top of page

Niklas Seppänen yleispelaajaksi - ja tukku muita uusia pelimiehiä:

Kevät on lentopallon pelaajamarkkinoilla vilkasta aikaa. Pelaajat etsivät uusia joukkueita kukin eri perustein. Taustalla on useimmiten halu kokeilla siipiä ulkomailla ja mahdollisuus kehittyä pelaajana.


-          Pelaajarosteri uusiutuu monin osin. Voittavaa joukkuetta on luonnollisesti rakennettu. Vaikka yleisölle useat nimet ovat uusia, niin esimerkiksi Ville Kuukasjärvi ja Oskari Sarajärvi ovat käyneet harjoituksissamme ja ovat siis meille valmentajille tuttuja, kertoo Akaa-Volleyta jatkossakin kipparoiva Olli Kunnari.


Akaa-Volley lähtee siis mestaruusjahtiin uusiutuvalla miehistöllä. Haastateltavaksi löytyi kaksi tuoretta kasvoa, toisena nuori tulevaisuudenlupaus ja toisena kansainväliset ympyrät kokenut konkari.


Kuukasjärvelle Akaa Areena on tuttu


Akaa-Volley on vuosien saatossa tullut tunnetuksi laadukkaasta kesäharjoittelusta. Niinpä Oulunsalon Vasaman kasvatti Ville Kuukasjärvikin harjoitteli viime suvena Akaassa.


-          Oli helppo tehdä sopimus Akaa-Volleyn kanssa. Paikka on tuttu, seura on toimiva ja taustat on hienosti hoidettu, perustelee Kuortaneella opiskeleva ja ykkössarjaa viimeksi pelannut passari.


Nuorten EM-karsinnoissa parhaaksi passariksi valittu 2.5.2006 syntynyt Kuukasjärvi on kasvanut pätevissä käsissä. Äitinsä Leena Kuukasjärvi palkittiin vuoden 2023 nuorisovalmentajana.


Mikäli nimi Kuukasjärvi kuulostaa tutulta urheilua seuraavan korvaan. Se johtunee myös siitä, että nuorukaisen isoisä Pentti Kuukasjärvi on kolmiloikassa Suomen kaikkien aikojen tilaston neljäs ennätyksellään 16,87. Kimmoisuus kulkee geeneissä. Myös 188-senttisen passarin veljet Eeli ja Justus pelaavat lentopalloa.


-          Tarkoitus olisi päättää lukio-opinnot Akaassa keväällä 2026. Siksi sopimuksenikin on 2-vuotinen. On myös sovittu yhden kauden optiosta, paljastaa mahdollisesti fysioterapeutin ammatista itsensä tulevaisuudessa löytävä nuori passari.


Niklas Seppänen palaa Suomeen


Yleispelaaja Niklas Seppänen on nähty tositoimissa Akaassa aiemminkin. A-Volley kohtasi Korson Vedon 1-sarjan kamppailuissa ennen Mestaruusliigaan nousua ja Seppänen oli vantaalaisten kokoonpanossa. Korson Vedon edustusjoukkue tunnetaan nyt nimellä Vantaan Ducks.


Seppänen on nähnyt ja kokenut lentopallon pelaamista monelta kantilta. Seurat ovat vaihtuneet niin tiheään, ettei mies ole tainnut välillä ehtiä edes matkalaukkua purkamaan.


-          Nuorempana sitä halusi aina vaan parempaa ja tutka oli koko ajan päällä. Vanhempana ja kokeneempana sitä on huomannut, ettei vaihtaminen aina tuokaan mitään ratkaisevaa. Nyt täällä Tšekin Kladnossa on mennyt kolme kautta ja sopimukseni Akaa-Volleyn kanssa on kaksivuotinen, selvittää 101 maaottelun Seppänen, jolle Akaa-Volley on kaikkiaan 12. seura.


Suomen lisäksi Seppäsellä on kokemusta ranskalaisesta, valkovenäläisestä, saksalaisesta ja tšekkiläisestä lentopallosta. Suomessa 30-vuotias kolmet EM-kisat ja yhdet MM-kisat nähnyt pallontappaja on aiemmin edustanut Kokkolan Tiikereitä (2013-14 ja 2018-19) sekä Hurrikaani Loimaata (2020-21). Tilillä on yksi SM-hopea Tiikerien väreissä.


Tšekin liigan pronssimitaleihin päättynyt kevät päättyi Seppäsen osalta myös nilkan pyörähtämiseen loppuottelussa.


-          Röntgenkuvien mukaan siellä ei ole murtumia, joten eiköhän nilkka kestä harjoittelun melko pian, lupailee Tampereelle puolisonsa kanssa muuttava yleispelaaja.


Uusia pelaajia joka pelipaikalle


Akaa-Volley on hoitanut velvoitteensa huolella. Ja kun valmentajana toimii lentopallopiireissä tunnettu Olli Kunnari, kiinnostusta seuraa kohtaan on riittävästi. Haastateltujen lisäksi joukkueeseen ovat tulossa myös seuraavat pelaajat.


Joel Andersson valtaa liberotontin. Päättyneellä kaudella Andersson edusti kyyjärveläistä KyKy-Betsetiä. Akaa-Volleyn kannattajat muistanevat ruotsalaispelaajan Jyri Niemen kaltaisena tuulettajana ja joukkueen sytyttäjänä.


Toinen ulkomaanvahvistus tulee USA:sta. Hakkuri Jaylen Jasper on aiemmin kunnostautunut kotimaansa yliopistosarjoissa ja pelasi menneen kauden serbialaisessa Spartak Subetica -seurassa. Jasper saapuu Akaaseen Anderssonin tapaan elokuun alussa.


Myös toinen hakkuri vaihtuu, sillä TuTo Volleyssa viimeiset kaksi kautta vaikuttanut Matias Tihumäki siirtyy Akaaseen. Tihumäki on tulevassa kokoonpanossa se, jolla on kaapissaan jo kaksi SM-kultaa. Syyskauden alkaessa 23-vuotias FC-57: kasvatti pelasi VaLePan edustusjoukkueessa kahden menestyskauden ajan ennen Turkuun siirtymistään.


Mainittu Oskari Sarajärvi tulee yleispelaajaksi ykkössarjassa viime vuodet pelanneesta Rantaperkiön Iskusta. Monitaitoinen nuori mies voi tarvittaessa pukea myös liberopaidan päälleen.


Lisäksi Akaa-Volleyn keskipelaajaosasto saa kolmannen yli kaksimetrisen tornin verkon vartijaksi. Puijo Wolleyn kasvatti ja viimeksi Kuortaneen ykkössarjajoukkueessa kirjoilla ollut syksyllä 19-vuotias Aaro Paananen on venynyt peräti 212 sentin mittaiseksi.
Niklas Seppänen (edessä) oli päättyneellä kaudella Tsekin liigan parhaita yleispelaajia. (Photo: Ludek Šipla)


Ensi viikolla lisää uutisia!

528 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Σχόλια


bottom of page