top of page

Petteri is back!

Akaa-Volley pesi Vantaa Ducksin kotisalissaan puhtaasti 3 – 0 (25-20,25-18,25-22). Ja mikä hienointa, Petteri Tyynismaa on kuntoutunut kentille. Keskipelaaja oli kehissä kahden erän verran ja teki seitsemästä passista kuusi pistettä.

Akaa-Volley:n avauskuusikko oli tällä kerralla: Lasse Jäntti, Pozo Hernandez, Panu Pitkänen, Matěj Šmídl, Mikko Räsänen ja Petteri Tyynismaa. Akaan liberona aloitti tälläkin kerralla Louis Pineau.

Vantaalaiset tulivat otteluun vahvalla torjunnalla ja pysyivät hienosti isäntien matkassa aina tilanteeseen 9 – 12 asti. Siitä Akaa-Volley hivuttautui rinnalle ja lopulta karkuun Pozon syöttövuorolla. Yleispelaaja paukutti peräti viisi ässää ja erä ratkesi siihen.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen. Ducks sinnitteli vauhdissa mukana, kun akaalaisten hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta. Parilla torjuntapisteellä kotijoukkue hankkiutui 12-9 johtoasemaan. Erän erikoisuutena olivat Vantaan valmentaja Juho Rajalan parit piruetit kentän pinnassa. Ensimmäinen onnistui, kun valmentaja kierähti yli rajojen suuntautuneen akaalaissyötön tieltä näyttävästi pitkälleen ja sai etunojapunnerruksesta yleisön taputukset. Jälkimmäinen osin epäonnistui, kun Akaa-Volleyn hyökkäys napsahti Rajalan nilkoille. Jälkitilanteesta Ducks-valmentaja vielä purnasi itselleen keltaisen kortin. Erä päättyi ankkojen Milutin Pavicevicin syöttövirheeseen.

Kolmanteen erään Olli Kunnari ei enää loukkaantumisesta toipunutta Tyynismaata laskenut. Antti Taponen otti omalta osaltaan verkon keskustaa haltuunsa. Nyt Akaa-Volley sai heti alusta saakka pelin haltuunsa – haparoiden kylläkin. Joukkue eteni muutaman pisteen etumatkalla erän ensimmäisistä palloista loppuun saakka. Viimeisen pisteen nasautti vantaalaisten kenttään Matěj. Komea iskulyönti postimerkkinä kentän vitoskulmaan.

Akaan parhaana palkittu Pozo ei lähtenyt erittelemään hyvää onnistumistaan.

- Lähdin vaan veteleen kovaa ja tänään se toimi. Ducksin keskarit olivat vaikeita ohitettavia etenkin tuossa lopussa, paljasti yleispelaaja, kun vantaalaisten hyviä otteita kyseltiin.

Kunnari oli luonnollisesti tyytyväinen illan antiin.

- Vastaanotto toimi hienosti. Ja tietenkin Pozon 80 prosentin vastaanotto pitää erityisesti nostaa framille. Lisäksi plussaa oli tietenkin Petterin pääsy pelikuntoon.

Akaa-Volley – Vantaa Ducks 3 - 0