top of page

Kirkkain palkinto jaetaan vasta neljännen voiton jälkeen

Lentopallon Mestaruusliigan finaalisarjan 1. ottelussa Vexvellä, kotijoukkue Valepa otti vakaalla otteella voiton. Kokemus finaalipeleistä näkyi Valepan otteissa ja vastavuoroisesti Akaa-Volleyn peli oli finaalisarjan alkuun varsin hermostunutta. Kirkkain palkinto jaetaan kuitenkin vasta neljännen voiton jälkeen, joten tulevaan tuplapelien viikonloppuun Akaa Areenalla joukkue lähtee uudella ilmeellä. Haasteista tämä joukkue nimittäin on ennenkin noussut. Tuoreessa muistissa jokaisella on varmasti vielä välieräsarjan kääntäminen akaalaisten eduksi 3 viimeisessä kamppailussa Raision Loimua vastaan.

Finaalipelin ensimmäisessä erässä Valepa puolusti loistavasti Akaa-Volleyn hyökkäyksiä Eetu Pennasen johdolla ja varsinkin Ali Fazlin hyökkäyksiltä syötiin terävin tehokkuus. Kun vielä joukkueen toinen tehomies Greg Petty jäi miinuksille, ei pukkipaidoilla ollut vaikeuksia erän taputtelemisessa.

Toisen erän tilanteessa 12-5 Joel Itänen tuli Ali Fazlin tilalle hakkuriksi. Itäsen hyökkäyksellä ja vaikeilla aloituksilla Akaa-Volley tuli lopulta tasoihin 20-20. Erän loppuhetkillä Karli Allik otti hienosti vastaan Beikin aloituspommin ja myöhemmin päätti erän nelospaikan hyökkäyksellä. Kolmas erä puolestaan oli selvää valepalaisten hallintaa vähillä virheillä. Tässä erässä muun muassa pukkipaitojen hakkuri Urpo Sivula pelasi huippuerän 86 %:n tapolla.

Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari kiteytti näkemänsä seuraavasti: ”Ei ollut yksittäistä osa-aluetta, erityisesti hyökkäysteho oli niin alhaisella teholla ja sillä ei pysty pelejä voittamaan. Mutta myös kaksi edellistä kosketusta ennen hyökkäystä niin sinne pitää laatua saada. Vastaanottopuolella oltiin perässä ja hyökkäyksessä aikamoinen määrä virheitä. VaLePan hyökkäysprosentti ei myöskään ollut älyttömän korkea, mutta erityisesti meidän teho hyökkäyksessä oli heikko. Tästä lähdetään metsästämään keinoja perjantain ja lauantain otteluun.”

Seuraavat finaaliottelut pelataan Akaa Areenalla perjantaina klo 18.30 ja lauantaina klo 17.00. Yleisöä odotetaan saapuvan runsaasti paikalle, joten tunnelmasta ei viikonlopun menestys tule jäämään tälläkään kertaa kiinni.