top of page

Noviisi haastaa konkarin

Vaikka Akaa-Volleyta ei ehkä voida enää pitää täydellisenä noviisina Mestaruusliigassa – onhan seuralla jo muutama vuosi takanaan tällä sarjatasolla, ja yksi mitalikin – niin joka tapauksessa Raision Loimun meriitit ovat sitä luokkaa, että otsikko on aivan oikeutettu.


Loimun historiasta löytyy faktoja tuon väitteen tueksi. Seuralla on 46 vuotta liigakokemusta ja pitkällä taipaleella se on saavuttanut kuusi Suomen mestaruutta, kaksi hopeista ja seitsemän pronssista mitalia. Ja menestystä löytyy myös Suomen Cup -kentiltä.


Miltä kuulostaa luettelo seuran väreissä pelanneista sankareista: Kari Kalin, Tuomas Sammelvuo, Kai Rumpunen, Jussi Jokinen, Jukka Rajakangas, Janne Heikkinen, Mikko Oivanen, Matti Oivanen, Eemi Tervaportti, ja niin edelleen? Tulee vilun väristykset tuosta listasta. On siinä nykyisillä oranssipaidoilla esikuvia.


Onhan Akaa-Volleyn riveissäkin pelimiehiä nähty aina Joni Markkulasta, Akseli Lankisesta ja Joni Mikkosesta Upi Sivulaan. Mutta historian lyhyydestä johtuen lista ei veny lähellekään Loimun vastaavaa.


No, mitä tämä kaikki tarkoittaa torstaina alkavaa välieräsarjaa silmällä pitäen? Jos valmentajilta, Akaan Olli Kunnarilta ja Raision Mika Rantaselta kysytään, niin ei sitten yhtikäs mitään. Molemmat vastaavat diplomaattisesti:

- Antaa tulla mikä vaan joukkue verkon toiselle puolelle. Kaikki ne on voitettava, jos halutaan torilla juhlia sitten vapun tienoilla.


Mielenkiintoista seurattavaa välieräsarjasta löytyy vaikka millä mitoin. Otetaan muutama esimerkki.


Runkosarjan torjuntatilastosta löytyy kolme loimulaista (Lauys sijalla 5, Saarinen 9. ja Mäki 10.) ennen ensimmäistä akaalaista (Pitkänen 18.). Pientä painetta siis Akaan vastaanotolle ja passari Välimaalle (tai Tuomivaaralle) – miten väistää oranssipaitojen pitkät kädet?


Vaikka Akaa-Volleyn hakkuri Ali Fazli olikin runkosarjan pistepörssin ykkönen, on Loimun Joonas Jokela tehotilastossa Fazlia edellä. Hakkurien taistelu on varmastikin yksi mielenkiintoisimmista seurattavista seuraavan puolentoista viikon ajan.


Passaripeli tulikin jo mainittua. Tilastojen mukaan Akaa-Volleylla ei pitäisi tuolla pelipaikalla olla mitään hätää. Mutta, mutta, kun se pallo pitäisi ensin saattaa pelinrakentajan ulottuviin. Akaan libero Elijah Risso ja yleispelaaja Mohammadreza Beik käyttävät hihojaan – ja välillä sormiaankin – varsin luotettavasti ja ottavat ison tontin haltuunsa. Ja vielä Greg Pettykin on edellä ensimmäistä loimulaista Aatu Kulmalaa. Kun Petty on kevätkaudella saanut hyppysyöttönsä pelottavan hyvää kuntoon, onko siinä avain ottelun ratkaisuun?

Ottaako noviisi niskalenkin konkarista? Ota siitä selvää paikan päällä. Joukkueet kohtaavat ensimmäisessä välieräkamppailussa torstaina 30.3. klo 18.30 Akaa Areenalla. Lippuja ennakkoon Kuntoaskel Oy:stä ja Toijalan Nesteeltä.On siinä Loimun Aatu Viholalla (14) ja Pozo Hernendezilla kurottamista, jos haluavat Ali

Fazlin korkeuksiin yltää.
393 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page