top of page

Olli Kunnari peluutti melkein jokaista Rovaniemellä

Akaa-Volleyn osalta lentopallon Mestaruusliigan runkosarja päättyi 3 – 1 (25-17,25-27,25-18,25-21) tappioon Perungan Pojille Rovaniemellä. Ottelussa ei kummallakaan ollut paineita. Akaa-Volley oli jo varmistanut sarjan kakkostilan ja kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. PerPo puolestaan saavutti sijan yhdeksän. Sillä sijoituksella rovaniemeläisten kausi päättyi jo näin maaliskuun puolivälissä. Pudotuspelien portti sulkeutui, mutta toisaalta joukkue vältti karsintapelit ykkössarjan parhaan kanssa. Tuosta kohtalosta kisaavat Vantaa Ducks ja KyKy Betset.

Paineeton ottelu näkyi ja kuului Akaan valmentaja Olli Kunnarin olemuksesta ennen peliä.

- Tänään pelataan ehkä hieman oudommalla kokoonpanolla. Alille olen luvannut kaksi ensimmäistä erää, kun mies taistelee liigan pistepörssin kärkisijasta. Mutta muutoin peliaikaa saavat kauden mittaan vähemmän kentällä nähdyt miehet.

Itänen yleispelaajana

Kunnari oli sanojensa mittainen. Kakkoshakkurina paikkansa kaudella vakiinnuttanut Joel Itänen laitettiin yleispelaajan tontille. Muut kuusikkopelaajat löysivät itsensä tutuilta paikoilta. Saku Tuomivaara hoiti pelinrakentelua, Jere Tikkala asettui toiselle laidalle, Ali Fazli aloitti hakkurina ja keskellä verkkoa ahersivat Petteri Tyynismaa ja Panu Pitkänen.

Itänen ei outoa pelipaikkaa vierastanut. Mies nosti ottelun ensimmäisen pallon nätisti passarin hyppysiin ja teki sen jälkeen pisteen lyömällä pallon nelospaikalta tarkasti vastustajan pitkään kulmaan.

Muutoin ykköserä menikin sitten kotijoukkueen tiliin. Akaa-Volley jäi pahasti jyrän alle nimenomaan hyökkäystehoista kertovassa tilastossa.

Kakkoserässä akaalaiset olivat jo tottuneet hieman outoon kokoonpanoon ja erä oli erittäin tasainen. Jatkopalloille menneen otatuksen päätti lopulta Tuomivaara ässäsyötöllä. Erän hienoimman suorituksen teki kuitenkin Kunnari. PerPon parhaan palkittu yleispelaaja Alvi Shurdhi loukkasi lievästi nilkkansa ja Kunnari antoi miehelle lepohetken ottamalla aikalisän, vaikka akaalaiset olivat tuossa vaiheessa johtoasemassa.

Beik kentälle

Sarjan viimeisimmissä otteluissa pääosin vaihtopenkkiä kuluttanut Mohammadreza Beik pääsi tositoimiin pitkän erätauon jälkeen. Itänen siirrettiin hakkuriksi ja Fazli siirtyi vaihtoon.

Piste kerrallaan kotijoukkue hivuttautui karkuun, vaikka sekä Itänen että keskipelaajat Pitkänen ja Tyynismaa onnistuivat kelvollisesti. Edes Kunnarin suorittama niin sanottu tuplavaihto – Anton Välimaa passariksi ja Fazli hakkuriksi - erän puolivälissä ei sytyttänyt joukkuetta kunnon taistoon.

Myöskään ottelun lopullisesti ratkaissut neljäs erä ei muuttanut pelin kulkua. Akaa-Volleyn pelaajat eivät syttyneet parhaimpaansa ja kotijoukkue vei erän ja ottelun selkeästi.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Pitkänen, joka tekikin keskipelaajalle hyvän saldon 13/+11. Myös Tyynismaa heitti lepovuorossa olleelle Sauli Sinkkoselle hyvän haasteen kirjauttamalla pöytäkirjaan 12/+9.

Hurrikaani vai Tiikerit?

Akaa-Volleyn vastustaja ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle selviää huomenna lauantaina, kun runkosarja saadaan päätökseen. Ensi viikonvaihteessa Akaa Areenaan saapuu joko Kokkolan Tiikerit tai Hurrikaani Loimaa.

Perungan Poikien pakka on koko lailla sekaisin ensi kautta ajatellen. Seuran talous on kuluneella kaudella ollut niin sanotusti vaakalaudalla. Toivottavasti perinteikäs (22 kautta liigassa, neljä mestaruutta ja kaksi hopea- ja pronssimitalia) saa kuviot kuntoon ja napapiirin sankarit jatkavat taistelua myös kaudella 2023-24.

Petteri Tyynismaa onnistui Rovaniemellä hienosti. PerPon Alvi Shurdhi ja Aleksander Berggren myöhästyivat useaan otteeseen torjunnassaan. (Kuva on PerPon pelistä, jolloin PerPo vieraili Akaassa.)