top of page

Olli jatkaa !!!

Huhtikuussa 2021 Akaa-Volley julkisti kaksivuotisen valmentajasopimuksen Olli Kunnarin kanssa. Molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä Akaa-Volleyn taipaleeseen lentopallon Mestaruusliigassa ja nyt on päädytty jatkamaan sopimusta seuraavaksi kahdeksi kaudeksi.


- Viime keväänä saavutimme Ollin johdolla SM-pronssia. Nyt olemme sarjataulukon kakkosena ja matkalla helmikuun alun Suomen Cupin lopputurnaukseen. Ilman muuta meitä kiinnosti pitää Olli riveissä, vakuuttaa Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen.


Ammattivalmentajatutkinnon Kuortaneella suorittanut Kunnari olisi varmasti haluttu luotsi jokaiseen valtakunnan lentopallojoukkueeseen. Kun miehellä on takanaan menestyksekäs ura pelaajana ja SM-pronssimitali kaulassa heti ensimmäisen päävalmentajakauden päätteeksi, näytöt ovat kovat.


Huikea ura ammattiurheilijana


Kerrattakoon Kunnarin pelaajauran saavutuksista parhaita.


Liigapelejä Sastamalassa asuvalla lentopalloikonilla on takanaan yli 500, vaikka pelasi ulkomailla seitsemän kauden ajan. Mies loisti yleispelaajan tontillaan uransa aikana myös Ranskassa, Puolassa, Kreikassa ja Turkissa. Sekä Ranskan että Puolan kovatasoisissa liigoissa Kunnari valittiin tähdistöön.


Suomessa Kunnari on valittu vuoden liigalentopalloilijaksi vuosina 2004, 2012, 2013 ja 2014. Kaiken tuon kruunuksi hänet äänestettiin koko 2010-luvun liigan mieslentopalloilijaksi.


Parin viikon päästä 41 vuotta täyttävä valmentaja pelasi urallaan yli 250 maaottelua.


Ajomatka Akaasta Sastamalaan rauhoittaa mielen pelien jälkeen


Joku toinen saattaisi pitää Sastamalan ja Akaan välistä työmatkaa rasittavana. Kunnari suhtautuu asiaan toisin.

- Kun usein pelin jälkeen ajatus käy vielä kierroksilla ja ottelun tapahtumat pohdituttavat, ajomatkalla saan tyhjättyä kovalevyn. Kotiin saavuttua mieli on jo rauhoittunut eikä perheen tarvitse katsella kireähermoista isää, hymyilee työhönsä vakavasti suhtautuva valmentaja.


Vaikka työmatka kulkee Vesilahden halki, toistaiseksi valkohäntäpeuratkaan eivät ole osuneet tielle.

- Kyllä niitä todella paljon on. Kahdella samalla peltoaukealla niitä näkee takuuvarmasti aamu- ja iltahämärissä. Onneksi ovat toistaiseksi pysytelleet pellon puolella.


Valmentaja hyödyntää työmatkoja myös kirjojen ja musiikin kuunteluun.

- Musiikin suhteen olen kaikkiruokainen. Runsas autossa istuminen on tuonut mukanaan myös äänikirjat. Luen monipuolisesti dekkareista aina historiallisiin kirjoihin saakka ja usein tulee kuunneltua esimerkiksi elämänkertateoksia ajomatkoilla, paljastaa Kunnari.


Työt nollataan mökillä


Kunnari haluaa kehittyä valmentajana.

- Valmentajan ammatissa on sama viehätys kuin urheilijankin; koskaan et ole valmis, vaan aina on parannettavaa. Ammattivalmentajatutkintoni on vielä niin nuori (2021), etten ole harkinnut kouluttautumista pidemmälle. Tiedän, että mahdollisuuksia on olemassa, mutta niiden aika ei ole vielä.


Urheilun parissa Kunnari ei näe itselleen muunlaista roolia kuin valmentaminen.

- Onhan niitä erilaisia markkinointiin ja muuhun keskittyviä erikoistumiskoulutuksia, mutta ne eivät ole minua varten.


Akaa-Volleyn väreihin sitoutunut valmentaja haluaa nähdä kättensä jäljen kentällä.

- Motivoivin ja tyydyttävin osa tätä työtä on nähdä omien ajatustensa ja ohjeidensa siirtyvän ensin joukkueen harjoitteisiin ja sitten myös pelitilanteisiin.


Joukkueessakin jokainen urheilija on oma yksilönsä. Tämän Kunnari mainitsee haastavimmaksi osaksi työtään. Yksilöitä pitää pystyä kehittämään jokaista erikseen ja samalla onnistua kutomaan heistä yksi yhtenäinen joukkue.


- Kuten kaikessa työssä, niin tässäkin on omat raskaat hetkensä. Niistä palaudutaan perheen keskuudessa. Ajellaan kotoa puolisen tuntia Mouhijärven mökille, puhkotaan järven jäähän avanto, lämmitetään sauna ja rentoudutaan.


Nimi sopimuspaperiin ja leveät hymyt siihen päälle:95 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


bottom of page