top of page

Runkosarjan kakkostila varmistui!

Akaa-Volley oli runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan tyly isäntä Vantaan Ducksille. Ottelu päättyi akaalaisten selkeään 3 – 0 (25-18, 25-17,25-15) voittoon.


Ottelun ennakkohaastattelussa Ducks-valmentaja Juho Rajala myönsi joukkueensa pelaavan niin sanotusti veitsi kurkulla. Kolme sarjapistettä olisivat olleet enemmän kuin tervetulleet sarjataulukon häntäpäähän jämähtäneelle ankkaparvelle.


Heti ottelun alusta näki, että vantaalaiset olivat tosissaan liikkeellä. Ensimmäisen pallon aikana Rajalan valmennettavat puolustivat palloa peliin lähes Viialan torilta asti. Kun myös Akaan valmentaja Olli Kunnari heitti kehiin ykkösnyrkkinsä, pelissä oli yleisöön menevästi ’tappamisen meininki’. Vaikka kotijoukkue vei erää koko ajan muutaman pisteen etumatkalla, vieraat eivät myyneet nahkaansa halvalla. Erän selkeä kuningas oli Akaa-Volleyn hakkuri Ali Fazli, joka takoi pöytäkirjaan kunnioitettavat 12 pistettä.


Kakkoserän alkua säväyttivät muutamat komeat torjunnat. Ducksin torjuntakone Lauri Lehtonen tuuletti pariin otteeseen riemukkaasti ja vei Ducksin muutaman pisteen etumatkalle. Kotijoukkueen rutiini riitti kuitenkin tilanteen tasoittamiseen ja erän puolivälissä se otti kuskin paikan. Ducks panosti ymmärrettävästi syöttöpeliin. Kun painavat aloitukset karkasivat liian usein kentän rajojen ulkopuolelle - kahdeksan virhettä, erän voittajasta ei lopulta jäänyt epäselvyyttä. Sauli Sinkkonen voidaan tästä erästä nostaa erityisesti esille. Keskipelaaja hyökkäsi virheettä ja otti lisäksi pisteen sekä torjunnalla että ässäsyötöllä.


Kauden lyhyin kotiottelu


Kolmannen erän alku ei muuttanut pelin yleisilmettä. Pitkiä taistelupalloja, asennetta, tuuletuksia ja näyttäviä yksilösuorituksia puolin ja toisin. Ducks pysyi kotijoukkueen vauhdissa mukana aina tilanteeseen 8-7 saakka. Siitä eteenpäin Akaa-Volley meni menojaan. Taisi porukalla olla kiire seuraamaan Vilma Murron edesottamuksia yleisurheilun EM-halleissa. Kuin kruunatakseen hienon iltansa Fazli teki ottelun viimeisen pisteen suoraan syötöstä.


Vaikka yleisölle tarjottiin varsin hieno lentopallo-ottelu, se oli kuitenkin Akaa-Volleyn runkosarjan lyhyin, vain 66 minuutin mittainen taistelu. Vantaa Ducks jäi kakkoseksi kaikilla mahdollisilla kriteereillä, mutta ei tosiaankaan antautunut ilman taistelua.


Ducksin passari Joona Väänänen tunnusti joukkueensa jääneen jyrän alle.

- Saatiin melkoinen oppitunti siitä, miten syöttö-vastaanottopeli pitää hoitaa. Tavoite oli tapella joka pallosta loppuun asti, mutta akaalaiset eivät juuri antaneet meille saumaa tämän parempaan.


Rajala komppasi Väänästä.

- Kuten Joona sanoi, saatiin hyvä oppitunti. Kun ei syöttö-vastaanottopeliä saada kuntoon, ei voi pärjätä. Saimme kyllä puolustettua hyvin, mutta tuntui turhauttavalta, kun kaveri pääsee koko ajan rakentamaan namupaikoilta.


Kunnari oli luonnollisesti tyytyväinen näkemäänsä.

- Aika vähän tuli virheitä näinkin painavalla syöttöpelillä. Hyvä merkki pudotuspelejä ajatellen.


Akaa-Volleyn ja Vantaa Ducksin peli tarjosi yleisölle runsaasti katsottavaa. Akaan Ali Fazli ja Mohammadreza Beik näyttävät puolustuspelaamisen maillia.


131 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page