top of page

Syyskausi lopuillaan – liiga on tasaisempi kuin aikoihin

Päivitetty: 11. jouluk. 2023

Nyt lentopalloyleisöä hemmotellaan toden teolla. Mestaruusliiga on syksyllä nähdyn perusteella todella tasainen. Akaa-Volleylla on takanaan neljätoista liigapeliä ja ansaittuna sunnuntain Tiikerit-tappion (3 – 2 ja erät 25-22, 25-19, 13-25, 21-25, 15-12) jälkeen 30 sarjapistettä.


Sarjataulukossa kakkosena oleva Hurrikaani on pelannut 12 otteeseen ja tienannut niistä 29 pinnaa. Se on siten syksyn mittaan parhaiten menestynyt joukkue. Tasaisella taulukolla loimaalaisilla tulisi olemaan koossa 34 pistettä 14 pelatun kamppailun jälkeen.


Samalla laskentatavalla nyt kolmantena majaileva VaLePa saisi sarakkeeseensa 28 pistettä 14 ottelusta. Ja edelleen, ehkä toistaiseksi kauden kovin yllättäjä KyKy BETSET yltäisi 14 kierroksen jälkeen 25 sarjapisteeseen samoin kuin Akaa-Volleyn viime kevään väliserävastustaja Raision Loimu.


Niin ikään Kokkolan Tiikerit yltävät todennäköisyyslaskennan mukaan 14 ottelun jälkeen samaiseen 25 pisteeseen. Ja jos vielä otetaan mukaan Akaa-Volleyn ensi viikonlopun vastustaja Savo Volley, niin valitulla laskentakaavalla sekin päätyy 25 pisteeseen.


Siis tällä hetkellä Mestaruusliigassa on todennäköisyyksien mukaan kuusi joukkuetta yhdeksän pisteen sisällä. Tulossa on mielenkiintoisia viikkoja ja kuukausia runkosarjan parissa!


Kokkolassa Akaa-Volley jäi Tiikerien ison tassun alle niukasti 3 – 2. Keskisipilä on saanut hiottua joukkueensa torjunta-puolustuspelaamisen timangiseen kuntoon. Pallot eivät millään meinaa mahtua Hollihaan liikuntahallin parkettiin, kun siellä näyttää olevan tiikeritassuja jokaisella neliömetrillä niin useita, ettei pallon mentävää reikää löydy.


Tilastojen valossa Akaa-Volleyn olisi pitänyt voittaa Hollihaassa. Erot ovat luonnollisesti pienet viisieräisessä kamppailussa, mutta ovat hienoisesti Akaaseen kallellaan (ässät 8/5, hyökkäys% 60/52, kokonaispisteet 103/99). Näin nämä hommat vaan välillä menevät urheilussa. Muutoin kohtuullisesti onnistuneen illan pilasivat akaalaisten useammat suorat hyökkäysvirheet. Niitä kertyi kaikkiaan 11 Tiikerien viittä vastaan.


Tasaiset kamppailut ovat juurikin kaiken suola. Siksi näitä otteluita kannattaa seurata paikan päällä aina kun se vaan on mahdollista. Arvaamattomat tapahtumat urheilukentillä ovat paljon kiinnostavampia kuin käsikirjoitetut niin sanotut tosi-TV -sarjat.


Seuraavaksi Akaa-Volleylla on edessää jälleen europeli. Ensi torstaina (14.12.) Akaa Areella nähdään CEV Challenge Cupin kolmannen kierroksen peli tsekkiläistä AERO Odolena Vodaa vastaan.
Yksi Akaa-Volley onnistujista Kokkolassa oli flunssasta toipunut joukkueen kapteeni Panu Pitkänen, jonka teholukemat olivat keskipelajalle komeat 13/+10. Kuva on Akaa-Volleyn ja Tiikerien ensimmäisestä kohtaamisesta Akaa-Areenalla lokakuussa. Silloin akaalaiset oilvat parempia lukemin 3 - 1.


82 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page