue kuitenkin sortui useaan perättäiseen hyökkäysvirheeseen ja Loimu kiri etumatkan kiinni. Akaa-Volleyn onneksi raisiolaisten hakkuri Joonas Jokela teki eräpallossa ottelun ensimmäinen suoran hyökkäysvirheensä.

Pitkän erätauon jälkeen oli Loimu jätti Akaa-Volleyn jo kahdeksan pisteen päähän lukemiin 15-7. Kunnari sai akaalaiskonetta käyntiin vaihtamalla Tikkalan paikalle Joel Itäsen. Fazlin syöttövuorolla myös akaalaisten torjuntapeli koheni ja tilanne tasoittui piste pisteeltä. Tilanteesta 18-18 kotijoukkue sai uuden vaihteen päälle ja vei loput pallot 7-3.

Aiemmista eristä poiketen neljäs aloitettiin tasaisemmin. Akaa-Volleyn hyökkäyspeli oli tehokasta, mutta syöttöihin olisi kaivattu samaa tarkkuutta. Erän edetessä hyökkäyskin alkoi yskiä Loimun saadessa lisää ruutia aloituksiin. Akaa luisui muutaman pisteen johtoasemasta viiden pisteen takamatkalle lukemiin 21-16. Tuosta johdosta kotijoukkue ei enää luopunut.

Akaa-Volley on selkä seinää vasten

Ottelun pistekuningas Fazli (36/+20) palkittiin Akaa-Volleyn parhaana. Myös Loimun hakkuri Jokela (27/+16) pääsi pokkaamaan palkinnon. Akaan hyökkääjistä myös Sauli Sinkkonen suoriutui hyvin (10/+7), mutta muiden kohdalla tilastot jäivät miinukselle.

Akaan kapteeni Panu Pitkänen harmitteli, ettei itse päässyt parhaimpaansa.

- Olipa hieno play-off -ottelun tunnelma. Vahinko, että olimme heikompia vähän joka osa-alueella. Maanantaina pelataan kotisalissa niin, että kaikki jätetään kentälle ja sarja jatkuu.

Olli Kunnari tunnusti joukkueensa sortuneen liian moneen virheeseen.

- Tiukkaa vääntöä tämä oli, kuten tässä vaiheessa kuuluukin olla. Teimme liikaa suoria virheitä ja torjuntaan lyöntejä. Paikkoja oli riittävästi, mutta tehot eivät riittäneet. Pallo kerralla mennään tästä eteenpäin. Nyt ollaan selkä seinää vasten ja sen mukaan taistellaan.

Ottelusarja jatkuu Akaa Areenalla maanantaina klo 18.30. Loimu johtaa välieräsarjaa nyt 2 – 0 ja kolmella voitolla se lunastaisi paikan mestaruusjahtiin. Akaa Areena pitäisi saada täyteen maanantaina. Loimu on saanut kultamitalikiillon silmiinsä eikä aio siitä sovinnolla luopua.

Joukkueenjohtaja venyttelee jo maanantai-iltaa varten. Kapteeni Pitkänen opastaa oikeaoppiseen työskentelyyn.