top of page

Pienten marginaalien peli – VaLePa voitti

VaLePa on aina vain Akaa-Volleylle hankala vastus. Toki moninkertainen Suomen mestari on sitä kaikille muillekin joukkueille. Kuluneella kaudella Sastamalan ylpeydellä on ollut yllättäviä vaikeuksia löytää tasaisuutta otteisiinsa. Voittoja ja tappioita on tullut lähes vuorotellen. Akaalaisittain valitettavasti viimeinen oli lauantainen voitto Akaa-Volleysta lukemin 3 – 0 (27-25, 25-23, 25-22).


Kuten eränumerot osoittavat ja VaLePan oma tiedotus raportissaan Mestaruusliigan sivuilla todistaa, Sastamalan illassa nähtiin pienten marginaalien peli. VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko korosti tiukkojen erien loppuvaiheiden tärkeyttä.


-          Tyytyväinen pitää olla kolmeen sarjapisteeseen. Tasaisten erien voittaminen tuo joukkueelle sopivasti lisää itseluottamusta, kun pudotuspelit lähestyvät.


Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari kaipaa joukkueen suorittamiseen lisää leveyttä.


-          Šmídl ja Tyynismaa saivat palloja tapettua, mutta voittoihin kaivataan enemmän tulitukea myös muilta pelipaikoilta.


Leveyden lisäksi Akaa-Volley kaipaa otteisiin tasaisuutta. Kausi on osoittanut, että joukkue pystyy kaatamaan niin eurooppalaisia kilpailijoita kuin Mestaruusliigan parhaimmistoa, kun kaikki yltävät parhaimpaansa. Pudotuspelit ovat enää neljän runkosarjaottelun päässä. Huippuvire pitäisi löytyä muutaman viikon sisällä.


Sastamalassa Akaa-Volleyn onnistujia olivat etenkin mainitut Matéj Šmídl (19/+6) ja huippukuntoinen Petteri Tyynismaa (11/+11).


Seuraavaksi Akaa-Volley kohtaa vieraspelissä Vantaa Ducksin lauantaina 24.2.
Matéj Šmídl jatkaa tehokasta työskentelyä ottelusta toiseen. (arkistokuva)


52 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page