top of page

Kyky-Betset oli kotisalissaan vahvempi

Akaa-Volley vieraili Kyyjärven kotisalissa lauantaina. Etukäteen oli tiedossa, että Kyy York Areena on vierasjoukkueille hankala halli. Hankaluus tulee hallin mataluudesta. Nykylentopallossa hyppysyöttöihin pyritään laittamaan voimaa niin paljon kuin mahdollista. Eikä leijasyöttökään saa olla mitenkään pehmeä. Toisin sanoen vastaanottajalla tulisi olla salissa käytettävissään korkeutta mahdollisimman paljon. Kyy York Areenalla sitä ei ole ja useita kattokosketuksia lauantaina tuomittiinkin. Myös kotijoukkueelle.


Ottelusta muodostui lopulta kaksijakoinen kamppailu. Akaa-Volley vei kaksi ensimmäistä erää, mutta jäi kuitenkin koko ottelussa nuolemaan haavojaan. Kyky-Betset vei kolme viimeistä selkeästi yhteispistein 67 – 59. Kotijoukkue otti siten kaksi sarjapistettä lukemin 3 – 2 (22-25,18-25,25-22,27-25,15-12). Akaa-Volleyn oli tyytyminen yhteen pisteeseen.


Kyyjärven hakkuri loistovireessä


Kyky-Betsetin päävalmentaja Atars Guntis tuntee latvialaiset pelaajat ja heidän kykynsä perusteellisesti. Kyyjärvelle saatiin tälle kaudelle 21-vuotias todella korkealta palloa lyövä hakkuri Renārs-Pauls Jansons, joka oli kotijoukkueen voittoisan ottelun avainpelaaja. Myös kokeneet laiturit Aivars Petrusevics ja Romas Sauss täyttivät paikkansa hienosti; edellisen tilasto kertoo lukemia 15/+10 ja jälkimmäisen 12/+2. Mutta kun ’Jansonin kiusaus’ kirjautti 35/+22, ei ole kahta sanaa, kuka oli illan hahmo Kyy York Areenalla. Akaa-Volleylla on ulottuva ja hyvä tulosta tehnyt torjunta, mutta Jansons rokotti vieraita jatkuvasti jopa torjunnan yli menneillä hyökkäyksillä.


Vaikka Akaa-Volleynkin hyökkäyspeli onnistui aivan kelvollisesti; hakkuri Matěj Šmídlin tilasto kertoo 30/+16 ja yleispelaajien Mikko Räsäsen 16/+9 ja Jere Heiskasen 20/+14, kotijoukkue ansaitsi tasaisen kamppailun (yhteispisteet 107-109) voiton.


Ottelun tilastot ovat erittäin yhteneväiset lukuun ottamatta ykköshyökkäyksiä. Akaa-Volleyn keskipelaajat Panu Pitkänen ja Antti Tapola saivat yhteensä 13 passia koko ottelussa, kun Kyky-Betset hyökkäsi keskeltä 22 kertaa. Tunnetusti keskihyökkäyksen uhka jättää laidoille tilaa ratkaisuihin. Oliko tuossa illan ottelun ratkaisu?


Tietenkin pitää etsiä syytä keskihyökkäysten lukumäärän eroon. Akaa-Volleyn vastaanotto toimi 44 prosentin tarkkuudella, kun kotijoukkueen hihamiehet tekivät työtään kymmenen pykälää tarkemmalla tasolla. Ehkä ratkaisu löytyykin sieltä?


Valmentajat analysoivat tämän ottelun vielä moneen kertaan ja huolellisesti.


Kausi jatkuu tiiviinä


Akaa-Volleyn härkäviikkojen rasittamat pelaajat saavat nyt pienen sauman lepoon ja harjoitteluun. Joukkueen seuraava liigapeli on viikon kuluttua lauantaina. Kotiottelun vastustajaksi saapuu TUTO Volley Turusta. Kyky-Betset puolestaan keskittyy seuraavalla viikolla vain pelaamiseen; se kohtaa Kokkolan Tiikerit maanantaina 11.11. ja TUTO Volleyn keskiviikkona 13.11.Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari selasi muistiinpanojaan tarkasti ja pohti ratkaisuja Kyyjärven kaatoon. Kotijoukkue vei kuitenkin pidemmän korren lauantain pelikierroksella. (Arkistokuva, Harri Mattila)157 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page