top of page

Mestaruusliiga jatkuu Akaa-Volleyn osalta sunnuntaina - vastassa Ducks

Vantaa Ducks vierailee ensi sunnuntaina Akaa Areenalla. Ja mikäs on vieraillessa, kun musiikkiyhtye Kalevauvakin kertoo, että Vantaalta on helppo lähteä (Kalevauva.fi - Vantaa - YouTube).


Itse asiassa Vantaalta ja etenkin Korsosta ja Lumon liikuntahallista on tosiaan helppo lähteä. Juna-asema kun on aivan Lumon vieressä. Useita kertoja olen Ducksin kotipeliin junalla mennyt – siis uskoisin junan kulkevan myös toiseen suuntaan. Ja bussit kulkevat niin ikään aivan siitä nurkalta. Jos maailmalle mennään, niin onhan Vantaalla maan vilkkain lentoasemakin. Kulkeminen on helppoa kuin heinänteko.


Vantaa Ducks on täynnä kivenkovia urheilijoita. Ja Vantaalla urheileminen otetaan tosissaan. Kalevauvan mukaan kaupungissa ei juoda maitoa vahvempaa edes ruoan kanssa. Siinä on muille joukkueille hyvää esimerkkiä.


Samaisessa laulussa pohditaan Vantaan uuden logon järkevyyttä. Samaa sopii kyllä ihmetellä muuallakin. Miksei Ducksin logo kelpaa? Siinä on sopivasti asennetta Helsingin kyljessä majailevalle kaupungille. Lentokentästäkin puhutaan Helsingin kenttänä, vaikka se sijaitsee nimenomaan Vantaalla. Ankka irvistää!


Takaisin asiaan. Siis Ducks saapuu sunnuntaina Akaaseen. Molemmilla joukkueilla on takanaan kuusi liigamatsia. Näistä Akaa-Volley on koonnut 14 pinnaa, kun ankkaparvella on koossa vain kolme. Tuo ei suinkaan tarkoita, että Akaa voisi heittää kentälle joukkueen huoltajat, tiedottajat ja pari hemmoa katsomon puolelta ja olla siitä huolimatta varma voitostaan. Ducks on kovaa pelaava kokoonpano ja kun valmentajana on Rajalan Juhon kaltainen velho, niin vastustajan pienikin löysäily kostautuu varmasti.


Saattaa kuulostaa vanhan kertaamiselta, mutta syöttöpeli nousee korkeaan arvoon Akaa Areenalla. Tällä kerralla siihen löytyy myös tukea tilastoista. Ducksin Eetu Kulmala on toistaiseksi nostanut palloja kiitettävästi 60 prosentin tarkkuudella. Siispä Akaa joutuu väistelemään tämän herran hihoja ja samalla syöttämään vaikeita aloituksia muille nostajille. Ja toisaalta, Akaan torjunta on ollut suorastaan timankia kauden alussa; viiden eniten torjuntapisteitä ottaneen joukossa on kolme akaalaista. Ducksin on siis syytäkin onnistua vastaanotossa, jotta Joona Väänänen (vai Tommi Mäkelä) saa kaikki hyökkääjät käyttöönsä. Ja jos katsotaan asiaa toisesta kenttäpäädystä, niin myös vantaalaisten on annettava painetta syöttöviivalta. Akaa-Volleylla on nyt käytössään historiansa kovin hyökkäysarsenaali, jolle ei saisi antaa tyhjää kiitorataa käyttöönsä.


Oman mielenkiintonsa tähän kamppailuun tuo Vantaalta kesän aikana ’pohjoiseen’ muuttanut libero Louis Pineau. Ranskalainen on kesän aikana tehnyt muutakin kuin mutustellut patonkia, sen verran hyviä otteita libero on esittänyt Akaa Areenalla alkusyksyn aikana. Mutta tietääkö Rajala, missä sijaitsee Pineaun akilleen kantapää?


Kaikkiin kysymyksiin saat vastauksen sunnuntaina klo 17 alkavassa Mestaruusliigapelissä. Saavu Akaa Areenaan ajoissa, jotta saat mieleisesi istumapaikan. Toki voit tarvittaessa hyödyntää Ruutu + -palvelua.


Jaa niin, piti vielä lainata Kalevauvaa: ”Vantaassa ei ole mitään vikaa.” Piste.En haluaisi pelotella Vantaa Ducksia, mutta Akaa Areenalla odottaa muun muassa tällaista nopeutta ja myrkyllisyyttä!67 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page