top of page

Pudotuspelit käyntiin !

Kun edellisen kerran kirjoitin ennakkoa Akaa-Volleyn ja Kyky-Betsetin kohtaamisesta Akaa Areenalla, Kirjoitus alkoi seuraavalla kappaleella: "Päivämäärä 11.11.2023 jää Mestaruusliigan historiankirjoihin KyKy-Betsetin Renars-Pauls Jansonsin todellisena työpäivänä. Kyy York Areenan yleisö sai kannustaa hakkuria kerta toisensa jälkeen, kun mies sai peräti 53 passia ja tappoi palloja 60 prosentin tehoilla. Eihän lentopallo-ottelu tietenkään koskaan ratkea yhden pelaajan suorituksiin. Marraskuun illassakin Akaa-Volleyn kaatamiseen tarvittiin KyKy-Betsetin koko kalusto. Mutta kukaan ei voi kiistää Jansonsin olennaista roolia tulokseen 3-2."


Mestaruusliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen ja Kyky-Betset saapuu Akaa-Volleyn vieraaksi nyt lauantaina. Mitä tulee herra Jansonsiin, kaikki on juuri kuten tuossa edellä mainittiin. Se voidaan vahvistaa runkosarja viimeisen kierroksen mediatilaisuudesta, jossa Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari lausui: "Hyvillä mielin tässä lähdetään mitaleja jahtaamaan. Tosin KyKy antaa varmasti tiukan vastuksen. Etenkin pistepörssin kärkipaikalla runkosarjan jälkeen oleva latvialainen hakkuri Renars-Pauls Jansons pitäisi saada kuriin."


Näinhän se on; koko kauden ajan Jansons on ollut KyKy-Betsetin hyökkääjistä se, johon vastustajien on ollut pakko keskittää huomionsa. Mutta kun lentopallo ei ole niin yksinkertaista. Erilaisten vastoinkäymisten vuoksi, mutta varmasti myös kokeneen valmentaja Atars Guntisin (Mestaruusliigassa 1995–2011 379 ottelua, kolmesti peräkkäin SM-liigan tähdistöjoukkueessa kausien 2002–2004 aikana ja 1999 SM-kultaa Paterissa) taktikoinnin seurauksena KyKy-Betset on kyennyt kauden mittaan yllättämään vastustajiaan. Viimeisillä kierroksilla ruotsalainen libero Joel Andersson on pelannut yleispelaajan roolissa, vanhemmilleen uuden vuoden lahjaksi vuonna 2005 syntynyt Manu Asikanius on nostettu avaukseen ja kokenut Romans Sauss on pelannut liberona. Mitähän Guntis keksii pudotuspeleihin? Ken tietää...


Muutama päivä ennen ensimmäistä puolivälieräkamppailua molempien joukkueiden terveystilanne näyttää vähintäänkin kohtuulliselta. On todella mielenkiintoista nähdä avauskuusikot. KyKy-Betsetillä on laaja rosteri, josta löytyy sekä kokemusta että nuoruuden intoa. Akaa-Volleyn vaihtopenkki puolestaan näytti viikonloppuna Hurrikaania vastaan, että tehoja löytyy, kun valmentaja tarvitsee kentälle vahvistuksia. Olisipa mukava olla 'kärpäsenä katossa', kun joukkueet kelaavat videoita.


Lauantaina on Ilkan nimipäivä. Kyyjärvi ei ole hallinnollisesti Pohjanmaata, mutta eiköhän Jaakko Ilkka ole tunnettu historian persoona myös Kyyjärvellä. Jaakko Ilkkahan oli nuijasodan (1596-97) aikainen merkittävä talonpoikaskapinan päällikkö. Hänen vuokseen Ilkka-nimeä pidetään Suomessa vapauden ja oikeudentahdon tunnuksena. Pelattakoon lauantaina tässä hengessä myös Pirkanmaalla.


Suomessa on ollut aikain saatossa useampikin merkittävä Ilkka. Mainittakoon heistä lentopallokentiltä tuttu Ilkka Sammelvuo. Olisiko siinä jotakin etiäistä lauantain koitokseen, että on tosiaan Ilkan päivä ja herrat Sammelvuo ja Kunnari olivat joukkueessa kantavia voimia, kun Pielaveden Sampo voitti Suomen mestaruudet vuosina 2004 ja 2005?


Meillä on niin paljon kiinnostavaa seurattavaa lauantaina, että Akaa Areena varmasti täyttyy klo 17 alkavaan otteluun. Liput kannattaa ostaa ennakkoon Kuntoaskeleesta (Viiala), Toijalan Nesteeltä tai Öljymäen Kyläkuppilasta (Urjala). Toki Ruutu+ -palvelu toimii edelleen, mikäli areenan humu ei jostakin syystä vedä puoleensa.



Akaa-Volleyn kotiyleisö on aina ollut kannustava. Jälleen kerran kaikki kannustus on tarpeen. Mallia näyttää passarimme Ilja Ivanov.


130 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page