top of page

Seuraava final four alkaa! -Oletko Valmis?

Tuossahan pelattiin Suomen Cupin Final Four turnee Turussa muutama aika sitten. Mutta nyt on edessä kauden toinen final four. Mestaruusliigan runkosarjan neljä viimeistä kierrosta. Eikä jännittävämpää voisi olla!


Mikä joukkue vie runkosarjan ykkössijan?


Hurrikaani siellä kärjessä nyt porskuttaa. Mutta miten nuo myrskytuulet sitten käyttäytyvät kevättalvella. Myöhemmin keväällä nähdään usein koviakin tuulia, mutta entä helmi-maaliskuun vaihteessa? Olli Kuoksan keuhkot ovat lujilla, kun valmentajavelho puhaltaa kaikin voimin pitääkseen hurrikaanin vauhdissa. Akaalaisten suosikki Greg Petty on (Akaa-Volleyn näkökulmasta katsottuna valitettavasti) kovassa vedossa. Hänen roolinsa tulee olemaan ratkaiseva final fourissa. Ja se runkosarjan viimeinen kierros 9.3. tarjoaa todellisen makupalan: Hurrikaani Loimaa - Akaa-Volley! Ovat kuulemma jo ryhtyneet rakentamaan lisäkatsomoa Loimaan liikuntahalliin, jotta kaikki 2000 katsojaa saadaan lehterielle ; )


Ja mikäpä joukkue siellä kirii kakkosena olevan Akaa-Volleyn takana? Joo-o, kestomenestyjä VaLePa se siellä kuikuilee. Viime vuosiin nähden epätasaisemmin suoriutunut pukkipaitapoppoo on parantamassa peliään kuin pukki juoksuaan, kun pudotuspelit lähestyvät. Onhan VaLePassa pelimiehiä joka tontille, mutta eiköhän yksi tärkeimmistä kysymyksistä liity siihen, miten Mikko Eskon ja Upi Sivulan yhteistyö natsaa final fourin aikana. Kangaskokon valmentamalla Sastamalan ylpeydellä on edessään vielä final four + 1, joten sillä on mahdollisuus tienata vielä 15 pistettä. Teoriassa on siten mahdollista, että VaLePa on vielä runkosarjan ykkönen.


Nyt sarjassa neljäntenä patsasteleva Kokkolan Tiikerit ei voi yltää runkosarjan voittoon enää millään ilveellä. Tuntien tiikerilauman kyvyn raadella vastustajiaan mitä ikävimmillä hetkillä tämä ei valmentaja Mikko Keskisipilää varmaan häiritse yhtään. Valmentajan ja joukkueen kaiken nähneen keskipelaaja Antti Leppälän tähtäin lienee jo pudotuspeleissä. Runkosarja pelataan loppuun kuvioita hiomalla. Tämä on varoitus muille joukkueille!


No sitten on vielä kaikkien aikojen menestysjoukkue Raision Loimu. Siellä se majailee nyt runkosarjan viidennellä sijalla. Usein väitetään hämäläisten olevan hitaita (radiossa kuulin tässä viikolla, että Hämeessä hiihtolomaa ei kutsuta hiihtolomaksi, vaan hämäläisten hieman myöhässä olevaksi perunannostolomaksi), mutta nyt siis raisiolaiset ovat myöhässä final fourista. Raatikaisen valmennettavilla on pelattavanaan kuusi ottelua. Heille tarjolla on siten vielä maksimissaan 18 sarjapistettä. Ne riittäisivät runkosarjan ykkössijaan, mutta aika monta yllätystulosta pitäisi tulla muissa jäljellä olevissa otteluissa, jotta tuo toteutuisi.


Savo-Volley on vuoden vaihteen jälkeen kohentanut peliään olennaisesti. Runkosarjassa Timo Tolvasen valmennettavat voivat vielä nostaa sijoitustaan huomattavasti. Vaikka maksimaalinen onnistuminen ei enää taida riittää kärjen saavuttamiseen, valmistautuminen pudotuspeleihin on selkeästi alkanut ja muut saavat olla varuillaan.


Mielenkiintoinen final four odottaa meitä. Eiköhän lähdetä mukaan Mestaruusliigan hienoon tunnelmaan, kun kerrankin on todella tasainen lentopallokausi meneillään.


Ja mitä nähdäänkään pudotuspeleissä!


Nähdään lentopalloareenoilla.
Akaalaisittain yksi asia on varma final four -kynnyksellä. Huolto pelaa!

58 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page