top of page

Perjantaina jatketaan Akaa Areenalla

Akaa-Volley ja VaLePa jatkoivat tasaista vääntöä myös välieräsarjan neljännessä kohtaamisessa. Sastamalan Vexve Areenan 928-päinen yleisö sai jälleen nauttia viisieräisestä kamppailusta. Lopulta kotijoukkue vei voiton 3 – 2 (25-18, 25-27, 22-25, 25-21, 15-7).


Ottelun alussa Akaa-Volleyn pelaajilla taisi olla hieman liikaa näyttöpaineita. Liian usein joukkue sortui vain toimittamaan pallon verkon yli ja helpotti näin VaLePan puolustusta. Toki isäntien torjunta-puolustuspelaaminen oli sekin erittäin varmaa. Hyökkäysten onnistumisprosentit menivät selkeästi VaLePalle lukemin 73-50.


Kakkoserän nousu tappioasemasta 17-11 erävoittoon 25-27 näytti tuovan akaalaisille ylimääräistä energiaa ja itsevarmuutta. Olli Kunnari turvautui pelaajavaihtoihin, jotta sai joukkueensa heräämään. Ensin Panu Pitkänen korvasi Antti Taposen ja heti perään Jere Heiskanen teki tilaa Sebastian Pozo Hernandezille. Molemmat vaihtopelaajat täyttivät paikkansa. Ja kun erän lopulla Mikko Räsänen, Ilja Ivanov ja Pozo takoivat ässäsyötöt mieheen, valmentajan toivoma herätys oli tapahtunut.


Aivan oikeutetusti Pitkänen ja Pozo saivat jäädä kuusikkoon pitkän erätauon jälkeen. Erä alkoi Akaa-Volleyn kannalta loistavasti. Kun Räsänen onnistui kahdesti suoraan syöttöviivalta, joukkue otti hienoisen johtoaseman. VaLepa kuroi tilanteen tasoihin 12-12 ja sen jälkeen erää mentiin piste pisteeltä tasaväkisesti. Akaa-Volley oli seuraavan kerran kahden pisteen johdossa numeroissa 21-23. Viimeisen pisteen hyökkäsi Matéj Šmídl VaLePan torjunnan kautta kentältä ulos.


Neljättä erää pelattiin pitkään Akaa-Volleyn kolmen pisteen johdossa. Pistetaululla nähtiin lukemat 1-4, 5-8, 6-9, 8-11 ja 9-12. VaLePa ei kuitenkaan kotisalissaan masentunut, vaan kiri edelliserän tavoin lukemiin 12-12. Edelleen toistettiin kolmoserän tapahtumia niin, että pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Isännät menivät ensimmäisen kerran johtoon 19-18, kun Šmídl jäi tiiviiseen torjuntaan. Tällä kerralla VaLePa oli terävämpi lopussa ja viimeisen pisteen teki 20-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Jiri Leinonen.


Viidettä ja ratkaisevaa erää värittivät useat Akaa-Volleyn suorat virheet. Niitä kertyi lyhyeen erään peräti seitsemän kappaletta. VaLePa kiitti ja tasoitti välierätaiston otteluvoittoihin 2-2. Ottelupallon tykitti Urpo Sivula syöttöviivalta.


Näin kahden tasaväkisen joukkueen välierätaisto päättyy vasta perjantaina Akaa Areenalla. Sen ottelun voittaja kohtaa ensi tiistaina alkavassa finaalisarjassa Hurrikaani Loimaan. Häviäjä puolestaan matkaa Savo Volleyn vieraaksi taistelemaan pronssimitaleista.


-          Tiukkaa oli taas ja niinhän sen pitääkin tässä vaiheessa kautta olla. Jälleen meiltä nihkeä alku, mutta sitten päästiin peliin mukaan. Ei vaan tänään riittänyt loppuun asti. Huominen tulee nopeasti. Nyt vaan pelaajat palautumaan ja aamulla normaalisti kevyen lämmittelyn ja videoiden katselun kautta Akaa Areenan iltaan, sanaili Kunnari rauhalliseen tapaansa ottelun jälkeisessä haastattelussa.Olli Kunnarilla on kannattajansa VaLePan leirissä.

141 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page