top of page

”Ohipeli” Loimaalla

Hurrikaani-Loimaa oli mahtavassa pelivireessä perjantaina kotisalissaan. Se vei ja Akaa-Volley vikisi. Loppulukemat olivat akaalaisittain onnettomat 3 – 0 (25-11, 25-20, 25-20).

Ottelu alkoi Akaa-Volleyn osalta enemmän kuin murheellisesti. Vaikka ensimmäisen erän vastaanottoprosentti oli erinomainen (76 %), joukkueen hyökkäysteho jäi 21 prosenttiin. Pelaajat tekivät melkoisen määrän virheitä. Mutta kotijoukkue oli myös erittäin hyvin perillä akaalaisten kuvioista. Hurrikaani otti suoria torjuntapisteitä kuusi kappaletta ja vaimennuksia sitäkin enemmän. Erä päättyi suorastaan rumiin lukemiin 25–11.

Toiseen erään Kunnarin valmennettavat pääsivät paremmin mukaan. Mikko Räsänen takoi palloa loimaalaistorjunnan käsistä katsomoon ja aloituksetkin onnistuivat paremmin. Hakkuri Matěj Šmídl ei saanut hyökkäyksiinsä tuttua tehoa ennen kuin tilanteessa 12-7. Mies iski akaalaisten kahdeksannen pisteen ja sai hieman paremmin pelin juonesta kiinni. Tässä erässä Akaa-Volleyn vastaanotto heikkeni tuntuvasti. Hurrikaani oli saanut mahtavan hengen päälle ja vei ottelua selkeästi.

Pitkältä erätauolta tuli jotakin taikajuomaa repustaan löytänyt Šmídl. Ja nyt Akaa-Volley sai myös kaksi erää ontuneen keskipelin toimimaan. Valitettavasti joukkueen tunnetusti vahva syöttö ei purrut kuten tavallisesti. Parantunut hyökkäys piti kuitenkin erän tasaisena. Hurrikaani-valmentaja Olli Kuoksa otti ensimmäisen aikalisän tasatilanteessa 12–12. Toinen loimaalaisten aikalisä seurasi numeroissa 19–19 ja siitä Hurrikaani kampesi myös tämän erän voittoon 25–20. Koko Hurrikaani onnistui perjantai-illassa loistavasti, mutta etenkin viime kaudella Akaassa vaikuttanut Greg Petty kuritti entistä joukkuettaan todella tehokkaasti (15/+8). Mies palkittiin joukkueensa parhaana - ja syystä.

Petty kiitteli myös joukkuekavereitaan.

- Kaikki onnistuivat tänään. Eipä tullut paljoa virheitä kenellekään. Mutta tiukasti olemme myös treenanneet menneellä viikolla.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Šmídl ei löytänyt yhtä erityistä syytä joukkueen alisuorittamiseen.

- Ei todellakaan ollut meidän parasta peliä. Aivan liikaa virheitä. En edes tiedä, mitä sanoa tästä illasta. Hyökkäystehot eivät kerta kaikkiaan riittäneet.

Myös valmentaja Olli Kunnari oli ymmällään.

- Tosi huono startti meiltä tänään. Kunhan pyörimme kentällä ja teimme paljon virheitä. Pää ei ollut pojilla mukana pelissä. Tällaisia ohipelejä tulee joka kauteen ja tänään se osui Loimaalle.

Kuoksa piti joukkueensa otteita todella hyvinä.

- Onnistuimme tänään kaikilla rintamilla. Vaikka Akaa-Volleylla olisi ollut hyväkin päivä, uskon, että olisimme menestyneet siitä huolimatta.

Seuraavaksi Akaa-Volley matkaa Serbiaan, jossa se kohtaa ensi keskiviikkona Akaassa vierailleen Ribnica Kraljevon CEV Challenge Cupin kakkoskierroksen toisessa osaottelussa.

Hurrikaani-Loimaan onnistui Akaa-Volleyta paremmin joka rintamalla. Tästäkin tilanteesta Nooa Marttila teki pisteen joukkueelleen.