top of page

Seuraavaksi Varsovaan!

Akaa-Volley nujersi espanjalaisen Pamesa Teruelin kotisalissaan selkeästi. Näin Akaa-Volley eteni jo neljän parhaan joukkoon CEV Challenge Cupissa. Edellisestä suomalaisen miesten lentopallojoukkueen vastaavasta saavutuksesta on kulunut jo lähes puoli vuosisataa.


Akaa Areenaan oli saapunut 1167 katsojaa todistamaan Akaa-Volleyn 3 – 1 (25-14, 22-25, 25-16, 25-18) selkeää voittoa.


-          Tämä oli tärkeää paitsi tietenkin urheilullisesti niin myös seuran talouden kannalta. Nyt näyttää siltä, että tämä eurotaival tulee päättymään myös euroissa laskettuna poistiivisesti, hymyili Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen.


Torstai-illassa katsomo alkoi täyttyä hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Eikä paikalle saapuneiden tarvinnut pettyä näkemäänsä. Akaa-Volley oli ottelussa yhtä erää lukuun ottamatta selkeästi niskan päällä.


-          Kakkoserässä Pamesa onnistui syötöllä rikkomaan meidän peliä juuri sen verran, mitä tulostaulu osoitti, pohti Olli Kunnari ottelun jälkeen.


Tilastot vahvistavat Kunnarin sanoman. Kun Pamesan ässäsarake näytti nollaa sekä Espanjassa pelattujen kolmen että Akaa Areenan ensimmäisen erän ajan, nyt suoria pisteitä tuli peräti neljä.


-          Pyysin syöttämään kovaa ja suuntaaman aloitukset muualle kuin Jere Heiskaselle, paljasti vieraiden valmentaja Maximo Torcello.


Torcello painotti Akaa-Volleyn parhaana palkitun Petteri Tyynismaan merkitystä ottelun kulkuun.


-          Akaan numero 15:n syöttövuorolla kotijoukkue sai muutamaan otteeseen pisteputken, joka vei heidät tavoittamattomiin. Meidän pelaajamme sortuivat liiaksi purnaamaan tuomioista ja kuluttivat energiaa vääriin asioihin.


Tyynismaa syötti akaalaisista eniten, yhteensä 16 kertaa. Niistä neljä toi joukkueelle suoran pisteen. Keskipelaajan saldo torstai-illassa oli suorastaan loistava 17/+14. Mies palkittiin joukkueen parhaana pelaajana.


Akaa-Volley onnistui kaikilla rintamilla. Jatkopaikan ratkettua kahden voitetun erän jälkeen Kunnari vaihtoi koko pelaavan kuusikon. Myös kaikki penkiltä tulleet päätyivät plussalle. Ottelun viimeisen pisteen teki Jere Tikkala näyttävälle nelospaikan hyökkäyksellä.


Vastaan tulee maailman kärkipelaajia


Akaa-Volley on siis Challenge Cupin neljän parhaan joukossa. Ja muut seurat ovat todella kovia. Projekt Varszawa tulee siis Puolasta, jossa lentopallo on maan ykköslaji. Galatasaray HDI Istanbul on perinteikäs seura Turkista ja Mint Mero Volley Monza on kovan lentopallomaan Italian parhaita joukkueita.


Akaa-Volley pelaa Projekt Warszawaa vastaan ensin kotiottelun tiistaina 30.1. Vierailu Varsovassa ajoittuu keskiviikolle 7.2.


-          Aikaa makee juttu. Tiedossa on, että välierävastustaja on todella laadukas. Olemme altavastaajia, mutta pallo on pyöreä. Jos kotiottelussa onnistumme horjuttamaan maailmantähtiä, niin kaikki on mahdollista. Tästä pitää nyt nauttia, pohti Akaa-Volleyn kapteeni Panu Pitkänen.

'Tules nyt sieltä Ilja. Ei ole aikaa maata. Lähdetään Varsovaan!'

360 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page