top of page

Pozo vaihtaa oranssin sinivalkoiseen

Akaa-Volleyn joukkue lentopallon Mestaruusliigan tulevalle kaudelle vahvistuu, kun Sebastián Pozo Hernández siirtyy Raision Loimusta Olli Kunnarin valmennukseen.

- Käytä vaan Pozoa. Olen siihen tottunut, kun kaikki käyttävät tuota lyhyttä nimeäni, vastaa toisen polven lentopalloilija kysymykseen kutsumanimestään.


Pozon isä on kuubalaissyntyinen, mutta vuonna 2006 Suomen kansalaisuuden saanut akaalaisten hyvin muistama Jimmy Hernández. Loistavan uran lentopalloliigassa tehnyt ja Mauro Berruton päävalmentaja-aikana myös maajoukkueen leiritykseen kuulunut energiapilleri pelasi Akaa-Volleyn ykkössarjajoukkueessa kaudella 2014-15.


- Isä suositteli Akaa-Volleyta. Sanoi organisaation olevan luotettava ja aikaansaava. Ja olenhan näiden viime vuosien aikana kuullut Akaasta pelkkää hyvää muidenkin suusta, perustelee Pozo siirtymistään kasvattajaseurastaan Pirkanmaalle.


Vahvaa kehitystä


Päättyneellä kaudella Pozo oli merkittävässä roolissa Akaa-Volleyn ja Loimun puolivälierätaistossa. Useat lentopalloasiantuntijat totesivat 21-vuotiaan laitapelaajan kehittyneen merkittävästi edellisestä kaudesta.


- Kyllä tuo varmaan pitää paikkansa. Uskon etenkin vastaanottopelini parantuneen selvästi. Pelaan kesäisin paljon beach-volleyta ja ehkä siinä on selitys tuohon, pohtii Akaa-Volleyn uusi vahvistus.


Vaatimattomana Pozo muistaa korostaa muiden Loimun pelaajien roolia neljänteen sijaan päättyneissä kevään liigamittelöissä. Etenkin passari Tomi Saarinen saa kiitosta.

Kuten niin monella menestyvällä urheilijalla, myös Pozolla on monipuolinen tausta. Nyt lentopalloa ammatikseen pelaava 191-senttinen ja kuluneella kaudella liigan yleispelaajien tilastossa yhdeksänneksi sijoittunut laituri löysi tiensä lentopallokentille jalkapallonurmien ja judotatamien kautta.


- Kaipaan toimintaa. Minulle jalkapallo on liian hidastempoinen peli, hymyilee muun muassa Akaa-Volleyn Mohammadreza Beikin edelle tilastossa sijoittunut pelimies.

Pozon sopimus Akaa-Volleyn kanssa kattaa vain tulevan kauden.


- Katselen eteenpäin vuosi kerrallaan. En ole asettanut itselleni mitään pilviä hipovia tavoitteita. Tykkään treenata kovaa ja katson, mihin se johtaa.


Yksi Pozon vahvuus paljastuu miehen marraskuussa 2021 Hannu Tuomiselle (Jälkipeli.net) antamasta haastattelusta.


- Olen molempikätinen. Voin tarvittaessa lyödä palloa myös vasurilla.


Euroviisufinaali nähdään ja koetaan huomenna lauantaina. Pakkohan Pozolta oli kysyä mielipidettä myös Käärijän menestysmahdollisuuksiin.


- Onhan se kappale ihan hyvä, mutta en ole kuunnellut muiden maiden lauluja. Saattaa Käärijä menestyäkin, vastaa musiikin suhteen kaikkiruokainen Pozo.Yleispelaaja Sebástian Pozo Hernández vaihtaa Raision Loimun oranssipaidan Akaa-Volleyn sinivalkoiseen (Kuva: Hannu Tuominen / Jälkipeli.net)310 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page